3 Μαρτίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρύσανθου Όθωνος "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ" στη παλιά ηλεκτρική που διοργάνωσε η στέγη γραμμάτων και τεχνών υπό την αιγίδα του Δήμου πάφου.

Η μεγάλη αίθουσα γέμισε με φίλους και εκτιμητές του έργου του συγγραφέως, το οποίον  προλόγισαν και παρουσίασαν άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων. Πρόκειται για ένα φιλοσοφικό έργο που πραγματεύεται τον άγνωστο εαυτό μας σε σχέση με τα μυστήρια της ζωής και το σύμπαν που μας περιβάλλει.  


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Χρύσανθος Όθωνος γεννήθηκε στη Χλώρακα το 1949. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και έχει στο ενεργητικό του 28 ατομικές εκθέσεις στη Κύπρο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ατομικές συλλογές σε Κύπρο και εξωτερικό. Έχει εργαστεί επαγγελματικά ως μουσικός για πολλά χρόνια.

Τα τελευταία 35 χρόνια οδηγούμενος από την ακόρεστη του δίψα για έρευνα και μελέτη του φαινομένου της ζωής, έχει ταξιδέψει και έχει γνωρίσει τις διδασκαλίες γνωστών διδασκάλων της σοφίας σε Ανατολή και δύση. Έχει ζήσει με Χριστιανούς μυστικιστές, Μουσουλμάνους Σούφι, και μυστικιστές της Ανατολής και έχει μελετήσει σφαιρικά τη φιλοσοφική, ψυχολογική και μεταφυσική πλευρά του φαινομένου της ζωής.  

Έχει δημοσιεύσει σε εφημερίδες άρθρα και ποιήματα του, έχει επίσης γράψει και εκδόσει άλλα δύο βιβλία.