7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Πάφου στη Λέμπα

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λέμπας και αφορούσε τις κοινότητες Έμπα, Χλώρακα, Λέμπα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, καθώς και εμπλεκόμενων Υπηρεσιών άλλων κυβερνητικών Οργανισμών, με στόχο την εξέταση και την κατά το δυνατόν επίλυση ή/και προώθηση των αιτημάτων των προαναφερθεισών κοινοτήτων.

Στόχος αυτής της σύσκεψης, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών στις Επαρχίες, είναι η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως σύνολο.

Σε εισαγωγική του ομιλία και απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων περιοχών της επαρχίας Πάφου, ο κ. Χάσικος επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος διάφορα θέματα που αφορούν τις κοινότητες, όπως για παράδειγμα: Παραχώρηση κρατικής γης για κατασκευή κοιμητηρίου στην κοινότητα Έμπας, ετοιμασία ρυθμιστικών σχεδίων για τη διαμόρφωση της λεωφόρου Έμπας και η εκτέλεση τους ως πολεοδομικών έργων, βελτίωση της στροφής στην είσοδο της κοινότητας Έμπας (περιοχή Ελιές), επιδιόρθωση ζημιών στο οδικό δίκτυο μετά τις εργασίες τοποθέτησης αγωγών από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου, παραλιακός δρόμος Χλώρακα-Λέμπα-Κισσόνεργα (προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων), συνέχιση και ολοκλήρωση κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου ως πολεοδομικού έργου (Χλώρακα), δημιουργία πλαζ σε παραλιακή κρατική γη (Χλώρακα), επιδιόρθωση ζημιών στο οδικό δίκτυο (Χλώρακα), καθορισμός του Πάρκου Λέμπας ως Λευκή Ζώνη με βάση την οριοθέτηση του Τμήματος Δασών, δημιουργία πολιτιστικού χωριού (Λέμπα), ανάπλαση και εξωραϊσμός της πλατείας (Λέμπα), ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων (Λέμπα), επιδιόρθωση ζημιών στο οδικό δίκτυο (Λέμπα).

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Χάσικος είπε ότι ο τόπος διανύει μια δύσκολη περίοδο λόγω των οικονομικών συνθηκών αλλά, τόνισε, δεν θα αναστείλουμε τους σχεδιασμούς, έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση μας το επιτρέψει οι σχεδιασμοί να είναι έτοιμοι για υλοποίηση. Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα, υπογράμμισε ο κ. Χάσικος, δεν πρόκειται να σταματήσει και η συνεργασία των ίδιων των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι επιβεβλημένη. Υπάρχουν προβλήματα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, τα οποία όμως δεν είναι δυσεπίλυτα, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές Αρχές και ιδιαίτερα τις κοινότητες, παρά τις αντιξοότητες.