6 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΑΡΘΡΟ
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές μπορούν και πρέπει να αποδειχθούν ενός γύρου.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας τους τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, εξέφραζαν τη θέση πως οι εκλογές θα κερδίζονταν  είτε κατά την πρώτη Κυριακή, είτε κατά τη δεύτερη, πολλοί ακόμα εξέφραζαν τη σιγουριά της νίκης κατά τη δεύτερη Κυριακή, γιατι όπως υπολόγιζαν ανθυποψήφιος του Νίκου Αναστασιάδη θα ήταν ο κ. Μαλάς, οπότε θα έκανε την επικράτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ σίγουρη και με μεγάλη διαφορά, γιατι θα τον ψήφιζε ολόκληρη η Δεξιά. .
Αυτήν τη στιγμή με το πρόβλημα συσπείρωσης που υπάρχει στο ΔΗΚΟ και με τη μικρή διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις ανάμεσα στον κ. Μαλά και στον κ. Λιλλήκα, δεν αποκλείεται ο κ. Λιλλήκας να είναι εκείνος που θα περάσει στον δεύτερο γύρο αν αυτός υπάρξει.
Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον Νίκο Αναστασιάδη  να κερδίζει και τον κ. Λιλλήκα στον δεύτερο γύρο, όμως κάλπη είναι, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα προκύψει, ούτε εμπιστοσύνη μπορεί κάποιος να έχει στο ΑΚΕΛ που τώρα κόπτεται εναντίον του κ. Λιλλήκα, που ακόμα και αν δεν πάρει θέση υπέρ της υποψηφιότητας του και προτείνει ψήφο κατά βούληση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Αριστεράς, δύσκολα θα προχωρήσουν στην υπέρβαση επιλέγοντας τον Νίκο Αναστασιάδη.
Φυσικά όλα αυτά είναι ένα σενάριο που εύκολα μπορεί να συμβεί, είναι όμως ένα σενάριο που πολύ εύκολα επίσης μπορεί να αποφευχθεί. Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται από τα κόμματα και δεν είναι προς δημοσιοποίηση, είναι πολύ πιο αξιόπιστες από αυτές που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ. Οπότε τις τελευταίες ημέρες που κλείνει η ψαλίδα των ψηφοφόρων και οι αναποφάσιστοι στην πλειοψηφικά τους καταλήγουν τι θα πράξουν, εύκολα μπορούν να ξέρουν αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και ποιος θα είναι ο δεύτερος. Εύκολα επίσης μπορεί να πριμοδοτηθεί ο κ. Μαλάς αν αυτό χρειαστεί, ώστε ο κ. Λιλλήκας να αποκλειστεί με αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο να εξέλθει σίγουρος νικητής ο Νίκος Αναστασιάδης.
Η διαφορά ανάμεσα σε δυο γύρους εκλογών και σε ένα, είναι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης χωρίς αυτό να χρειάζεται, εφ όσον σίγουρος επόμενος πρόεδρος βάσει της κοινής λογικής πολλοί γνωρίζουν  και παραδέχονται, ποιος θα είναι. 
Με όλα αυτά θέλω να πω, ότι η λογική μάς αποδεικνύει ότι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, ο επόμενος σίγουρος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Καταληχτικό συμπέρασμα και γνώμη μου, είναι πως δεν χρειάζονται δυο γύροι εκλογών, μ αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε και λίγα εκατομμύρια ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ