25 Ιανουαρίου 2017

Όταν το Υπουργείο Εσσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας καλύπτουν όσους περιφράσσουν τις θάλασσες της Χλώρακας

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ έλαβε την ακόλουθη επιστολή από το γραφείο του Βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, και από την οποία φαίνεται καθαρά πως για το κλείσιμο των προσβάσεων στα ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ και στον ΠΗΛΟ, το Υπουργείο Εσσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, με περισσό θράσος μας λένε ότι δεν διαπιστώθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα σε κάποιες από τις παραλίες που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια της κοινότητας.

Απάντηση ημερομηνίας 23 Ιανουαρίου 2017 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.01.004, ημερομηνίας 14 Ιουνίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου
          «Αναφέρομαι στην Ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.01.004 που υποβλήθηκε από το Βουλευτή Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπο Θεόπεμπτου και επιθυμώ να σας πληροφορήσω για τα ακόλουθα:
2.       Η κοινότητα Χλώρακας διαθέτει ακτογραμμή το ανάπτυγμα της οποίας έχει έκταση περίπου 3,5 χιλιόμετρα και βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της Τουριστικής ζώνης.  Για την κοινότητα ετοιμάστηκε Ρυθμιστικό Σχέδιο το οποίο προβλέπει την κατασκευή, κατά μήκος της ακτογραμμής, παραλιακού πεζόδρομου πλάτους 6 μέτρων και χώρων στάθμευσης για τους επισκέπτες/χρήστες της παραλίας.  Στο παρόν στάδιο έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά τέτοιοι χώροι στις συμπληρωμένες αναπτυξιακά περιοχές (Akti Village, περιοχή Δήμμα, περιοχή Eleni Tourist Village, περιοχή Saint George, πάρκο τουριστικής περιοχής Αργάκι Village).
3.       Η καταγγελία ότι επιχειρηματίες προχώρησαν στην περίφραξη μεγάλων εκτάσεων γης με αποτέλεσμα το κλείσιμο των προσβάσεων προς την παραλία εξετάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα (Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως) καθώς επίσης και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας.  Η ενημέρωση που υπήρξε είναι ότι δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε πρόβλημα σε κάποιες από τις παραλίες που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια της κοινότητας.
4.       Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο αναπτύξεις - περιοχή “Ροδαφινιά” και περιοχή “Πηλός”.  Για τις αναπτύξεις αυτές έχουν εξασφαλισθεί από τους ιδιοκτήτες οι αναγκαίες άδειες και η εταιρεία που εκτελεί τις οικοδομικές εργασίες έχει περιφράξει προσωρινά την περιοχή για λόγους ασφαλείας.
5.       Σημειώνεται ότι στο σχετικό ερώτημα του Βουλευτή δεν δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες και συνεπώς η έρευνα για εντοπισμό των τεμαχίων όπου πιθανό να γίνονται επεμβάσεις είναι πολύ δύσκολη.  Σε περίπτωση που δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία τα αρμόδια τμήματα είναι έτοιμα να προβούν σε άμεση διερεύνηση της καταγγελίας.»


ΑΛ/ΗΚ/Ap-23.06.010.05.01.004