3 Ιουνίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Οι μισές παραλίες της Χλώρακας είναι περιφραγμένες και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες έχουν αποκοπεί από κτίσματα που έχουν κτιστεί σχεδόν πάνω στο κύμα.
Οι περιφράξεις δεν έγιναν από το Κοινοτικό Συμβούλιο, ούτε νόμιμα. Έγιναν παράνομα από ιδιώτες, σε αντίθεση με τα κτίσματα για τα οποία συναίνεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Οι περιφράξεις δεν είναι τοποθετημένες στις άκριες των γκρεμών για να προστατεύονται δήθεν οι περαστικοί, αλλά πολύ πιο μέσα στη μεριά της στεριάς.
Τις περιφράξεις όπως θα δείτε από τις αναρτήσεις στο facebook, υποστηρίζουν μόνο τα μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου, και ουδείς άλλος.
Οι περισσότερες περιφράξεις είτε με ττέλια, είτε με θεόρατες πέτρες, δείχνουν ότι ευνοούν και εξυπηρετούν κυρίως έναν επιχειρηματία, αυτόν που διαχρονικά όλα τα Κοινοτικά Συμβούλια της Χλώρακας υποστηρίζουν.
Όλα είναι προς όφελος των εργασιών του Λεπτού ο οποίος στην περιοχή ΔΗΜΜΑ κατακρατεί 7 σκάλες πρασίνου για ίδιον όφελος και ελάχιστοι το γνωρίζουν καθώς τα Κοινοτικά συμβούλια και ο γραμματέας αποκρύβουν, και δεν αρκείται σ αυτό, παρά σιγά σιγά, καταπατεί όλο και περισσότερο τις παραλίες της Χλώρακας.
Άξιον απορίας, είναι πώς όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι και Κοινοτάρχες από παλαιόθεν μέχρι σήμερα, ενώ πριν εκλεγούν ωρύονται για αυτή την κατάσταση και υπόσχονται στους ψηφοφόρους ότι θα εργαστούν για  άνοιγμα δρόμων προς τις παραλίες, όταν εκλεγούν, κάνουν στροφή. Το ερώτημα του κάθε πολίτη που μένει μετέωρο, είναι -τόσο εύκολα αλλάζουν γνώμη, ή μήπως κάποιοι χρηματίζονται και παρασέρνουν και τους υπόλοιπους που μη έχοντας λογική δική τους ακολουθούν;-
Αγαπητοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι εκλογές πλησιάζουν. Προσέχετε και η Χλώρακα δεν είναι δική σας. Κανείς δεν σας εξέλεξε για να βλέπετε τους δημότες μόνο ως φορολογουμένους πολίτες. Για ότι σοβαρό υποστηρίζετε που φαίνεται λανθασμένο, τουλάχιστον μην υποτιμάται την νοημοσύνη του απλού πολίτη και μην τον προκαλείτε με τα λεγόμενα σας.
Ένα ξαναλέω κλείνοντας. Οι περιφράξεις που έχω αναρτήσει σήμερα, είναι όλες παράνομες και δεν είναι εργοτάξια, ούτε επίσης είναι κοντά στους γκρεμούς (άσχετα πώς δείχνουν) παρά απέχουν πολλά μέτρα εκτός από ένα σημείο το οποίον έσκαψε πριν λίγες μέρες ο Λεπτός και εσείς το ανεχτήκατε και σιωπήσατε) για να μην κατακρημνίζονται (άκουσον, άκουσον δικαιολογία) τα παιδιά. Είναι περιφράξεις όλες παράνομες χωρίς άδειες από ιδιώτες επιχειρηματίες.

ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ


Τα δημόσια αποχωρητήρια κτίζονται για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών. Όταν κάποιος ευρίσκεται εκτός χώρου που διαθέτει χώρους υγιεινής, πρέπει να έχει πρόσβαση σε δημόσια αποχωρητήρια για το αναφαίρετο δικαίωμα του ως εκ της λέξεως πηγάζει, αυτό της ανάγκης του.
Στη Χλώρακα σε αναλογία πληθυσμού, υπάρχει μεγάλος αριθμός αποχωρητηρίων. Υπάρχουν στα δυο δημόσια παρκινγκ και ένα στην θάλασσα της Αλικής τα οποία είναι ξεκλείδωτα και λειτουργούν κανονικά, και τα οποία διαχειρίζεται το Κοινοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν όμως άλλα έξι έξω από τις εκκλησίες και το κοιμητήριο, που η εκκλησιαστική επιτροπή εν τη σοφία της τα έχει κλειδωμένα, ίσως για να τα χρησιμοποιούν οι επίτροποι όταν καμιά φορά το χρόνο εκκλησιάζονται στα εξωκκλήσια.
Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, είναι κυρίως στα κλειδωμένα αποχωρητήρια έξω από το κοιμητήριο στο οποίο συχνάζει πλήθος κόσμου. Σαν δημοσιογράφος έλαβα πολλά παράπονα από πολίτες, ότι στις επισκέψεις τους για να ανάψουν την καντήλα των πεθαμένων τους, πλείστες φορές αντιμετώπισαν το τεράστιο πρόβλημα να έχουν ανάγκη για την ανάγκη τους, και να βρίσκουν τα αποχωρητήρια κλειδωμένα, με αποτέλεσμα κάποιοι είτε να τα κάνουν πάνω τους, είτε να ουρούν και να αφοδεύουν όπου δή (καταλαβαίνει ο καθείς τι εννοώ). Και οι πολίτες της Χλώρακας σιωπηλοί και μαθημένοι να έχουν το κεφάλι σκυφτό, ανέχονται τον κάθε εντεταλμένο αντί να επιτρέπει, να απαγορεύει την πρόσβαση φέροντας ως δικαιολογία ότι τα λερώνουν ή και τα σπάζουν. Όμως το Κοινοτικό Συμβούλιο διαθέτει καθαρίστρια για να τα καθαρίζει. Όμως πώς να τα καθαρίσει αφού παραμένουν κλειστά; Κατά τη γνώμη μου, ο λόγος που τα έχουν κλειδωμένα είναι ίσως η κακία που συνήθως διακατέχει κάποιους ανθρώπους που αρέσκονται και ηδονίζονται με το να δυσκολεύουν δ τους συνάνθρωπους τους.
Έλεος πλέον, χωριανοί ξυπνάτε