28 Ιουλίου 2014

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ Α.ΑΡΤΕΜΗ “ΦΙΛΝΤΙΣΕΝΙΑ ΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ”…
Πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουλίου στην Πύλη Βηθλεέμ Ηρακλείου Κρήτης μια εξαιρετική μουσικοποιητική μυσταγωγική παράσταση με την υπογραφή του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη με τον γενικό τίτλο” Φιλντισένια ήσαν τα μάτια της”.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζει ο συνθέτης εργασία του στην Κρήτη που κι αυτή τη φορά πολιτιστικοί φορείς της Κρήτης τον αγκάλιασαν με ιδιαίτερο θαυμασμό κι αγάπη. Έλαβαν μέρος η Μαρία Διακάκη στις αφηγήσεις και ο Κώστας Παναγιώτου στην ερμηνεία ,στενοί συνεργάτες και οι δύο του Ανδρέα Α.Αρτέμη εδώ και χρόνια. Το φιλόμουσο κοινό του Ηρακλείου που είχε κατακλύσει από νωρίς το χώρο της Πύλης Βηθλεέμ που στην είσοδο φυλάσσονται αντίγραφα έργων του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco),αλλά και τα κουστούμια του ομώνυμου γνωστού φίλμ που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, καταχειροκρότησε πολύ θερμά τους συντελεστές.
Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα πραγματοποιηθεί και στην Πάφο με περισσότερους συντελεστές (τραγουδιστές,μουσικούς,ηθοποιούς και χορευτές) την Κυριακή 31η Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στο ανοιχτό αμφιθέατρο (Κων.Λεβέντης) στην Τάλα.