19 Ιουλίου 2019

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας αποφάσισε να επιβάλει φόρο ενοικίου σε όσους κατέχουν διαμερίσματα και υποστατικά προς ενοικίαση.
Ήταν ένας φόρος που επιβαλλόταν τις καλές οικονομικές εποχές πριν το 2012, και καταργήθηκε ένεκα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τον τόπο.
Σήμερα το Κοινοτικό Συμβούλιο εν τη σοφία του (αλήθεια πια σοφία;), τον επαναφέρει. Μόλις διαπίστωσαν ότι τα διαμερίσματα έχουν ζήτηση, αμέσως επί τω έργω χωρίς να αφήσουν τους καταχρεωμένους ιδιοκτήτες να ανασάνουν, χωρίς να τους νοιάζει ότι τα περισσότερα υποστατικά αποτελούν κόκκινα δάνεια και κινδυνεύουν να τα πάρουν οι τράπεζες. Αντί να βοηθήσουν αυτούς τους δανειολήπτες που τους έπληξε η οικονομική κρίση, χωρίς να παρακολουθήσουν ότι τα καταστήματα δεν έχουν ζήτηση και νοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς να μελετήσουν ότι πολλοί ενοικιαστές δεν πληρώνουν τα ενοίκια, χωρίς να σκεφτούν ότι τα ενοίκια είναι πολύ χαμηλά (ένα μονάρι 350 ευρώ, ένα δυάρι 400 ευρώ) που ούτε με τους τόκους του κεφαλαίου δεν ισούνται, χωρίς να αφουγκραστούν τη θέληση του λαού, μόνη προσπάθεια έχουν να παίρνουν και να παίρνουν για το καλό του Κοινοτικού Συμβουλίου εις βάρος των πτωχών ιδιοκτητών δανειοληπτών.
Όλο να εισπράσσουν ως να είναι διορισμένοι φοροεισπράκτορες, έχουν κατά το πλείστον μόνο σκέψεις πώς να αφαιμάσσουν τους πολίτες με κάθε είδους νέες και παλιές φορολογίες.
Επειδή το ανάλγητο κράτος θέλει να ξεφορτωθεί τις επιχορηγήσεις προς τα Κοινοτικά Συμβούλια,  με νόμους και νομοσχέδια τους  δίνει εξουσίες και δικαιοδοσίες να εισπράσσουν από τους πολίτες μέχρι σημείου αφαιμάξεως.
Επειδή γεννιόμαστε πληρώνουμε, επειδή αναπνέουμε, περπατάμε, κοιμούμαστε πεθαίνουμε, πάλι πληρώνουμε. Ακόμα και μετά θάνατον βρίσκουν τρόπους να εισπράσσουν από τους απογόνους.
Φόροι λοιπόν, και πάλιν φόροι. Για να κάνουν μικρά έργα, για να φτιάχνουν  πλατείες και πάρκα  της πτωχής εκκλησίας, για να φέρνουν πανάκριβους τραγουδιστές από την Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ