3 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΗΡΩΟΜΑΝΑ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Μαρία Θεοχάρους από τη Χλώρακα, η ηρωική μάνα του αγνοουμένου της Κυπριακής τραγωδίας Λεωνίδα Θεοχάρους, έφυγε σήμερα 3 Νοεμβρίου από τη ζωή στα 88 της χρόνια προδομένη από τον πόνο της προσμονής για τον ήρωα γιο της που χάθηκε στον πόλεμο με τους Τούρκους το 1974, χωρίς να ανεβρεθούν τα οστά του όπως τόσων άλλων αγνοούμενων του πολέμου. 

Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη στον ιερό ναό της Παναγίας Χρυσοαιματούσης η ώρα 2.00μμ. Τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο έπαρχος Πάφου. 

ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ

Η βουλή αποτελείται από 56 βουλευτές εκ των οποίων τα δυο τρίτα περίπου είναι δικηγόροι, ενώ ταυτόχρονα έχουν και άλλους συμβούλους, επίσης δικηγόρους. Παρ όλα αυτά, εν τη σοφία τους και εν τη καταρτίσει τους ως νομικοί, δεν κατάφεραν να συντάξουν και να ψηφίσουν νομοθετήματα περί προστασίας της εκποίησης της πρώτης κατοικίας που να συνάδουν βάση της Κυπριακής νομοθεσίας ώστε να μην απορριφθούν από το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο τα είχε παραπέμψει ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Τώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο τα έκρινε αντισυνταγματικά.
Αφού εξέτασε τέσσερις αναφορές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης έως 350.000 ευρώ, τη διαγραφή των ενυπόθηκων δανείων για εκποιήσεις, τη διαγραφή των υποχρεώσεων εγγυητών και την αναστολή εφαρμογής του νόμου περί εκποιήσεων, τα απέρριψε.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, οι πολίτες τι πλέον σκέφτονται για τους βουλευτές; Ότι δεν μπόρεσαν να συντάξουν και να ψηφίσουν νομοθετήματα που να μην εκφεύγουν της Κυπριακής νομοθεσίας γιατί δεν είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις, ή μήπως καλά γνώριζαν τι έκαμναν και απλά ενέπαιξαν το λαό παραπλανώντας τον πως τάχα κόπτονται για το καλό του χωρίς πραγματικά να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς και αυτοί ίσως είναι υποχείριοι του μεγάλου κεφαλαίου που απόλυτα δυστυχώς ελέγχει τις κυβερνήσεις των κρατών και τα πολιτικά κόμματα;
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται ότι το Eurogoup, στις 6 Νοεμβρίου θα εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 436 εκατομμυρίων ευρώ, και θα καθορίσει τον χρόνο της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος.
Άλλοι λοιπόν χαίρονται με αυτή την εξέλιξη καθώς θα γίνει η εκταμίευση της δόσης που με αυτά τα δανικά θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί, ενώ άλλοι θλίβονται γιατί θα χάσουν τις περιούσιες τους, και δή την οικογενειακή τους εστία...
Μετά απ όλα αυτά, τι κάποιος μπορεί να πει;

Απλά, ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Author, Kyriakos Tapakoudes