23 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

ΤΑΓΟΥΔΙ: ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας μας έχει συνηθίσει κυρίως σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις  προς τέρψιν και διασκέδαση των πολιτών, ενίοτε όμως και σε πολύ αξιόλογες παραστάσεις, μέσω των οποίων αναδεικνύεται και προωθείται ο πολιτισμός που προσφέρει πνευματική καλλιέργεια  και ανάταση.
Την πρόοδο λοιπόν που ονομάζουμε πολιτισμό, τη διαιρούμε σε  δράσεις που προσφέρουν ψυχαγωγική ανάταση, καθώς και πνευματική.
Σε αυτά τα πλαίσια το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας αποφάσισε εν τη καλή του σοφία να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, και να παρουσιάσει στο θέατρο της Χλώρακας την πολυμορφική παράσταση του Ανδρέα Α. Αρτέμη η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018,στις 8.30 το βράδυ.
Πρόκειται για μια αξιόλογη μουσική παράσταση με συμμετοχή τραγουδιστών, χορωδών, μουσικών, χορευτριών κι αφηγητριών με το γενικό τίτλο «Αερία, Χαλκόεσσα νήσος Κύπρος», έργου μέσω του οποίου ο συνθέτης θα μας μεταφέρει το γενικότερο φάσμα της συνθετικής δραστηριότητας του, αυτή τη φορά με τις Κυπροκεντρικές μουσικές του εμπνεύσεις, ακόμα και σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, δίνοντας έμφαση στην αρχαία αλλά και σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Όπως στην αρχαιότητα ή τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου που συνεχίζεται η λαϊκή παραγωγή, δηλαδή το δημοτικό τραγούδι, συνδεδεμένο με τη μουσική και συχνά με το χορό, ο συνθέτης που σκηνοθετεί ο ίδιος την παράσταση του, δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερμηνεύτριες κι ερμηνευτές των συνθέσεων του, με το να χορεύουν, να τραγουδούν, αλλά και να παίζουν κρουστά.

Στο έργο θα λάβουν μέρος,
Jacqueline Anna Crickitt ,Ελένη Ευσταθίου,Κική Μανώλη,
Βίκη Χριστοδούλου, Τζούλυ Νιαζί, Κωνσταντίνα Κυρσανίδου,
Σάββας Κούρης, Δώρος Παφίτης, Χρυσοβαλάντης Ανδρέου.
Αντώνης Χουρδάκης –κρητική λύρα
Galina Hristova- βιολί
Σταύρος Τζανής-ακορτεόν
Αφηγήσεις: Μαρία Διακάκη.
Παρουσίαση: Κική Περικλέους.
Στα πλήκτρα και τη γενική διεύθυνση έχει ο συνθέτης κι ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, μια προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας προς τους πολίτες της Χλώρακας και όλης της Πάφου.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ