2 Ιουνίου 2019

ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΒΕΡΩΦ

Εκ των υστέρων νομίζοντας ότι βρήκαν έδαφος, κάποιοι όπως ο κ. Παμπορίδης, και άλλοι εχθροί του προέδρου του κόμματος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επιχειρούν να υποσκάψουν τα θέση του, χωρίς όμως να απαντούν πού ήσαν κρυμμένοι κατά την προεκλογική περίοδο όταν το κόμμα τους χρειαζόταν, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ως συγχορδία μετά μανίας χτυπούσαν αδίκως ή και δικαίως το κόμμα τους. Άφησαν μόνο του τον πρόεδρο και τους υποψήφιους βουλευτές να οργώνουν τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου καθημερινώς και νυχθημερώς. Είναι κρίμα και άδικο κατά τη γνώμη μου να συμβαίνουν αυτοί οι Φαρισαϊσμοί, γι αυτό χωρίς να είμαι υποστηριχτής του Αβέρωφ Νεοφύτου, προβαίνω στην παρακάτω μικρή ανάλυση θέλοντας να αποδώσω  τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η πτώση των ποσοστών του ΔΗΣΥ στις τελευταίες εκλογές μπορεί να φαντάζει μεγάλη, αλλά αν κάποιος ανατρέξει τους λόγους, ίσως καταλάβει ότι τα ποσοστά συγκρατήθηκαν σε μέγιστο βαθμό, κάτι το πολύ δύσκολο ένεκα των συγκυριών, που όμως τελικά επιτεύχθηκε.
Ήταν συγκυρίες δύσκολες, καθώς σοβαρές ενέργειες της κυβέρνησης μαρτυρούσαν ξεκάθαρα εναντίον του κόμματος, ενέργειες όπως η διάλυση του Συνεργατισμού η οποία ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση προς όλους τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Αυτό κυρίως, επηρέασε κατά πολύ τον ΔΗΣΥ καθώς είναι κυβερνών κόμμα. Παρ όλα αυτά πολλοί ψηφοφόροι του δεν ψήφισαν άλλο κόμμα και τήρησαν αποχή, ενώ κάποιοι ψήφισαν αδερφό κόμμα όπως το ΕΛΑΜ, δανικοί ψήφοι οΙ οποίοι οπωσδήποτε θα επαναπατριστούν καθώς δόθηκαν ως διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Συνεργατισμού. Επίσης ένα περισσότερο από 3%, δόθηκε ως δώρο από το προεδρικό στην ΔΗΠΑ θέλοντας τοιουτοτρόπως ο πρόεδρος Αναστασιάδης να ευχαριστήσει τον πολιτικό του φίλο Μάριο Κάρογιαν.
Ένα άλλο γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος και το ζημίωσε τα μέγιστα, ήταν όταν άφησε έρμαιο και χωρίς στήριξη τον υπουργό Δικαιοσύνης στα μισητά πάθη των Χαραλαμπίδου, Στεφάνου και Κυπριανού, που αντί να λουφάξουν καθώς ο δολοφόνος ήταν από τις τάξεις τους, καθημερινώς στα ΜΜΕ εξέπεμπαν χολή και όξος εναντίον του υπουργού ο οποίος καμία σχέση δεν είχε με τη διερεύνηση του εγκλήματος.
Η μεγάλη λοιπόν πτώση του ΔΗΣΥ, ξεκίνησε την ώρα που ο βουλευτής κ. Γεωργίου άφησε υπονοούμενα για παραίτηση εναντίον του υπουργού, κάτι το οποίον θεωρήθηκε έμμεση παραδοχή ανικανότητας του κόμματος στο χειρισμό της υπόθεσης από την αστυνομία.
Αυτά τα γεγονότα κατά τη γνώμη μου ήσαν οι μόνες αιτίες της απώλειας ψήφων από τον ΔΗΣΥ, απώλειες όμως κατά πολύ μικρότερες από ότι θα έπρεπε να είναι, και κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής, θα έδινε τα εύσημα στον πρόεδρο του κόμματος που κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα ακόμα μια φορά στην πρώτη θέση με απώλειες λιγότερες απ΄ όσες πολλοί ανέμεναν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ