18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ένας καλός συγγραφέας αυτό που πετυχαίνει είναι να κάνει τους αναγνώστες να βλέπουν ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα από τη γραφή του. Να τους παρασέρνει στις σκέψεις του και να τον συντροφεύουν στο ταξίδι της ιστόρησης του.
Η Δήμητρα Σωκράτους μέσα από το παραμύθι της για μεγάλα παιδιά "Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ", με μαεστρία το καταφέρνει, ενώ ταυτοχρόνως φανερώνει τις ευαισθησίες που κρύβει στην καρδιά της, τις ανησυχίες της για τις σκέψεις των μικρών παιδιών και τα μεγάλα όνειρα τους, αυτά που σαν δασκάλα και εκπαιδευτικός με τη συναναστροφή μαζί τους, γνώρισε και έμαθε καλά.
Με ένα ξεχωριστό τρόπο γραφής και γλυκούς διαλόγους, μέσα από όμορφη και "πανοραμική πλοκή", παρουσιάζει τις ανησυχίες της Μαίρης για τον άγνωστο κίνδυνο που την περιτριγυρίζει, καθώς και τις προσπάθειες των γύρω της αλλά κυρίως των μικρών φίλων της, να την προϊδεάσουν και να την ετοιμάσουν ώστε με θάρρος να αντικρύσει το κακό, και με θέληση και δύναμη να το νικήσει.
Ένα γλυκό παραμύθι που φανερώνει πως με την αγάπη, τη φιλία, και τη θέληση, όλα γίνονται, και το καλό θριαμβεύει.
Ένα παραμύθι που σαν όλα τα παραμύθια τελειώνει αισίως ευτυχώς, και οι αναγνώστες μένουμε ευχαριστημένοι.

Με επιτυχία λοιπόν, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της καλής μας δασκάλας Δήμητρας Σωκράτους "Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ", μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Κύπρου στην Πάφο την παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση τελούσε της αιγίδος της επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, με μέρος των εισπράξεων από την πώληση του βιβλίου να προορίζονται για μή κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά και ενήλικες με καρκινοπάθειες.
Την παρουσίαση έκαμε ο συγγραφέας Τάσος Αριστοτέλους.

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ




Η Γεωργία Αθανασίου ανακοινώνει ότι,

Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Μουσικής ''ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ'' εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων,διοργανώνει φιλανθρωπική μαθητική συναυλία.
Συμμετέχουν: 
--Παιδική χορωδία και μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στο σύγχρονο τραγούδι.
Στην είσοδο της αίθουσας θα συλλέγονται διάφορα τρόφημα για το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο Πάφου.Επίσης θα γίνονται και εισφορές χρηματών όπου όλα τα καθαρά έσοδα θα δωθούν σε άπορους μαθητές.
(Είσοδος ελεύθερη) Για περισ. πληροφορίες στα τήλ.99845743 / 26270727


5 ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε στο γραφείο ενώ γράφετε στον υπολογιστή


2. Σηκώστε τα χέρια. Προκειμένου να προστατέψετε τα χέρια σας από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και να βοηθήσετε την κακή κυκλοφορία η άσκηση που θα σας πούμε καλό θα είναι να γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και τεντώστε τα προς τα πάνω σαν να θέλετε να πιάσετε κάτι πολύ ψηλά.

3.Άσκηση για καλλίγραμμα οπίσθια. Πρόκειται για την ευκολότερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο γραφεία. Απλά πιέστε και αφήστε τους μυς των γλουτών σας αρκετές φορές. Πρόκειται για τη νούμερο ένα άσκηση για σύσφιξη των γλουτών και μπορείτε να την κάνετε ενώ γράφετε κάτι στο πληκτρολόγιο ή όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

4. Ασκήσεις για τα πόδια. Όσο βρίσκεστε στο γραφείο σας μπορείτε εύκολα να ισιώσετε τα γόνατά σας και να σηκώσετε τα πόδια σας προς τα έξω. Αυτό θα γυμνάσει πολύ τους μυς των ποδιών σας.


5. Ασκήσεις αντί στρες. Πολλές από τις ασκήσεις που είπαμε θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες της δουλειάς. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες άλλες που πραγματικά σας λυτρώσουν. Τεντώστε απαλά το λαιμό σας γύρω από το κεφάλι σας, θα μειώσει το στρες στο λαιμό και την πλάτη. Επίσης, σηκώστε τα χέρια σας μπροστά σας και κάντε κάμψεις του καρπού πάνω- κάτω. Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους της δακτυλογράφησης αλλά και στην πρόληψη του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.