31 Ιανουαρίου 2019

ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Έναν καιρό ήταν μια γριά τσοπάνισσα που είχε απηυδήσει από το κρύο και την παγωνιά
του χειμώνα, από τις λάσπες και τις ασταμάτητες βροχές, και μόλις είδε πως επιτέλους ο Μάρτης ο γδάρτης διένυε την τελευταια του μέρα και έδινε τη θέση του στον καλό Απρίλη, βλέποντας πως δεν είχε πλέον τίποτα να τον φοβηθεί από τη βαρυχειμωνιά, του φώναξε περιπαιχτικά,
-ούστ Μάρτη μου, τα ξεχείμασα τα πρόβατα μου.
Ο Μάρτης λοιπόν, προσβλήθηκε και θίχτηκε βαρύτατα, και οργισμένος με την
περιφρονητική της κουβέντα, δανείστηκε μια μέρα από τον αδελφό του το Φεβρουάριο κι έριξε τόσο χιόνι κι έκανε τόση παγωνιά που η γριά, αν και κρύφτηκε κάτω από το καζάνι της για να μην ξεπαγιάσει, εντούτοις μαζί με το κοπάδι της πάγωσαν και έγιναν πέτρες.
Κι έτσι, μας απέμεινε ο Φλεβάρης κουτσός, με μια μέρα λιγότερη...
Κατά την πρώτην ημέραν εορτή του Αγίου Τρύφωνος, γίνεται Αγιασμός στις εκκλησίες με
τον οποίο ραντίζουν τους αμπελώνες για να μην προσβάλλονται τα κλήματα από το σηριβιδιν, ή όσα έχουν είδη προσβληθεί, να το αποβάλλουν.
Το όνομα Φλεβάρης προέρχεται από τη λέξη «φλεβύζω», επειδη τα υπόγεια νερά από τη
γη αναβλύζουν στη διάρκειά του από τις πολλές βροχές. Είναι ο μήνας με τις πολλές βροχές και με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, είναι και ο προπομπός της άνοιξης.
Όμως θεωρείται και ως μήνας του χειμώνα και του καλοκαιριού, εξ ού και η παροιμία «Ο
Φεβράρης φεβραρίζει τσιαι καλοτσιαιρκές μυρίζει».
Όταν η δεύτερη μέρα του μηνός είναι ηλιόλουστη, αυτό θα σημαίνει ότι ο υπόλοιπος
χειμώνας που ακολουθεί θα είναι δριμύς μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αν δε, αυτή η μέρα είναι βροχερή, έχουν να πουν ότι εκείνη την ημέρα τελειώνει ο χειμώνας, και ο υπόλοιπος που θα ακολουθήσει, θα είναι ήπιος.
Θεωρείται μήνας μέθυσος και οι γείτονες του Ιανουάριος και Μάρτιος εν καιρώ μέθης του
όταν ήταν αναίσθητος από το ποτό, του έκλεψαν από μίαν ημέρα, και έκτοτε έμεινε κολοβός και γι αυτό ο λαός τον αποκαλεί κουτσοφέβραρο, ή κουτσό, ή κούτσουλλο.
Μαζί με τον Φευράρη έρχονται και οι οργιαστικές τελετουργίες της Αποκριάς. Με κύριο
χαρακτηριστικό τις μεταμφιέσεις, τα καρναβάλια και τα γλέντια, οι γιορτές αρχίζουν με το Τριώδιο, κορυφώνονται τις Αποκριές και τερματίζονται την Καθαρή Δευτέρα με έξοδο στην ύπαιθρο για πέταγμα του χαρταετού και φαγοπότι με σαρακοστιανά φαγώσιμα.
Το Σάββατο όμως της εβδομάδας της Τσικνοπέμπτης, καθώς και τα δύο επόμενα Σάββατα
της Τυρινής και εκείνο της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής, είναι αφιερωμένα στη μνήμη των πεθαμένων.
Στα Ψυχοσάββατα οι ψυχές κάθονται επάνω στα δέντρα και τα βλαστάρια του αμπελιού,
γι’ αυτό δεν μουττο κόβουν ως τότε βλαστάρια, μήπως πέσουν οι ψυχές που είναι καθισμένες επάνω σε αυτά και κλάψουν. Αυτό το κάθισμα των ψυχών πάνω στα δέντρα έχει ρίζες προχριστιανικές, και είναι δοξασίες πανάρχαιες και οικουμενικές, αποκαλούν μάλιστα το θρόισμα των φύλλων ψυχοθρόισμα και μουρμούρισμα των ψυχών.
Οι συνάξεις και τα έθιμα των Αποκριών καθώς και η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας

δίνουν την ευκαιρία να αναζωογονηθούν και να ενισχυθούν οι οικογενειακοί και οι συγγενικοί δεσμοί, να εκφραστεί ο σεβασμός των νεοτέρων προς τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα των νυφάδων προς τα πεθερικά και να σμίξουν απομακρυσμένοι συγγενείς.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ,ΣΤΗ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ 13

Η Γιόγκα είναι μία φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική που προέρχεται από την Ινδία.
Στη δεκαετία 1980 η γιόγκα έγινε δημοφιλής ως σύστημα εναλλακτικής ιατρικής και φυσικής άσκησης στον δυτικό κόσμο.
Στην προσπάθεια καθορισμού της αποτελεσματικότητας της γιόγκα έγιναν πολλές μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου και να ενισχύσει τον ασθενή στην ψυχολογική διαδικασία επούλωσης.
Τα μαθήματα γιόγκα αποτελούνται από μια σειρά πρακτικών όπως τεχνικές αναπνοής, Χαλάρωσης και Αναζωογόνησης που δυναμώνουν το σώμα, ηρεμούν το νου και οδηγούν σε μια ποιο αρμονική και ισορροπημένη κατάσταση ύπαρξης.
Η γιόγκα είναι διαδεδομένη σαν ένα σύστημα για πρόληψη, διατήρηση και διόρθωση της υγείας με οφέλη στο νοητικό, το ψυχικό και το σωματικό επίπεδο.
Η άσκηση Γιόγκα επιφέρει αισιοδοξία, ποιοτικό ύπνο, υψηλή αυτοπεποίθηση και καλύτερο σεξ, τόνωση του σώματος, αίσθηση ηρεμίας και βοηθά στην υποχώρηση του πόνου της πλάτης κατά 56%, σύμφωνα με μελέτη.

28 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ, «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ, ιστορίες της θάλασσας»


Ο Κυριάκος Ταπακούδης σε ένα βιβλίο που αποτελείται από 390 σελίδες, γράφει ναυτικές ιστορίες και διηγείται όσα θαυμαστά και εύμορφα είδε και γνώρισε ως ναυτικός σε μια νεαρή ηλικία που εμπαρκάρισε στα καράβια και έπλευσε μακριές θάλασσες και περιδιάβηκε λιμάνια σε μακρινές χώρες.
Το βιβλίο με γενικό τίτλο «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ, ιστορίες της θάλασσας», ασχολείται με τη διαβίωση των ναυτικών πάνω στα ποντοπόρα πλοία και τη σχέση τους με τα άγρια στοιχεία της θάλασσας. Είναι περιπέτειες και περιγραφές γεγονότων και καταστάσεων που κέντρισαν το ενδιαφέρον του συγγραφέως, για ανθρώπους διαφορετικούς με άλλες κουλτούρες, για τόπους παραδεισένιους και εξωτικούς, για έρημη και καυτερή γη, για παγωμένες θάλασσες και φουρτουνιασμένους ωκεανούς.     
Με γλαφυρότητα και λογοτεχνικό οίστρο μεταφέρει νοερά στους αναγνώστες ένα κόσμο που φαντάζει εξωπραγματικός, με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην διήγηση, που κρατεί το ενδιαφέρον από αρχής μέχρι τέλους.
Το βιβλίο πωλείται προς 20 ευρώ, κυκλοφορεί επίσης δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση naftikesistories.blogspot.com

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: 
Maroulla Panagou: Καλοτάξιδο Κυριάκο Το λίγο πο διάβασα μου θυμίζει πολύ τον Καζαντζάκη, ειναι η αλήθεια Μου θύμισες την αναφορά του Γκρέκο

Eleni Christodoulou: Εξαιρετικά βιώματα Κυριάκο, με συνεπήρε το βιβλίο σου και ακόμα είμαι στην αρχή! Μπράβο σου!
Γιωργος Σοφοκλεους: Συστήνω σε ολους να διαβάσουν στην εντυπη του μορφή το βιβλίο του φίλου του Κυριάκου με τίς θαλασσινές του ιστορίες . Εγώ το επραξα ήδη . Εκτός από μιά πραγματική περιδιάβαση είναι μαζί καί μιά ονειροπόληση στά λιμάνια του κόσμου . Είναι μιά αφήγηση οπου ο συγγραφέας του βιβλίου καταφέρνει με μοναδικό τρόπο οχι μόνο να εξάπτει τη φαντασία μας αλλά ταυτόχρονα μέ τίς διδαχές καί τις αλληγορίες του να μας οδηγεί σε δρόμους βατούς γιά τη ψυχή καί τη σκέψη μας , αποφεύγοντας τους άλλους δρόμους τους δύσκολους καί κακοτράχαλους .


Anastasis Xenofontos: Συγχαρητήρια απίθανη η διήγηση σας πολύ παραστατικα αφηγεισε την ζωή που οι περισσότεροι ζήσαμε στα φτωχοχωρια της Πάφου στα Χαλεπά αυτά χρόνια

27 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΛΩΝΟΝΤΑΙ


Όταν κάποια έργα κατασκευάζονται και εκ του αποτελέσματος καταλήγουν ως εκτρώματα και ακαλαίσθητα κτίσματα, πρέπει κατά τη γνώμη μου να ξηλώνονται ασχέτως κόστους. Διότι αν κάτι δεν είναι όμορφο, δεν πρέπει από εγωισμό και μόνον οι κρατούντες την εξουσία καθώς λάθος τα έκτισαν, να μην τα διορθώνουν.
Πρέπει να καταλάβουν ότι  είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης τα λάθη, πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, πόσον μάλλον οι έχοντας εξουσία, που πρώτοι πρέπει να σπεύδουν να τα διορθώνουν, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στον απλό κόσμο να τους μιμείται.  
Στη παραλία του Κοττσιά, αυθαίρετα το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε να κτίζει μια γέφυρα από μπετόν, χωρίς σχεδιασμό, με αποτέλεσμα η τελική όψη να ομοιάζει σαβουρώματα μπετόν πεταγμένα στην άκρη της θάλασσας.
Η θάλασσα του Κοττσια ανήκει γεωγραφικά στη Χλώρακα κατά το ήμισυ, αλλά η διαχείριση της έχει παραχωρηθεί ολόκληρη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας. Είναι μια πανέμορφη παραλία για λουόμενους σπαρμένη μα ξανθό πεντακάθαρο άμμο, είναι ένας τόπος που ευδοκιμούν τα κρίνα του γιαλού, ένας ωραιότατος προορισμός για ντόπιους και ξένους. Λίγο πρίν το κύμα του γιαλού, δυο ποταμοί να ενώνονται σε ένα, και τα καθάρια νερά καταλήγουν και σμίγουν με τα αλμυρά νερά της θάλασσας σχηματίζοντας εξαίσια εικόνα χάρμα των οφθαλμών και των αισθήσεων.
Θα μπορούσε στην παραλία του Κοττσιά πάνω από τον μικρό ποταμό, να κατασκευαστεί μικρό σιδερένιο μονοπάτι χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Θα μπορούσε στην παραλία του Κοττσιά, να εμβαθυνθεί ολίγον η κοίτη του ποταμού, ώστε η θάλασσα να εισχωρήσει σ’ αυτόν, ώστε να κατασκευαστεί μικρό καταφύγιο βαρκών που να ομοιάζει με του Λιοπετρίου, δημιουργώντας τοιουτοτρόπως ένα περίκαλλο σημείο αναφοράς  και ενδιαφέροντος στη Χλώρακα.

Καλούνται λοιπόν οι Κοινοτικές αρχές της Χλώρακας να ενσκήψουν επί του θέματος και να το δουν με ενδιαφέρον. Καλούνται να το μελετήσουν δεόντως,  και να μην  το παραγνωρίσουν  γιατί άλλοι το σκέφτηκαν πριν από αυτούς. Εξ άλλου οι καλοί ηγέτες πρέπει να ξέρουν να ακούν και να λαμβάνουν υπ’ όψιν καλές ιδέες οποθενδήποτε και αν προέρχονται.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

20 Ιανουαρίου 2019

«ΜΥΘΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στις «ΡΟΕΣ»


Ο Ανδρέας Αρτέμης εύκολα μπορεί να καταταχτεί στις Ελληνικές μουσικές ιδιοφυίες και οι συνθέσεις του αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο καθώς κυρίως ασχολούνται με την ποιητική και λόγια μουσική, ένα είδος που είναι εύηχη μόνο σε ψυχικά καλλιεργημένους ανθρώπους γνώστες της καθεαυτού Ελληνικής μουσικής κουλτούρας. Με αμέτρητες συνθέσεις επενδυμένες σε στίχους μοναδικούς σπουδαίων ποιητών, δικούς του, αλλά και της παράδοσης, έχει δώσει ένα άλλο στίγμα στην Κυπριακή μουσική σύνθεση, εφάμιλλη σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
Και όπως είπε ο Πλάτωνας ¨μουσικήν ποίει και εργάζου¨, έτσι και ο Ανδρέας Αρτέμης αφιέρωσε τη ζωή του κυρίως στη σύνθεση, την οποία προάγει με τις συνθέσεις του αλλά και την ιδιαίτερη στεντόρεια φωνή του που όποιος τον παρακολούθησε, μόνο τα καλύτερα έχει να πει.
Ο Μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αρτέμης μέσα από μια πορεία Ερινυών και συμπληγάδων, κατάφερε να καταξιωθεί στις συνειδήσεις των συμπατριωτών του, σε σημείο που και λάτρεις του λαϊκού ρεπερτορίου, τον παραδέχονται ως εξαίρεση και ιδιάζον φαινόμενο που παράγει ότι καλύτερο στις σημερινές κακές μέρες της ηλεκτρονικής μουσικής που ως ένα σύγχρονο σκληρό ναρκωτικό, μαλθακίζει τις αισθήσεις των ακροατών.
Με επιλεκτικές εμφανίσεις σε μέρη ιδιαίτερης φήμης, ο σύνθετης προάγει τη μουσική του με επιτυχία, και σε βαθμό που αφήνει τον ίδιο ευχαριστημένο, αλλά και όσους τον παρακολουθούν.
Το περασμένο Σάββατο ο εκλεκτός καλλιτέχνης μαζί με του συνεργάτες του Ελένη Ευσταθίου, Jacqueline Anna Crickittκαι Κική Μανώλη, ανάμεσα σε ανθρώπους του πνεύματος, της μουσικής και της ποίησης, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο χώρο ως καλεσμένος της οικογένειας Αντιγόνης και Στέλιου Παπαδοπούλου ιδιοκτήτες του Πολυχώρου Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ στη Λευκωσία, παρουσίασε δικές του συνθέσεις μελοποιημένης ποίησης του Γ. Θωμά, όπου οι θαμώνες λάτρεις λόγου και μουσικής, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ποίηση που συνοδευόταν από μουσική σε μορφή άλλοτε μελοποιημένη, άλλοτε ατμοσφαιρικής προσέγγισης και άλλοτε "διαλογικής" απόπειρας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ 

19 Ιανουαρίου 2019

ΠΠΟΧλώρακας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Εκδήλωση και δενδροφύτευση διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Ομιλος Χλώρακας σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία Χλώρακας- Λέμπας Αγ. Στεφάνου και Α' Δημοτικού σχολείου Χλώρακας - Αγ. Νικολάου. Εγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη απο τον κ. Τάκη Παπαχριστοφόρου του Τμήματος Δασών για τα αιωνόβια δέντρα και τη Χλωρίδα της Κύπρου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Χ. κ. Νικόλας Λιασίδης, Διευθυντικά στελέχη και Λειτουργοί του Τμήματος Δασών, η κα Άννα Τσέλεπου εκ μέρους της "Ακτής", διδάσκαλοι και μαθητές των ανωτέρω Δημοτικών σχολείων κ.άλ.
Οι μαθητές των δημοτικών μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα άκουσαν για τα αιωνόβια μας δέντρα και τη χλωρίδα της Κύπρου. Ακολούθησε η δενδροφύτευση στο πάρκο του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας όπου τα παιδιά με τη βοήθεια των μεγάλων φύτεψαν κι αυτά τα δικά τους δεντράκια...Στιγμιότυπα απο την δενδροφύτευση στις φωτογραφίες. Η όλη Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των ιδρυτικών μελών του Π.Π.Ο.Χ. Μάριου Νεοκλέους Επίτιμου Προέδρου και Χριστάκη Φουαρτά.

Εκ του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας
Αντρέας Κυριακού.

18 Ιανουαρίου 2019

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
Οι πληροφορίες για τις ρίζες καταγωγής των κατοίκων οδηγούν έως τα μέσα του 19ου αιώνα που καταδεικνύουν ότι ολόκληρη η κοινότητα αποτελείται από απογόνους ορισμένων οικογενειών που συγγένεψαν μεταξύ τους και από αυτούς προέρχονται όλοι ανεξαιρέτως οι σημερινοί ιθαγενείς κάτοικοι της Χλώρακας. Οι οικογένειες αυτές που αποτέλεσαν τη βάση του αρχικού γενεαλογικού δένδρου της σημερινής κοινότητας, είναι οι

Χ΄΄ Τσιυρκακός Σιαμμάς, οι ριζες του ήταν απο τη Μικρά Ασία ή κατα άλλους απο την Αίγυπτο 1840.
Πρώτη  συζηγο είχε τη Μαρικα και δεύτερη την Χ'' Λωξάνδρα. Ειχε παιδια τους Χριστοδουλο (Ττοουλούη), την Χ΄΄ Αργυρή Τσιυπρή, τη Δεσποινού Κυρηνέα, τον Χαράλαμπο και την Χατζηελενούα

Ο Χαραλάμπος Σιαμμάς είχε σύζηγον την Έρχαρη Χ' Οικονομου η οποια ειχε αδερφια τους Χ΄Φίλιππο, Νικόλα Φίγκο, Φκωνού του Αλέξανδρου και τον Γιαννή Τσιούλλο
Η Χατηελενούα ειχε παιδια την Καλλιστένη Ομήρου, Τσιυρκακού Πενταλιώτη, Αναστασιά Μωυσή, Αντωνη (άνδρα Μυροφόρας Ταπακούδη), Παντελή (ανδρα Θεκλούς της Μαριτσούς)

Χαμπής Λαούρης και ο Ευστάθιος Κυρηνέας, ήταν δυο αδερφια που ήρθαν απο την Κισσόνεργα, το 1890.
Ο ΕυστάθιοςΚυρηναιας ηταν μισταρκός στον  Χ΄΄ Τσιηρκακό, και παντρευτηκε την κόρη του Δεσποινού. Έκαμαν παιδιά τους Τσιυρκακούλλη (Τουρκόπουλος), Ττοουλή Ττοοαλαρά, Δημοστένη, Κατερινα Νεάρχου, Κωστή (συζηγος Αγάθης) και Γιώρκος (Ψευτοπαπάγιωρκης, σκαρπάρης)
Ο Χαμπής Λαούρης έκαμε παιδιά τους Γιώρκο ( Κοκούη), τον Βρυώνη, τον Πολλή, τον Γιαννή του Πατσαλιού και τον Κώστα.

Κωσταντής Πενταράς 1870 (ζούσαν πρόγονοι του στη Χλώρακα από το 1800 που ήρθαν απο την Τάλα, αλλά το επίθετο Πενταρας ξεκινά με τον Κωνσταντή Πενταρά το 1870 που είχε παιδιάτην Μαριτσού, την Ελένη, την Σοφκιανού Αντωνά Λιασίδη και τον Νικόλα(ο οποίος παντρεύτηκε την Χριστίνα Σιαμμά), .

Λιασίδης  και Χριστοδούλα 1820, γονείς των Αντώνη Λιασίδη (κοινοτάρχης), Γιαννή Πούρνελλοκαι Αναστασία Χριστοδούλου Αζίνα,
Χ΄Χαράλαμπος απο την Τσάδα και Χριστοδούλα ( χήρα του Λιασίδη) 1830, εκαμαν παιδιά τουςΔεποινού Λεωνή Χριστοδούλου Σιαμμά, Μυριάνθη Δημητρού, Πιστέντης Χ"Χαραλάμπους.

Γιωρκής Κόμπος Ταπακούδης απο την Εμπα 1860 (πατέρας των Κώστας, Θεωρής, Κυριακού Κομοδρόμενα,Μυροφόρα μητέρας του Παναή του Βιολάρη, Ξενού, Κατερίνα Γιαννάτσιη σιαμμά μητέρα της Στασούς του Κανταρή.

Χριστόδουλος Αζίνας (κοινοτάρχης), Δεσποινού Τριανταφίλλη, Κυριακού (μητέρα του Αντρέα του Γιώρκη Χλωρακιώτη), Δημήτρης (πατέρας της Εριφύλης), και Μαρίκα:  
Ο Παπάγιωρκης ήταν απο το Αναβαργός και ενώ ερχόταν πάνω στο άλογο του στο Κτήμα το 1821, σκοτώθηκε απο τους Τούρκους. Ο Χριστόδουλος ήταν γιος του, και τον φώναζαν Μίτζιη, γιατί μικρός είχε πληγωθει και είχε στραβώσει το πρόσωπο του. Ο γιός του το 1873 παντρεύθηκε την Χ"Ελενη, και τα παιδιά τους ήσαν ο Χριστόδουλος Αζίνας (κοινοτάρχης), η Δεσποινού Τριανταφίλλη, Η Κυριακού (μητέρα του Αντρέα του Γιώρκη Χλωρακιώτη), ο Δημήτρης (πατέρας της Εριφύλης), και η Μαρίκα η οποία παντρεύθηκε τον Στυλιανό το 1890 σε ηλικία 23 ετών.

Ο Σάββας ηταν γιος του Χριστόδουλου Ττοουλιά απο την Κισσόνεργα 1875. Παντρεύτηκε στη Χλώρακα την Δεσποινού (αδερφή του Μουχτάρη της Χλώρακας Χριστόδουλου Αζίνα). Απόγονοι τους ήταν οι Θεόδωρος (Τριανταφύλλης), Χαράλαμπος, Νικόλας (Εύζωνας), η Καλλιστένη και η Αγαθονίκη.

Σπύρος Χριστοδούλου Φαρφαράς απο την Έμπα 1880 που είχε σύζυγο την Πολυξένη, και έκαμαν παιδιά τους Γεώργιο Σπύρου Οξεία, τον Χριστόδουλο, την Σοφία (αργότερα Τριανταφίλλη), τον Σάββα Σπύρου, και την Βαρβαρού (αργότερα Χαραλάμπους Μαύρου).


ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΝ ΔΕΝΔΡΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ


ΧΡΙΣΤΟΔ
ΟΥΛΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣ



ΚΩΣΤΑΣ



Χαράλαμπος & Στασού Σιαμμά / εγέννησαν τους: Χριστάκης, Στέλλα, Κωστάκης, Κυριάκος, Ελλη, Δέσποινα
Δέσποινα Χρ. Πενταρά / εγέννησαν τους:Νίκος, Κόκος, Κάκια
Ρεβεκκου Α. Χριστοδουλου / εγέννησαν τους: Κούλλα, Λάκης, Κωστάκης, Θέκλα
Στελλα Στ. Κλεάνθους / εγέννησαν τους:Βάσος, Κλεανθης, Κωστακης, Αντωνης
Βασος / εγέννησαν τους: Κάκια, Κώστας
Κοκος / εγέννησαν τους : Ειρούλα, Κωστάκης, Πέτρος, Τασούλα, Αριαδνη,Ρένα, Ροδούλα, Κωστακης, Σταύρος
Νικολης / εγέννησαν τους: Ελενα, Κούλλα, Ρένα
Μαρουλλα / εγέννησαν τους: χχχχχ

ΘΕΩΡΗΣ
Στασου Ι. Βάνν / εγέννησαν τους α:Ανδρεας, Κόκος, Σταυρούλα, Δέσπω
Ανδρεας (Κίνας) / εγέννησαν τους: Μαρινα, Δωρίτα, Θέκλα
Μαρουλλα Α. Καύκαρου / εγέννησαν τους :Δώρα, Κούλης, Δημήτρης

ΚΥΡΙΑΚΟΥ &  ΚΟΜΟΔΡΟΜΟΣ
Ανδρεας / εγέννησαν τους: Κούλλα, Άρτεμης
Μαρουλλα / εγέννησαν τους: Κουλλα, Δήμητρα

ΜΥΡΟΦΟΡΑ & ΑΝΤΩΝΗΣ
Παναης / εγέννησαν τους: Αντώνης, Λάκης, Σύλβια, Μύρια
Νικη / εγέννησαν τους:: Πανίκος, Αντώνης, Έρμα
Μαρω / εγέννησαν τους:: Μυρτώ, Αντωνέλα, Γιώργος
Λαλλα / εγέννησαν τους:: Αντώνης, Κώστας

ΞΕΝΟΥ
Ττοουλης:
Κατινα:
Ελένη Βαβορή:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΧΧΧ: Στασού Νικόλα Κανταρή

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Στέλιος
Βαθθού
Νίτσα

ΧΙΤΛΕΡ
Ρίκκος

ΝΕΟΦΥΤΟΣ
Ελευθερία



ΣΤΕΛΛΑ


ΜΗΧΑΛΗΣ ΜΑΠΠΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΛΕΓΓΟΥ

ΑΝΝΟΥ

ΠΡΑΞΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ
ΜΑΡΙΤΣΑ
Ελλού
Λουλλού
Τάκης

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ
Μιχαλάκης
Ελπίδα

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ
Τασούλα
Ανδρέας

ΓΙΩΡΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ
Μάριος
Κυριάκος
Ερασμία
Σημείωση:  Η Αναστασία παντρεύτηκε τον Ιεζεκιήλ, άλλα τα παιδιά τους πήραν το επώνυμο Ταπακούδης

ΑΛΕΞΗΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΞΥΛΟΦΟΡΟΥ
Μαρούλα,
Κυριάκος,
γιώρκος
Μιχαλάκης
Κύπρος
Αντώνης
Κατίνα
δέσποια
Βαρβάρα

ΕΛΕΓΓΟΥ ΠΑΝΑΗ

ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΜΟΡΡΟΥ

ΕΥΤΥΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΣΙΟΥ
Αλέξης
Σημείωση:  Σε επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης (κκοτσιάνι), το όνομα του αναγράφεται ως Αλέξης Χριστοδούλου Ταπακούδης, ή Ταπάκης

ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ

Ανδρέας
Δημήτρης


ΦΚΩΝΟΥ
Ανδρέας
Ευθύβουλος
Νίκη
Αντώνης
Μιχαλάκης
Μάρω



ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ - ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ (παντεύτηκε την Δεσποινού αδερφή του Μουχτάρη της Χλώρακας Χριστόδουλου Αζίνα)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Τριανταφύλλης)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: Χριστάλλα, Κόκος, Άκης, Σοφούλλα
ΧΑΜΠΗΣ (Χαμπιάς):
ΑΝΔΡΕΑΣ:
ΧΧΧΧΧ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΤΣΙΗΣ (Νικολάτσιης):
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (Ττόφας):
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Πάρπας):
ΓΙΩΡΚΗΣ   (Κορκής):
ΜΑΡΟΥΛΑ (Μενελάου Μελιου)Χαμπής, Γιαννάκης, Νίκος, Ανδρέας, Λεωνίδας
ΧΧΧΧΧ
ΝΙΚΟΛΑΣ (Εύζωνας)
ΜΙΧΑΛΗΣ:
ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ:
ΘΕΚΛΑ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ:
ΜΑΡΙΑ:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ:
ΛΥΔΙΑ:
ΧΧΧΧΧ
ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ (Σιαμμά Μαυρονικόλα):
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (υπασπιστής Μητροπολίτη Πάφου Φώτιου):
ΓΙΩΡΚΟΣ (Κούπανος):
ΧΧΧΧ
ΚΑΛΛΙΣΤΕΝΗ παντρευτηκε το Αντωνούϊ (Κολόιδο)
ΝΙΚΟΛΑΣ (Πίνος)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ:
ΚΑΤΙΝΑ:
ΓΙΩΡΚΟΣ (Κκελούϊ):
ΜΙΧΑΛΗΣ (Κέρβερο):
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Χάμπου Πούρνελλου):
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΙΑΣΙΔΗ
ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΣΙΔΗΣ (όταν απεβίωσε, μνήμης ένεκεν, επανα/ονομάτησαν ένα από τα παιδιά του με το όνομα του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΣΙΔΗΣ- ΠΟΥΡΝΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΚΟΣ ΤΣΙΥΝΟΥΡΚΟΣ: Γιαννουλα, Αντρικκος, Ελλη, Μιχαλης, Κουλλα, Δημητρης
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΤΣΙΕΤΤΗΣ: Γιαννουλα, Σαββουλα, Κοκος
ΜΕΛΙΟΣ: Χαμπης, Γιαννακης, Νικος, Αντρικκος, Κοκος, Λεωνιδας
ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ: Παπάχαμπης, Παναρετού, Γιώρκος, Ανδρέας, Γιαννάκης, Κυριάκος, Νίκος,
ΠΑΠΑΝΕΟΚΛΗΣ: Γιωρκος (Καρκας), Ρεβεκκα, Παναρετου, Μιχαλης
ΧΑΜΠΟΣ: Γιωρκος (Ασπρος), Καλλού, Αγγελού, Μαρια
ΘΕΚΛΟΥ: Ανδρέας, (Μαρούλλα;) Κλεόβουλος, Γιαννούλα, Νίκος
ΑΝΤΩΝΑΣ ΛΙΑΣΙΔΗΣ (κοινοτάρχης)
ΓΙΑΝΝΗΣ (κοινοτάρχης): Κωστής, Βάσος, Ρεβέκκα, Κόκος
ΧΑΜΠΟΣ: Φουλα, Αναστασια, Δωρα, Ηρουλλα
ΣΥΜΕΩΣ: Μαρούλλα, Αλέξης, Αντωνάκης, Θέκλα, Σοφούλλα
ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Κισσόνεργα): κοκος, σοφια, κωστας, αντωνης, ολυμπια, παρης, Νικος, γιαννακης
ΚΚΟΛΑΣ: Παναρετού, Αντωνης,Σκευη, Αντρεας, Γιωργος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ:  Ηλιαδα, Αντωνης, Γιαννακης, Νίτσα, Αντρος
ΕΛΕΝΗ ΤΤΟΟΥΛΟΥ: Δεσποινα Χρυσταλλα Μαρουλα Κοκος Αντρουλα Ροδουλα Κωστακης
ΡΩΘΕΑ ΧΑΜΠΗ: άτεκνη
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΣΙΔΗ-ΑΖΙΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΣ: Γιωρκος (στρατηγος), Στασου Πενταρα
ΧΑΜΠΟΣ: Γεωργιος (ηρωας), Ανδρέας (Ανδρούτσος), Χλόη
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΟΞΕΙΑ: Γιαννης Βάννας. Κωστής, Δημήτρης, Μιρτης, Νικολας Ππολης, Αντωνης (Αγγλια)
ΜΙΧΑΪΛΗΣ: Μαρουλλα
ΑΝΤΩΝΗΣ: Κυριακος (Μακαριος), Στασου Ν. Ψωμα, Γιωργουλλα (Λεμεσος), Χριστακης (ασφαλιστης), Κωστακης (Ρομπιν Χουντ)
ΓΙΑΝΝΗΣ: Αναστασια, Χαραλαμπος, Νικη, Μαρια, Ανδρεας, 
Γεωργια
ΓΙΩΡΚΟΣ: άτεκνος
ΛΑΜΠΡΟΣ: δεν παντρεύτηκε
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΖΙΝΑΣ - ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΖΙΝΑΣ
ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΖΙΝΑΣ (Ο Χριστόδουλος καταγόταν από την Κισσόνεργα και παντρεύτηκε στη Χλώρακα. Όταν απεβίωσε βάφτισαν τον υιόν του Χριστόδουλο)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (παντρεύτηκε την Αναστασία Λιασίδη)
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΖΙΝΑΣ: Γιωρκος (στρατηγος), Στασου Πενταρα
ΧΑΜΠΟΣ ΑΖΙΝΑΣ:  Γεωργιος (ηρωας), Ανδρέας (Ανδρούτσος), Χλόη
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ (ΟΞΙΑ): Γιαννης Βάννας. Κωστής, Δημήτρης, Μιρτης, Νικολας Ππολης, Αντωνης (Αγγλια)
ΜΗΧΑΙΛΗΣ ΑΖΙΝΑΣ: Μαρουλλα
ΑΝΤΩΝΗΣΑΖΙΝΑΣ: Κυριακος (Μακαριος), Στασου Ν. Ψωμα, Γιωργουλλα (Λεμεσος), Χριστακης (ασφαλιστης), Κωστακης (Ρομπιν Χουντ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΖΙΝΑΣ: Αναστασια, Χαραλαμπος, Νικη, Μαρια, Ανδρεας, 
Γεωργια
ΓΙΩΡΚΟΣ ΑΖΙΝΑΣ: άτεκνος
ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΖΙΝΑΣ: άτεκνος
ΜΑΡΙΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Χαμπής, Δεσποινού, Ρεβεκκού, Στέλλα, Βάσος, Κόκος, Μαρούλλα, Νικολής
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ: Κωστής, Ρεβεκκού, Βάσος, Κόκος
Χ ΣΟΦΙΑ: Κακουλλού, Μαρία
Χ ΡΕΒΕΚΚΑ: άτεκνη (υοθέτησε τον Πολεμίτη και τη Βικτωρού)
ΣΩΤΗΡΗΣ: άτεκνος
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΦΑΝΤΟΥΡΕΝΑ Σ. ΤΤΟΟΥΛΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Χριστόδουλος, Χαράλαμπος, Ανδρέας,
ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΥΖΩΝΑΣ: Θέκλα, Ανδρέας, Μιχαλάκης, Αγγέλα, Λυδία, Χριστάκης, Παναγιωτού (θ) Μαρία
ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ: Αριάδνη, Χριστόδουλος, Μιχαήλης, Κατίνα, Ττοουλιάς, Γιώργος
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ:
ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ ΣΙΑΜΜΑ και αργότερα ΚΟΥΠΑΝΟΣ: Φίλιππος (σιοφερ Δεσπότη Πάφου Φωτίου),Νεόφυτος (ΣΥΤΑ), ΜαρίαΧ.  Μαυρονικόλα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΡΥΦΙΛΛΗ: Μενέλαος Αριστείδου-Ροκόπος
ΟΛΓΑ: Γαλάτεια, Μενέλαος
ΠΑΥΛΟΣ: Γιώργος, Ελένη, Χαράλαμπος 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Δημήτρης
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΚΗ (ΧΛΩΡΑΚΙΩΤΗ)
ΕΛΕΓΚΟΥ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ: Χρίστος, Κλεάνθης, Μαρία,  Κυριακού, Πολυξένη
ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ: Ξανθίππη, Μαρούλα, Χαμπής.Γιώρκος
ΘΕΚΛΟΥ ΓΙΩΡΚΙΤΣΗ: Μαρικκού, Παναγιωτού
ΑΝΝΟΥ Χ΄΄ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Γιάννος (μουχτάρης), Γιώρκος Καποδίστριας, Μαρούλα, Ελένη
ΑΝΔΡΕΑΣ: Γιώργος, Μαρούλα, Ερωτόκριτος, Σταύρος, Έλλη Κανναβία
ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΚΗ:  Κουλλού, Δεσποινού, Ελένη, Νικόλας, Γιαννής (πέθανε σε νεαρή ηλικία), Χριστόφορος, Σπύρος
ΜΑΡΙΑ: Απεβίωσε σε νεαρή ηλικία
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΝΤΑΡΑΣ - ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ
ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΧΑΜΠΗΣ: Γιωργούλλα, αθθούλλα, Νίκος, Άντρος, Γιώτα, Χρύσω
ΚΩΣΤΑΣ (Τσιάκκος): Γιωργούλλα, Νίκος, Χριστάκης, Άντρο
ΓΙΩΡΚΗΣ: Μαρούλλα, Κυριάκος, Νίκος, Θέκλα, Κωστάκης, Χριστάκης, Άντρος,Πάμπος
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: Νίκος, Κόκος, Κάκια
ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Ττοουλής, Θεοδούλα, Σπύρος, Νικόλας (Μούκκουρος), Κώστας, Κούλλα (Άθθιμου), Μαρουλλα (απεβιωσε μικρή)
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΚΚΟΛΑ: Κυριακού, Παρασκευούλλα, Κοκος (Κανάρης)
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (ΦΙΝΙΑ) ανύμφευτη:
ΕΛΕΝΗ ΣΑΒΒΑ (Πέγεια): Νικολας, Κυριακος, Γιαννής
ΜΑΡΙΤΣΟΥ
ΦΡΩΣΟΥ (σύζηγος Αλέξιου)
ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΟΥΑΡΤΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΥΞΕΝΤΗ
ΘΕΩΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗ
ΘΕΚΛΟΥ ΣΙΕΪΤΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΗ (Λεμεσός)
ΕΛΕΝΗ
ΓΙΩΡΚΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΑΣ (ανύμφευτος):
ΣΟΦΚΙΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΑ ΛΙΑΣΙΔΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΣ (κοινοτάρχης): 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ:
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΚΟΛΑΣ:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ(Κισσόνεργα):
ΡΩΘΕΑ (του Χαμπή Φιλιππή):
ΕΛΕΝΗ ΤΤΟΟΥΛΟΥ
ΧΑΜΠΟΣ (Εφκένας)
ΣΥΜΕΩΣ: Μαρούλλα, Αλέξης, Αντωνάκης, Θέκλα, Σοφούλλα
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΟΥΡΗΣ & ΚΥΡΗΝΑΙΑΣ
ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΛΑΟΥΡΗΣ & ΚΥΡΗΝΑΙΑΣ (αδέρφια εκ Κισσόνεργας οι οποίοι παντρεύτησαν στη Χλώρακα)



ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΛΑΟΥΡΗΣ

ΓΙΩΡΚΟΣ: Ευαγόρας, Κυριάκος, Χαμπής, Ευστάθιος, Χριστόδουλος, Άννα, Μαρούλλα
ΒΡΥΩΝΗΣ: Κυριακού, Άννα, Αγγελική
ΠΟΛΛΗΣ: Γιώρκος, Άννα, Πατού, Χριστόδουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΟΥ: Ανδρέας, Κόκος, Μαρούλλα, Πατού, Φύτα
ΚΩΣΤΑΣ: Ευστάθιος, Φίλιππος, Κόκος, Ελένη, Κυριακού, Πατού
ΚΟΚΟΥΪΝ: άτεκνος




ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΥΡΗΝΑΙΑΣ
ΤΤΟΟΥΛΑΡΑΣ: Ανδρέας, Θεκλού, Στάθιος, Δέσποινα, Χαμπής, Κυριακού, Κατίνα
ΔΗΜΟΣΤΕΝΗΣ: Χαρής, Γαλατού, Μαρούλλα, χαμπου, Δεσποινού
ΜΑΡΙΚΚΟΥ: Χριστοφής, Φοινικού, Ξενού, Μαγδαλινή, Πατού, Δεσποινού
ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Κατήλια, Χριστοδούλα, Φύτος
ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Λέλλα, Δέποινα, Σπύρος, Αλεξάνδρα, Κατερίνα
ΚΩΣΤΗΣ: Δημήτρης, Ανδρέας, Δέσποινα, Εένη, Μάρω
ΓΙΩΡΚΟΣ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΓΙΩΡΚΗΣ: Δεσποινού, Χρυσή, Πατού, Ανδρέας, Χαράλαμπος, Νίκος




ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ Χ΄΄ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-ΣΙΑΜΜΑ
ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΛΙΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Χ΄΄ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΣΙΔΗΣ- ΠΟΥΡΝΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΚΟΣ ΤΣΙΥΝΟΥΡΚΟΣ: Γιαννουλα, Αντρικκος, Ελλη, Μιχαλης, Κουλλα, Δημητρης
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΤΣΙΕΤΤΗΣ: Γιαννουλα, Σαββουλα, Κοκος
ΜΕΛΙΟΣ: Χαμπης, Γιαννακης, Νικος, Αντρικκος, Κοκος, Λεωνιδας
ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ: Παπάχαμπης, Παναρετού, Γιώρκος, Ανδρέας, Γιαννάκης, Κυριάκος, Νίκος
ΠΑΠΑΝΕΟΚΛΗΣ: Γιωρκος (Καρκας), Ρεβεκκα, Παναρετου, Μιχαλης
ΧΑΜΠΟΣ: Γιωρκος (Ασπρος), Καλλού, Αγγελού, Μαρια
ΘΕΚΛΟΥ: Ανδρέας, (Μαρούλλα;) Κλεόβουλος, Γιαννούλα, Νίκος
ΑΝΤΩΝΑΣ ΛΙΑΣΙΔΗΣ (κοινοτάρχης)
ΓΙΑΝΝΗΣ (κοινοτάρχης): Κωστής, Βάσος, Ρεβέκκα, Κόκος
ΧΑΜΠΟΣ: Στασού, …
ΣΥΜΕΩΣ: Μαρούλλα, Αλέξης, Αντωνάκης, Θέκλα, Σοφούλλα
ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Κισσόνεργα)
ΚΚΟΛΑΣ: Παρασκευού, Κυριακή, Κόκος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Έλσα, Νίτσα, Αντωνάκης, …
ΕΛΕΝΗ ΤΤΟΟΥΛΟΥ
ΡΩΘΕΑ ΧΑΜΠΗ: άτεκνη
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΣΙΔΗ-ΑΖΙΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΣ: Γιωρκος (στρατηγος), Στασου Πενταρα
ΧΑΜΠΟΣ: Γεωργιος (ηρωας), Ανδρέας (Ανδρούτσος), Χλόη
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΟΞΕΙΑ: Γιαννης Βάννας. Κωστής, Δημήτρης, Μιρτης, Νικολας Ππολης, Αντωνης (Αγγλια)
ΜΙΧΑΪΛΗΣ: Μαρουλλα
ΑΝΤΩΝΗΣ: Κυριακος (Μακαριος), Στασου Ν. Ψωμα, Γιωργουλλα (Λεμεσος), Χριστακης (ασφαλιστης), Κωστακης (Ρομπιν Χουντ)
ΓΙΑΝΝΗΣ: Αναστασια, Χαραλαμπος, Νικη, Μαρια, Ανδρεας, Γεωργια
ΓΙΩΡΚΟΣ: άτεκνος
ΛΑΜΠΡΟΣ: άτεκνος
ΠΙΣΤΕΝΤΗΣ Χ΄΄ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΣ
ΓΙΩΡΚΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΒΕΝΕΤΟΥ
ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΛΕΟΠΑ: Ναπολής, Αντρίκος, Έλλη, Μάρω
ΕΛΕΝΗ ΒΛΟΚΚΟΥ: Μαρία, Νικόλας, Ανδρέας, Γιαννής, Κυριακού, Στάσα
ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ Χ΄΄ ΑΝΤΩΝΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΗ: Ανδρέας, Αρέστης
ΑΒΡΟΥ ΜΥΛΛΕΡ: Αφρούλλα, Οαρασκευούλλα
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΑΕΡΑ:
ΣΟΦΚΙΑΝΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: Δημητράκης,
ΧΑΜΠΗΣ ΤΣΙΟΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ ΛΕΩΝΗ-ΣΙΑΜΜΑ
ΧΑΜΠΗΣ ΜΑΥΡΟΣ: Γιώρκος, Πολλυξένη, Αντωνής, Χριστόδουλος, Σαβής, Νίκος
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: Απαπάνδρεας, Κόκος, Νίκος, Αλέξανδρος, Κλεόβουλος
ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΟΥΡΙΚΟΣ: Μαρούλλα, Ανδρλικος, Κυριάκος, Άννα, Λεωνίδας, Δέσπω
ΓΙΩΡΚΟΥΗΝ: Μιχαλάκης, Κωστάκης, Πάμπος, Δέσποινα, Νίκος, Άνδρος, Κούλλα, Γιώτα
ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Παπάσταυρος, Άνδρος, Νίκος, Κόκος, Λεωνίδας
ΣΤΑΣΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ: Χριστάκης, Στέλλα, Κωστάκης, Κυριάκος, Έλλη, Δέσποινα