20 Νοεμβρίου 2016

Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΄51


Τα μαθητικά τους χρόνια θυμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι μαθητές που αποφοιτήσαν το 1963 την 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου Χλώρακας. Δεν ήταν όμως όλοι παρόντες. Στην ηλικία των 66 πλέον, έλειπε από ανάμεσα τους ο Ανδρέας Λαούρης και ο Νίκος Αριστοδήμου οι οποίοι απεβίωσαν νέοι από ασθένειαν και για τη μνήμη τους οι συμμαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Όλοι οι άλλοι σχεδόν παρόντες, εκτός όσων έλειπαν στο εξωτερικό, αλλά που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους με μηνύματα. Ανάμεσα τους καλεσμένοι παλιοί δασκάλοι, ο καθηγητής Ζαχαρίας Μιχαήλ, και η Γιωργούλλα Ξιναρή ως τιμώμενα πρόσωπα που τους προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και με σύντομη ομιλία τους, χαιρέτησαν τη συνεστίαση.
Ήταν καλά οργανωμένη η συνεστίαση, και η εξυπηρέτηση από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΑΓΓΕΛΙΚΑ, Δημήτρη Πέτρου και Γιαννάκη Χριστοφή, άρτυα. Τα ποτά απεριόριστα απ όλα τα είδη, και τα φαγητά πλουσιοπάροχα σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία, με το περιβόητο και φημισμένο κλέφτικο ως η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ μπάντα έπαιζε λαϊκή μουσική και τραγούδια.
Ο Ανδρέας Ευσταθίου ως κύριος συντονιστής της εκδήλωσης, σε μικρή του προσφώνηση τους καλωσόρισε όλους, και ο ίδιος δέχτηκε τα εύσημα για την πραγματικά επιτυχημένη συνεστίαση που οργάνωσε.
Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον όλοι συγκινημένοι υπό την επήρεια των αναμνήσεων και της καλής παρέας, έστησαν γλέντι και πέρασαν όλοι καλά.