18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ένας καλός συγγραφέας αυτό που πετυχαίνει είναι να κάνει τους αναγνώστες να βλέπουν ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα από τη γραφή του. Να τους παρασέρνει στις σκέψεις του και να τον συντροφεύουν στο ταξίδι της ιστόρησης του.
Η Δήμητρα Σωκράτους μέσα από το παραμύθι της για μεγάλα παιδιά "Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ", με μαεστρία το καταφέρνει, ενώ ταυτοχρόνως φανερώνει τις ευαισθησίες που κρύβει στην καρδιά της, τις ανησυχίες της για τις σκέψεις των μικρών παιδιών και τα μεγάλα όνειρα τους, αυτά που σαν δασκάλα και εκπαιδευτικός με τη συναναστροφή μαζί τους, γνώρισε και έμαθε καλά.
Με ένα ξεχωριστό τρόπο γραφής και γλυκούς διαλόγους, μέσα από όμορφη και "πανοραμική πλοκή", παρουσιάζει τις ανησυχίες της Μαίρης για τον άγνωστο κίνδυνο που την περιτριγυρίζει, καθώς και τις προσπάθειες των γύρω της αλλά κυρίως των μικρών φίλων της, να την προϊδεάσουν και να την ετοιμάσουν ώστε με θάρρος να αντικρύσει το κακό, και με θέληση και δύναμη να το νικήσει.
Ένα γλυκό παραμύθι που φανερώνει πως με την αγάπη, τη φιλία, και τη θέληση, όλα γίνονται, και το καλό θριαμβεύει.
Ένα παραμύθι που σαν όλα τα παραμύθια τελειώνει αισίως ευτυχώς, και οι αναγνώστες μένουμε ευχαριστημένοι.

Με επιτυχία λοιπόν, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της καλής μας δασκάλας Δήμητρας Σωκράτους "Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ", μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Κύπρου στην Πάφο την παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση τελούσε της αιγίδος της επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, με μέρος των εισπράξεων από την πώληση του βιβλίου να προορίζονται για μή κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά και ενήλικες με καρκινοπάθειες.
Την παρουσίαση έκαμε ο συγγραφέας Τάσος Αριστοτέλους.