4 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΦΟΥ


Η Χλώρακα είναι μια ήσυχη κοινότητα όπως και οι άλλες της Κύπρου, με σχεδόν μηδέν εγκληματικότητα και προοδευτικούς νομοταγείς πολίτες κατά το πλείστον. Ότι τον τελευταίο καιρό συνεχώς διασύρεται κυρίως από τον δήμαρχο Πάφου αλλά και κάποιους δημοσιογραφίσκους που έφτιαξαν κάποιες σελίδες στο ιντερνέτ, με σκοπό να συναφέρνουν συνεχώς τη Χλώρακα για να έχουν δημοσιότητα αφού ο δήμαρχος Πάφου την έχει αναγάγει σε τόπο εγκληματιών και ναρκομανών με τις συχνές αναφορές του καθώς κόλλησε η βελόνα στο γραμμόφωνο, είναι μια αδικία για τον τόπο που συνεχώς τον διασύρουν μέσω των ΜΜΕ.
Όσα λέγουν και γράφουν, είναι παντελώς αβάσιμα. Απλά επειδή οι κάτοικοι της Χλώρακας είναι χαμηλών τόνων και δεν αντιδρούν, βρήκαν την ευκαιρία οι επιτήδειοι να την κατηγορούν ψευδώς ώστε να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας για δική τους προβολή.
Τις προάλλες όταν στη περιοχή Τάφοι των Βασιλέων που ανήκει στην πάλη της Πάφου πνιγόταν συχνά κόσμος ένεκα των θαλάσσιων ρευμάτων, οι άρχοντες της πόλεως έλεγαν στα ΜΜΕ πως οι πνιγμοί συνέβαιναν στη Χλώρακα.
Για ότι συμβεί στη Χλώρακα ακόμα και ένα σκουντούφλημα, οι επιτήδειοι θα το δημοσιεύσουν. Τώρα, ο δήμαρχος της Πάφου άλλο να κάνει ίσως δεν έχει, και ασχολείται συνεχώς με τη Χλώρακα.
Ναι, συμβαίνουν κάποια μικρά γεγονότα και ασήμαντες παρανομίες όπως παντού σε όλη την Κύπρο αλλά που η αστυνομία ελέγχει απόλυτα, όμως ο δήμαρχος βάλθηκε να κακολογεί συνεχώς τη Χλώρακα, σε σημείο που έπαυσαν από φόβο οι επισκέπτες να θέλουν να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν διαμερίσματα και καταστήματα στη Χλώρακα, που λιγόστεψαν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια άδειασαν και οι εμπορικές συναλλαγές έπεσαν στο ναδίρ.
Γι αυτό εκ μέρους των απλών πολιτών της κοινότητας θα παρακαλούσα τον δήμαρχο Πάφου να ασχολείται ολιγότερον με την κοινότητα μας, ώστε το ιστορικό χωριό από όπου ξεκίνησε ο επικός αγώνας της ΕΟΚΑ, να επανεύρει την ησυχία του και την καθημερινότητα του.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ