1 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Οι ερασιτέχνες ψαράδες της Χλώρακας έκλεισαν το δρόμο και τον πεζόδρομο εις ένδειξη διαμαρτυρίας προς το κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας που προσπαθεί με ενέργειες του να τους αποκλείσει να ελλιμενίζουν τις βάρκες τους στην περιοχή ΔΗΜΜΑ, όπως δηλώνουν.
Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος των ψαράδων Λίνος Λαούρης, μας εξήγησε ότι σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνει από την περιοχή, το Κοινοτικό Συμβούλιο ξήλωσε τις πρόχειρες εγκαταστάσεις από μπετόν που τους ευκόλυναν να καθελκύουν και να ανελκύουν τις βάρκες τους.
«Η περιοχή ΔΗΜΜΑ είναι ένα μικρό λιμανάκι δυτικά της Χλώρακας στο οποίο από παράδοση και από εκατοντάδων χρόνων χρησιμοποιούν για  να δένουν τις βάρκες τους οι ψαράδες. Σήμερα ξαφνικά και χωρίς καμιά διαβουλευση μαζί μας, προχώρησαν στο ξήλωμα των εγκαταστάσεων, χωρίς να σκεφτούν εναλαχτικες λύσεις. Αυτές οι ενέργειες μας βρίσκουν αντίθετους, και θα αντιδράσουμε δυναμικά. Σήμερα αποκλείσαμε, τον πεζόδρομο και το λιμανάκι σε ένδειξη ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά προειδοποιούμε ότι αν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση, θα αντιδράσουμε δυναμικά», δήλωσε στη συνεχεία ο Λίνος Λαούρης.

Σε επικοινωνία μας με το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο γραμματέας Γιώργος Ττοουλιας, μας δήλωσε:
«Μέσα στα πλαίσια της υποβολής απόψεων από το Κοινοτικό Συμβούλιο για Δημόσια έργα στον κλάδο των θαλασσίων έργων, στα πλαίσια της μελέτης διαμορφώσεως Δυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου, προτάθηκε ο καθορισμός της περιοχής ΔΗΜΜΑ σαν χώρος ο οποίος θα διαμορφωθεί και θα χρησιμοποιηθεί σαν πλαζ λουομένων. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι οποιαδήποτε άλλη χρήση του χώρου, δεν επιτρέπεται».
Σε αντιδήλωση του ο ερασιτέχνης ψαράς ιδιοκτήτης βάρκας Νίκος Χριστοδούλου, μας δήλωσε ότι οι άδειες που έχουν από το κράτος, τους επιτρέπουν να ελλιμενίζουν τις βάρκες τους σε όπου δει θαλάσσιες περιοχές, γι αυτό η αντίδραση των ιδιοκτητών των βαρκών θα συνεχιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν, καθώς ο νόμος είναι με το μέρος τους.