28 Αυγούστου 2013

60χρονος κολυμβητής από τη Χλώρακα τραυματίστηκε σοβαρά

60χρονος κολυμβητής από τη Χλώρακα τραυματίστηκε χθες σοβαρά από προπέλα ταχύπλοου σκάφους, το οποίο οδηγούσε Βρετανός  στο Λατσί στην Πόλη Χρυσοχούς.
Πρόκειται για τον Γεωργιο Τοουλιά άλλως Κουννάτο, πρώην καθηγητή γυμναστικής στην Ελλάδα ο οποίος μετά απο πρόωρη αφυπηρέτηση κατοικουσε στη Χλώρακα και ο οποίος θεωρείται δεινός κολυμβητής. 
Νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Βρετανός 49 ετών ενώ οδηγούσε υπό ενοικίαση σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, στις 18:40 χθες το απόγευμα ,   κάτω από συνθήκες που διερευνώνται τραυμάτισε σοβαρά  60χρονο από την Χλώρακα .

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου στην συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο 60χρονος, φέρει κατάγματα αριστερής πλευράς, πολλαπλά τραύματα στο θώρακα, κάταγμα λεκάνης, και τραύμα στον αριστερό τετρακέφαλο. Η κατάσταση της υγείας του,  περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.


Ο οδηγός του σκάφους που ήρθε στην Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές συνελήφθη.