25 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Εγκληματική ολιγωρία και ανικανότητα επέδειξε το Κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας σε ότι αφορά αρχαιολογικό θησαυρό που δικαιωματικά ως εκ της ιστορίας ανήκει στην κοινότητα. Το αδράχτι της Ρήγαινας, μια αρχαία κολώνα που ομοιάζει με αδράχτι και οι παλαιότεροι κατοικοι συνέδεσαν με τον Διγενή Ακρίτα και τη Ρήγαινα των Παλαιοκάστρων της Πάφου δημιουργώτας μύθους και ιστορίες, ισως τώρα αποτελεί πλέον παρελθόν για την κοινότητα. Μετά την ολιγωρία, την αμέλεια, και το τεμπελιό των Κοινοτικών αρχόντων ώστε να μερημνήσουν να το παραλάβουν μετά που ο δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συναίνεσε στο καθολικό αίτημα των κατοίκων να το παραδώσει στην κοινότητα όταν αυτό ήταν παραπεταμένο σε αυλή  υπό ανέγερση σχολείου στο Μούτταλο, τώρα ο εργολάβος το έστησε στην αυλή προς δόξαν των κατοίκων του Μουττάλου, και προς ατυχίαν των κατοίκων Χλώρσακας.
Η  κολώνα από τζιόνη έχοντας μια στρογγυλη σφαίρα στην κορυφή, άν και απλή χωρίς μεγάλη αρχαιολογική αξία, εντούτοις από μυθολογικής ιστορίας, για την κοινότητα της χλώρακας έχει μεγάλη αξία και σημασία, καθώς συνδέεται με την ιστορία του Διγενή, και το αυλάκιν της Ρήγαινας που ο ίδιος έκτισε στα παράλια της Χλώρακας και μέρος του σώζεται μέχρι σήμερα. Με αυτή την αρχαιότητα, και με τον Χριστό γυμνό σε εικονογραφία της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελαιούσης του 12ου  αιώνος, θα μπορούσαν ως σημεία αναφοράς, να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες και τουρίστες. 
Την ώρα που στα παράλια της Χλώρακας είναι κτισμένα δώδεκα και πλέον ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες, είναι κρίμα και άδικο να μήν έχει σαν τόπος κάτι όμορφο να επιδείξει, και εξ αυτού οι τουρίστες να μην επισκέπτονται την κοινότητα.
Η ολιγωρία που έχουν επιδείξει οι κοινοτικοί άρχοντες τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει βαρέσει κόκκινο, είναι εγκληματική κατά τη γνώμη μου. Είσαν όλοι ενήμεροι, αλλα κανείς δεν έπραξε το καθήκον του. Ενώ ο δήμαρχος Πάφου τους διεμήνυε να παραλάβουν την ιστορική για τη κοινότητα αρχαιότητα, όχι μόνο δεν το έπραξαν, αλλά ίσως ούτε προς συζήτηση έβαλαν το θέμα.
Τώρα εκ των υστέρων με το παρών δημοσίευμα, ίσως αραδιάσουν ψεύτικες και παραπλανητικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την ασυγχώρητη αδράνεια τους. Τους προσφέρθηκε δωρεάν, απλά και καθαρά, μια αρχαιότης που θα αναβάθμηζε ιστορικά, μυθολογικα και τουριστικά την κοινότητα της Χλώρακας, αλλά αντί ώς  προεστοί να πράξουν, έπραξαν ως ουραγοί.