16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΑΜΥΛΟΥ

Απεβίωσε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 16:00 σε ηλικία 52 ετών, η Μαριάνα Μάμυλου μετά απο μακράν αθένειαν μυοπάθειας που την ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια.
Η Μαριάνα ήταν μια γυναίκα της καθημερινότητας παντρεμένη με τρία παιδιά, που εργαζοταν ως απλή γραμματέας σε διάφορες ιδωτικές δουλειές. Ήταν καιροί δύσκολοι και οι δουλειέ περιορισμένες, παρ όλα αυτά, σταθηκε δυνατή και μεγάλωσε τα παιδιά της σε μια ξένη επαρχία, καθώς καταγόταν από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το 1993 σε μια επίσκεψη της στην μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ, ως θαμώνας τραγούδησε ένα τραγούδι της Βίκυ Λέανδρος στα Γαλλικά, το Απρέ Τουά. Η φωνή της ηταν καταπληκτική, οπότε προσελήφθηκε και τραγούδησε για μια συνεχή και πλέον δεκαετία στην μπουάτ, αποκτώντας αμέτρητους θαυμαστές. Τώρα με το θάνατο της, όλη η Πάφος κλαίει, καθώς νέα και ωραία εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο.

ΕΝΑ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ:
Γλυκιά Μαριάννα, φίλη πολυαγαπημένη,
Με αβάσταχτο πόνο και στεναχώρια, μάθαμε τα κακά μαντάτα.
Έφυγες νέα και ωραία, αφήνωντας πισω σου τα πολυαγαπημένα παιδιά σου και τα μικρά εγγόνια σου.
Ήσουν αξιαγάπητη και ακέραια, ήσουν στηλοβάτης της οικογένειας σου και των φίλων σου. Ήσουν μια δυνατή γυναίκα νικήτρια της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή. Μόνη και με αφοσίωση δούλεψες σκληρά μία και δύο δουλειές ταυτόχρονα για να θρέψεις τα παιδιά σου.
Ανοιγες δρόμους στη ζωή, και οι άλλοι σε ακολουθούσαν.
Είχες καλοσύνη, τρυφερότητα και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.
Η Πάφος όλη σε γνώρισε στο απόγειο της δόξας σου, όταν με τη μελωδική φωνή σου τραγούδησες στα πιο ωραία μέρη. Ήσουν μια καλλιτεχνική μορφή που με τα τραγούδια σου έκανες τους φιλόμουσους να γονατίζουν μπροστα στο μεγάλο ταλέντο σου.
Έφυγες λοιπόν αυτό το φθινοπωρινό απόγευμα, αφήνοντας όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους.
Καλό ταξίδι Μαριάννα, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνεργάτες και φίλοι σου.
Υ.Γ. Η Μαριάννα ήταν μια αγαπημένη φίλη, ένας υπέροχος άνθρωπος. Σε όλη τη ζωή της, εξέπεμπε μια εσωτερική δύναμη που επηρέαζε και ευεργετούσε τους γύρω της.