16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θλιβερή είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα κόμματα μετά την απόλυτη οικονομική καταστροφή που έπληξε την Κυπρο καθώς κύριοι υπαίτιοι θεωρούνται οι αρχηγοί των κομμάτων που στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και που επέτρεψαν στους κλέφτες να κατασπαράξουν τις τράπεζες και να οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη καταστροφή. Γνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνέλθουν και να παύσουν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Δυστηχως όμως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς στην Κυπρο ίσως ζουν δεινόσαυροι και άγρια θηρία που δεν λαμβάνουν υπ όψη τον ανήμπορο και αδύνατο λαουτζίκο. Παρ όλες τις συγκινητικές εξαγγελίες τους για κάθαρση και για αγώνα τιμωρίας των ενόχων, κανέναν δεν πείθουν, εξ άλλου πως θα ήταν δυνατό να συμβεί όταν διαχρονικά μας αποδεικνύουν περί του αντιθέτου με το να υποστηρίζουν ακόμα και καταδικασθέντες αμφισβητώντας τοιουτοτρόπως την δικαιοσύνη; Πως μπορούν να πείσουν όταν πολλοί από όσους υποστήριξαν ή διόρησαν σε ανώτατες θέσεις και αξιώματα, εμπλέκονται σε σκάνδαλα και ατασθαλίες;
Με φανφάρες και λόγια ωραία πατριωτικά, σε κάθε προεκλογική περίοδο με τη βοήθεια των ημετέρων ΜΜΕ, βομβαρδίζουν τους πολίτες καθημερινά μέχρι που σαν άνθρωποι αδύνατοι καθώς είναι, παρασύρονται και ξανά από την αρχή κάνουν τα ίδια λάθη, ξαναψηφίζουν τους ίδιους και αυτούς. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως φταίνε αυτοί και μόνον αυτοί, αφού αντί με την ψήφο τους να ορίσουν καινούργιους πολιτικούς, οριζουν τους παλιούς. Όμως εγώ λέω πώς δεν φταίει ο απλός ψηφοφόρος, γιατί η φύση ορίζει οι λίγοι να κυβερνούν τους πολλούς, οι λίγοι να ηγούνται, και οι πολλοί να ακολουθούν και να άγωνται. Τυχεροί λοιπόν, οι λαοί που έχουν τίμιους και εμπνευσμένους ηγέτες.  
Στην Κύπρο παρακολουθούμε τους πολιτικούς να επιδίδονται σε μια συνεχή και άνευ ντροπής διαχείρηση των ψήφων των πολιτών χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη τη θέληση τους, καθώς κατάλαβαν πώς όσο και να τους θυμώνουν, κάθε επόμενη φορά, μπορούν να τους μερώνουν.
Και στις επόμενες εκλογές, θα έρθουν χωρίς ντροπή να μας ζητήσουν να πάμε να τους ξαναψηφίσουμε. Και πολλοί θα ανταποκριθούμε, ενώ άλλοι πολλοί θα αρνηθούνε καθώς η απαξίωση της πολιτικής θα τους οδηγήσει στην αποχή. Όμως αυτό ευνοεί τους τωρινούς πολιτικούς. Διότι δεν εκλέγονται με αριθμό ψήφων, αλλά με πσοστό ψήφων.
Σε όλους αυτούς τους απόντες των εκλογικών διαδικασιών, και από το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, εγώ τους λέγω πως, πως θα πρεπει μαζικά να  πηγαίνουν στις κάλπες, και όλοι να στείλουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλλαγής με τη ψήφο τους. Είναι καιρός πλέον να εκλεγούν τίμιοι και ανεξάρτητοι που να έχουν όρεξη για δουλειά. 
Σαν κυρίαρχος λαός οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να το κάμουν, έχουν και την υποχρέωση. Στο κάτω κάτω, ακόμα και όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα κόμματα, ας ψηφίσουν κομματικούς, αλλά καινούργιους πολιτικούς. Ας στείλουν στα σπίτια τους όλους τους παλιούς. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν ένα καλό μήνυμα σε όσους καταχρώνται την εξουσία τους και ασελγούν επί του λαού. Με αυτό τον τρόπο οι εκλελεγμένοι θα γνωρίζουν πως μόνο με τυφλή υπακοή στις ηγεσίες των κομμάτων, και νομοθετώντας εναντίον του λαού, δεν επανεκλέγονται 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ