13 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «Πώς ένα ημερολόγιο μου άλλαξε τη ζωή»,

Το βιβλίο της Χριστιάνας Πετράκη-Στόκκου «Πώς ένα ημερολόγιο μου άλλαξε τη ζωή», παρουσιάστηκε την παρασκευή στο Α΄Λύκειο Πάφου.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα, το βιβλίο βασίζεται πάνω σε αληθινή ιστορία. Ο ήρωάς, φτωχός, ορφανός, κατατρεγμένος από τη μοίρα, επιλέγει να μη λυγίσει. Υπερπηδά τα εμπόδια, ανδρώνεται μέσα από τις δυσκολίες, ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, κατορθώνει να παραμένει αγνός μέσα σ΄έναν κόσμο άδικο.
Η πλοκή ξεκινά από τη Χλώρακα του μεσοπολέμου, όπου σε ένα φτωχικό καλύβι, ζει ο ήρωας του βιβλίου μαζί με τα επτά του αδέλφια, τη μάνα και τον πατέρα. Πρόκειται για τον Χρισόδουλο Βασιλείου, συνταξιούχο πλέον καθηγητή της μέσης εκπαίδευσης.
Το βιβλίο παρουσίασε ο συγγραφέας και ερευνητής, δρ. Κλείτος Ιωαννίδης στη μεγάλη αίθουσα του πρώην Νικολαείδιου Γυμνασίου


Περιγραφή
Ο Ορέστης, ένας σύγχρονος νέος με οικονομικά προβλήματα και ψυχικά κενά, αλλάζει συνεχώς δουλειές μη μπορώντας να κατασταλάξει κάπου. Κάποια στιγμή πέφτει στα χέρια του ένα παλιό ημερολόγιο. Οι σελίδες του κρύβουν μια συναρπαστική και αληθινή ιστορία ενός παιδιού, του Χρήστου, που ξεκινά να κατακτήσει το όνειρό του. Ο Χρήστος, ένα φτωχόπαιδο από ένα χωριό της Κύπρου, ζει μαζί με την πολυμελή οικογένειά του σε μια παράγκα κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η οικογένεια χάνει τον προστάτη της, τον πατέρα. Τα παιδιά αναγκάζονται να βγουν από το σχολείο και να ριχθούν στην βιοπάλη. Το όνειρο όμως του Χρήστου, είναι να γίνει δάσκαλος. Θα τα καταφέρει; Πώς θα επηρεάσει η ιστορία αυτή τον Ορέστη;
(Βασισμένο σε αληθινή ιστορία)
Κι αν τώρα η ζωή σου μοιάζει με σύννεφο ή σκοτάδι βαθύ που δε σ΄ αφήνει να δεις παραπέρα, μην απελπίζεσαι.
Υπάρχει το φως
και θα λάμψει εκεί που υπάρχει θέληση. Εκεί που υπάρχει πίστη.
Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις και να το θέλεις πολύ.
Μην παρατάς τα όνειρά σου.
Μη χάνεις την ελπίδα σου και μη λες ότι σ΄ εσένα δεν μπορεί να συμβεί το θαύμα.


.