17 Μαΐου 2019

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Χλώρακας υπάρχουν ταμπέλλες με σημάνσεις. Στη περιοχή του Κοττσιά εκεί που τελειώνει ο πεζόδρομος, υπάρχει απαγορευτική σήμανση για διέλευση των σκύλων, ενώ σε απόσταση 500 περίπου μέτρων στην περιοχή Λάουρα, υπάρχει αντίθετη σήμανση όπου σ αυτήν αναγράφεται πώς επιτρέπεται η διέλευση όσων σκύλων είναι δεμένοι με λουρί.
Είναι μια σύγχυση που προκαλείται στους πεζοπόρους εδώ και αρκετά χρόνια, που άλλους όσοι είναι φιλόζωοι τους χαροποιεί, και άλλους όσοι έχουν φοβία με τους σκύλους, τους προκαλεί φόβο και αναστάτωση, καθώς κατά καιρούς έχουν συμβεί διάφορα επεισόδια όπου επικίνδυνοι σκύλοι δάγκωσαν κάποιους διαβάτες  –ευτυχώς πολύ λίγες οι περιπτώσεις-
Πρέπει κατά τη γνώμη μου πάραυτα να διορθωθεί το λάθος, ώστε να παύσει η σύγχυση και να ξέρουν οι πολίτες το καθεστώς που τελικά ισχύει, δηλαδή επιτρέπονται ή δεν επιτρέπονται οι σκύλοι στον παραλιακό πεζόδρομο.
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνον για τα μικρά σκυλάκια, τα οποία δεν μπορούν από τη φύση τους να είναι επικίνδυνα..