18 Μαΐου 2019

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Απ’ όλα τα αγαθά που υπάρχουν στον κόσμο το πολυτιμότερο είναι η υγεία, και για να την έχουμε πρέπει πάνω απ’ όλα να αγαπάμε την καθαριότητα, να έχουμε καθαρό περιβάλλον, να έχουμε καθαρή και υγιεινή ζωή
Ως εξ αυτού, ένα από τα μεγαλύτερα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου είναι η πρόσβαση στις υγειονομικές του ανάγκες και ήτι περισσότερο η ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιες τουαλέτες και χώρους υγιεινής, καθώς η καθαριότης ξεκινά από τον άνθρωπο και επεκτείνεται στη φύση.
Οι εποχές με τους λιγοστούς κατοίκους όπου ο άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη φύση ως τουαλέτες έχει παρέλθει, και σήμερα είναι απόλυτη ανάγκη οι αρχές κάθε τόπου να κτίζουν δημόσιες τουαλέτες για τις ανάγκες των πολιτών. Παρ όλα αυτά, κάποιος μπορεί να παρατηρήσει μια αμέλεια να επικρατεί, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να δυσκολεύονται για την ανάγκη τους. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην πόλη της Πάφου, αλλά και σε άλλους κατοικημένες περιοχές αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο.
Στη Χλώρακα υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες και οι περισσότερες είναι εν λειτουργία προς πίστη των Κοινοτικών αρχών. Κάποιες που είναι κλειστές με διάφορα προσχήματα, αφορούν την εκκλησιαστική επιτροπή και τον μεγαλοεπιχειρηματία Λεπτό, οι μεν πρώτοι από δικαίωμα που πηγάζει εκ της θέσεως τους ως διαχειριστές της εκκλησίας, και ο δεύτερος παράνομα ως εκ της θέσεως του ως διαχειριστής πλούτου που με αυτόν αποφασίζει και διατάζει κάθε δημόσιον λειτουργό  πράττοντας και λειτουργώντας χωρίς να τον αγγίζει ο νόμος σε σημείο πολλές φορές οι διάφορες δημόσιες αρχές μη έχοντας τρόπο να αντιδράσουν, για να μην κατηγορηθούν από τους πολίτες τον καλύπτουν με τη σιωπή τους.
Τώρα το καλοκαίρι, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις υγειονομικές ανάγκες των λουομένων, στήνει κάποιες τουαλέτες στις παραλίες και γι αυτό πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας. Τοποθέτησαν μια λυόμενη στη περιοχή Δήμμα εκεί όπου υπάρχει είδη μια αλλά η εταιρία Λεπτός χωρίς δικαίωμα και ετσιθελικά την έχει κλειδαμπαρωμένη, καθώς και στη θάλασσα της Αλυκής όπου η παλιά ανασκευάζεται για να μπορούν οι χρήστες να έχουν περισσότερες διευκολύνσεις.
Είναι πράξεις και ενέργειες καλές τις οποίες πρέπει να εκθειάζουμε όταν συμβαίνουν, καθώς ως άνθρωποι μάθαμε μόνο να εκθέτουμε τα λάθη και να σιωπούμε για τα σωστά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ