24 Μαρτίου 2016

ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ



Κυκλοφόρησε πρόσφατα το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα, " "Εκείνοι δεν έκαμαν τον πόλεμο, Βιβλίο Τρίτο, "Μικροί Ήρωες".

Ο Μίμης Πλέσσας μελοποιεί ποίημα του Βαγγέλη Μαυρονικόλα ως ύμνο της Πάφου

Σε υλοποίηση της πρότασης που δέχτηκε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για την μελοποίηση ενός Ύμνου για την πόλη, σε στίχους συμπολιτών ποιητών, ο μουσουργός Μίμης Πλέσσας επέλεξε το ποίημα το οποίο θα μελοποιήσει τελικά. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στον Φαίδωνα Φαίδωνος ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, γνωστοποιεί την απόφαση του για μελοποίηση του ποιήματος του Βαγγέλη Μαυρονικόλα με προσωρινό τίτλο: «Καλωσόρισμα στην Πάφο το 1183 π.Χ.».
Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ποιο μεταξύ των τεσσάρων επικρατέστερων θα μελοποιούσα, τονίζει στην επιστολή του ο Μίμης Πλέσσας. Τελικά, όπως ανακοινώνει, διάλεξε το πόνημα του κ. Μαυρονικόλα, τονίζοντας ότι με το τέλος της επωδού το ονόμασε «Χρυσοφιλούσα Πάφος».
Ο κ. Πλέσσας ζητά με την επιστολή του διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο Πάφου κατά πόσο η ενορχήστρωση πρέπει να αφορά σε συμφωνική ορχήστρα και χορωδία ή σε μπάντα και αντρική χορωδία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελοποίηση.

Αρμόδιοι του Δήμου Πάφου επισημαίνουν ότι η ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της Πάφου στην ιδέα της δημιουργίας ενός ύμνου για την πόλη ήταν εντυπωσιακή, αφού ο Δήμος έλαβε και προώθησε στον μεγάλο συνθέτη αρκετές δεκάδες ποιήματα γνωστών και καταξιωμένων παφίων.
Πηγη:PafosNet