13 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΜΑΡΙΕ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ


Με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό αποχαιρετώ σε αγαπητέ μου φίλε Μάριε Νεοκλέους.
Με πόνο ψυχής ως εκτιμητής της μεγάλης σου προσφοράς στο δημόσιο και στα κοινά, σου απευθύνω ύστατο χαιρετισμό. Αποχαιρετώ τον ήρεμο άνθρωπο, τον ενεργό πολίτη, τον αφοσιωμένο σύζυγο, τον καλό γονιό, τον αγαπητό φίλο, τον αγαπητό συγχωριανό.
Εκφράζοντας την απεριόριστη εκτίμησή μου για την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησες με τον εν γένη βίο σου, τις πολιτιστικές σου δράσεις, και το συγγραφικό σου έργο, σε αποχαιρετώ.
Ήσουν καλός, είχες σταθερές και ξεκάθαρες αξίες, ήσουν ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος της Κοινωνίας. Ήρεμος και έξυπνος με χαμηλούς τόνους, πάντα στη πρώτη γραμμή, έδινες το παρών σου και οι συμβουλές σου ήταν πάντα σοφές και τεκμηριωμένες. Η οξύτητα και η αντιπαλότητα δεν εξέφραζαν το προσωπικό σου ήθος, γι αυτό και κατάφερες να κερδίσεις την αγάπη, το σεβασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων μας.
Ίδρυσες τον ΠΠΟΧλώρακας και υπήρξε πρόεδρος του για πολλά χρόνια, πάντα αγαπητός από όλους, πάντα ξεχωριστός, πάντα προσιτός.

Φίλε Μάριε Νεοκλέους, σου εύχομαι να είσαι καλοτάξιδος και ο Θεός να σε κατατάξει σε σκηνές δικαίων. Ήσουν αγωνιστής της ζωής με υψηλές αξίες και  ιδανικά. Ήσουν ευπατρίδης και αφοσιωμένος οικογενειάρχης, ήσουν πάνω από όλα αξιοπρεπής.
Προσεύχομαι ο Θεός της αγάπης και του ελέους να απαλύνει τον πόνο των συγγενών σου, προσεύχομαι να είναι αιωνία σου η μνήμη και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ


Απεβίωσε σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες ένας αξιόλογος πολίτης της Χλώρακας, ο Μάριος Νεοκλέους σε ηλικία 70 ετών. Τους τελευταίους μήνες ο εκλιπών έδωσε μια αξιοπρεπή και περήφανη μάχη μακριά από κάθε δημοσιότητα με την επάρατο νόσο, και εγκατέλειψε σήμερα Δευτέρα τα εγκόσμια αφήνοντας απαρηγόρητη την σύζυγο του Χρύσω και όλη την οικογένεια του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στον καθεδρικό ναό της Χλώρακας Παναγίας Χρυσοαιματούσης στις 3:00 το απόγευμα. Η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια, και παράκληση των οικείων είναι όπως αντί στεφάνων, γίνουν εισφορές για την Αγιογράφηση της μεγάλης εκκλησίας της Χλώρακας.

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
 Ο Μάριος Νεοκλέους ήταν πτυχιούχος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε θέματα Οικολογικής Ανάλυσης Μεσογειακών Οικοσυστημάτων, Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Προστασίας - Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών. Υπηρέτησε στη Δημόσια Υπηρεσία της Κύπρου (Τμήμα Δασών, Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος), και τέλειωσε την υπηρεσία του στο δημόσιο, από τη θέση του προϊσταμένου του τομέα Δασικής Μηχανικής, Υλοχρηστικής και Προστασίας των δασών από πυρκαγιές. Πολύ νωρίς, από μαθητής, αργότερα ως φοιτητής και δασολόγος, συνεργάστηκε με αρκετά περιοδικά και εφημερίδες στην Κύπρο και Ελλάδα, δημοσιεύοντας διηγήματα, ποιήματα και διάφορα δοκίμια, άρθρα, μελέτες. Συνεργάστηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με παρουσίαση θεμάτων γύρω από το δάσος και έγραψε αρκετά ενημερωτικά σποτ, κείμενα και έρευνες για σενάρια ταινιών ντοκιμαντέρ καθώς και βιβλία.
Ήταν επίσης διαχειριστής ιστοχώρων, όπου δημοσίευε κείμενα πνευματικού, κοινωνικού και δασικού-περιβαλλοντικού περιεχομένου. Υπήρξε Πρόεδρος Επιτροπής ανθολόγησης-επιμέλειας της έκδοσης "Ανθολογία του Δάσους-Κύπριοι Ποιητές", Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Λευκωσία 1998.  Έχει γράψει τα βιβλία, «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»,«ΧΛΩΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»,  και «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΑΣΟΕΣΣΑ ΓΗ»
Στη Χλώρακα η προσφορά του ήταν τεράστια καθώς ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του ΠΠΟΧλώρακας (Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Όμιλος) με τη δραστηριότητα που τον διέκρινε δημιούργησε πολλές πνευματικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Έχαιρε εκτιμήσεως από όλους τους κατοίκους της Χλώρακας, και μια έστω ελάχιστη αναγνώριση και τιμή, ήταν τελευταίως η ανακήρυξη του σε επίτιμο πρόεδρο του Ομίλου που υπήρξε ιδρυτής, από το νέο διοικητικό Συμβούλιο του ΠΠΟΧ,