5 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ


Η ΧΛΩΡΑΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Στη Χλώρακα χρειαζόμαστε Εκκλησιαστικό μουσείο. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, ούτε χρειάζεται μεγάλο ποσό χρημάτων. Μπορούν να κατασκευαστούν λεπτές βιτρίνες στο πάχος βιβλιοθήκης και να τοποθετηθούν σε τοίχους ώστε να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο
Υπάρχει η αίθουσα της εκκλησίας που χωρίς να χαλαστεί η σημερινή της χρήση, μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει πάνω στους τοίχους της αυτές τις λεπτές βιτρίνες όπου μέσα θα φυλάσσονται τα εκθέματα. Μέσα σε αυτές με ασφάλεια μπορούν να τοποθετηθούν ποικίλα ιερά σκεύη και εικόνες που είναι εν αχρησία, καθώς και παλιά προσκυνητάρια και άμφια.
Καθώς σε ένα εκκλησιαστικό μουσείο μπορεί να εκτίθενται ιερές εικόνες υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, εναπομείναντα στοιχεία παλαιών ξυλόγλυπτων τέμπλων, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, σταυροί αγιασμού και ευλογίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα βιβλία, σπάνιες παλαιές εκδόσεις και ευαγγέλια, παλαιά ιερά άμφια, μανουάλια, θυμιατούς, και πολλά άλλα, και καθώς από παλαιοτάτων χρόνων όλα αυτά υπάρχουν στις εκκλησίες της Χλώρακας, μπορούμε πιστεύω να φτιάξουμε ένα ωραιότατο εκκλησιαστικό μουσείο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι, αλλά θα προσδώσουμε στην εκκλησία μας και στη κοινότητα μας περισσότερη αίγλη και ιστορικότητα.
Τα εκθέματα τα οποία θα προέρχονται μόνο από τις εκκλησίες της Χλώρακας, θα υποβάλλουν τον επισκέπτη σε σκέψεις και θα τον μεταφέρουν νοερά σε παλιές εποχές της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, ενώνοντας το παρελθόν με το σήμερα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

ο Ιησούς εδίδαξε την κοινοκτημοσύνη,
ο ένας εις τον άλλονε, το ήμισυ να δίνει,
λέει Χρήστος Καραμάνος σε ένα του ποίημα.

Κομμουνισμός στην κυριολεξία σημαίνει οι άνθρωποι ζουν μια κοινή ζωή και απολαμβάνουν οικειοθελώς τα πάντα εν κοινώ.
Οι Πράξεις των Αποστόλων στην Καινή Διαθήκη μας λένε ότι στα Ιεροσόλυμα οι πρώτοι προσήλυτοι στο Χριστιανισμό ζώντας σε μια κοινή κατοικία και χρησιμοποιώντας τον πλούτο τους και τα αγαθά τους από κοινού, τοιουτοτρόπως επικύρωσαν την αφοσίωσή τους στο χριστό, καθώς αυτή ήταν η διδασκαλία του. Είπε δηλαδή ο χριστός, ο έχων δύο χιτώνας να δίδει τον ένα, δηλαδή όποιος έχει περίσσευμα να τα μοιράζεται με αυτούς που δεν έχουν.
Αυτή η διδασκαλία του Χριστού λοιπόν, είναι η βάση στην οποίαν βασίστηκε και λειτούργησε ο Κομμουνισμός ως θεωρεία μόνο, διότι στην πράξη επί εποχής Λένιν στη Σοβιετική Ένωση λειτούργησε μερικώς, ενώ επί Στάλιν και έπειτα ως δικτατορικό καθεστώς.
Κομμουνισμός είναι το σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, και όλοι συμμετέχουν σε αυτό ανάλογα με τις ικανότητες τους.
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ο καθένας δουλεύει ανάλογα με τις ικανότητές του και απολαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του.
Θεωρητικά ο κομμουνισμός είναι το ιδανικό σύστημα για όλους τους ανθρώπους και είναι η ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας.
Το χρήμα στην κομμουνιστική κοινωνία χρησιμοποιείται μόνο ως μονάδα για ανταλλαγή αγαθών, και δεν έχει αξία με το να συσσωρεύεται για την εξαγορά προϊόντων όπως περιουσιακά στοιχεία και άλλες κοσμικές υπηρεσίες, με τρόπο ώστε αυτό όταν συσσωρεύεται,  να μην αποτελεί από μόνο του, πηγή πλούτου και εξουσίας, συνεπώς θα δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση ταξικών διαιρέσεων και ανισοτήτων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΕΘΝΟΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Άρθρο
Έθνος ονομάζεται το σύνολο των  ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα όπως φυλή, γλώσσα, θρήσκευμα, έχουν κοινή ιστορία και πολιτισμό, και ίδια γεωγραφική καταγωγή. Κυριότερα όμως, είναι το σύνολο όσων εξ αυτών έχουν εθνική συνείδηση, δηλαδή αγαπούν τη χώρα τους.
Η λέξη Εθνικισμός λοιπόν, είναι μια απλή ευκολονόητη λέξη για οποιονδήποτε γνωρίζει ελάχιστα γράμματα. Σημαίνει μία ροπή αγάπης υπέρ του Έθνους.
Όλα ξεκινούν από τα βασικά ένστικτα του ανθρώπινου είδους, με τα οποία γεννιόμαστε όλοι. Ο κάθε άνθρωπος είναι φυσικό πρώτα να αγαπά τον εαυτό του, ύστερα τους οικείους του, τους φίλους του, τους γείτονες, τους χωριανούς, συγχωριανούς, συμπολίτες, συνεπαρχιωτες, και συμπατριώτες.
Η λέξη Εθνικισμός υποδηλώνει την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Διότι είναι φυσικό πρώτα να αγαπάμε τους δικούς μας, τους γνωστούς μας, τους συνεργάτες μας, κλπ. Ύστερα ακολουθούν οι υπόλοιποι άνθρωποι από άλλες χώρες, αλλά και αυτοί με κάποια σειρά. Είναι φυσικό πρώτα να αγαπάμε τους ομόθρησκους μας, ύστερα τους πλησιέστερους με παρόμοια θρησκεία, με ίδιο χρώμα δέρματος, και ακολουθούν οι άλλοι με διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρώματα. Αν μεταξύ αυτών έχουμε να επιλέξουμε, είναι πολύ λογικό να επιλέξουμε κατά σειρά προτεραιότητας. Αν κάποιος ισχυριστεί το αντίθετο, σημαίνει ότι λέει ψέματα, ή ότι δεν έχει σώας τας φρένας του.
Είναι ο εθνικισμός εν ολίγοις, η αγάπη που πηγάζει από το βασικό ένστικτο του ανθρώπου πρώτα να αγαπά τον εαυτό του και ότι δικό του, και ακολούθως ότι πλησιέστερο του.
Είναι δηλαδή ο Εθνικισμός κάτι το φυσικό με τελικό συμπέρασμα, ότι φυσικό, και καλό.
Τώρα, αν κάποιοι άνθρωποι κυρίως πολιτικοί για αλλότριους σκοπούς εξηγούν διαφορετικά την έννοια του Εθνικισμού, και με συνεχή βομβαρδισμό  μέσω των ΜΜΕ κάνουν πλύση εγκεφάλου των απλών ανθρώπων και τους πείθουν, σίγουρα γνωρίζουν ότι έχουν λάθος, αλλά παρ όλα αυτά συνεχίζουν το διαστρεβλωτικό τους έργο, αφού καλά ξέρουν ότι με την συνεχή μαύρη προπαγάνδα τους, πείθουν πολλούς απλοϊκούς ανθρώπους που έχουν ροπή να πείθονται με τα ψεύτικα και μεγάλα λόγια.
Είναι λοιπόν ο Εθνικισμός μια λέξη που θα έπρεπε να περιποιεί τιμή σε όποιον την ευαγγελίζεται, και όχι ντροπή όπως κάποια αριστερά αλλά τελευταίως και δεξιά κόμματα, ισχυρίζονται το αντίθετο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ