23 Ιουνίου 2015

ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ


ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΦΟΣ2017
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
 



ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 αναδεικνύει με το καλοκαιρινό του πρόγραμμα ιδιαίτερες και ελκυστικές τοποθεσίες της Πάφου, μεταβάλλοντας τις σε σκηνές για μουσική, χορό και θέατρο, ιστορικές αναφορές και προβολές.
Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού κάνει αρχή τον Ιούλιο με σημαντικές παραστάσεις από Ισπανία, Ισρα ών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου -ήλ και Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου. Σε συνεργασία με το Κέντρο Κυπριακών Σπουδών η ΠΠΕ Πάφος2017 παρουσιάζει στο Μεσαιωνικό Κάστρο έκθεση με χάρτες, χειρόγραφα και φωτογραφικό υλικό, που ταξιδεύει τον θεατή “Από και προς το Βυζάντιο” και ταυτόχρονα συνεχίζει τις υπαίθριες παραστάσεις μουσικής και χορού με το πρόγραμμα The Travelling Stage 2015.
Σημαντικός σταθμός στα μέσα του μήνα θα είναι το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων – ‘Οψεις του Κόσμου με εκατοντάδες προβολές και παράλληλες δράσεις στην Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια.

Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες και πληροφορίες…

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015
Οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015 εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.
Χώρος: Αρχαίο Ωδείο Πάφου, ‘Ωρα έναρξης των παραστάσεων: 21:00 ου στις 10:30 μ μέχρι σήμερα.
 Είσοδος: €10/€5, Δωρεάν στους κατόχους κάρτας του ΙΤΙ και σε ΑΜΕΑ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 
ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ 
Πρεμιέρα φέτος στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στο Αρχαίο Ωδείο κάνει η συμπαραγωγή των θεάτρων «Ένα» και «Versus», με τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Χριστοδουλίδη.  Mετάφραση Γιώργου Χειμώνα. Σκηνικά και κοστούμια Σταύρου Αντωνόπουλου. Μουσική Ρος Ντέιλι και χορογραφία Αλέξη Βασιλείου.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 
ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Την πάντα επίκαιρη αριστοφανική κωμωδία Ειρήνη, θα παρουσιάσει σε διασκευή η νεοσύστατη ομάδα της Γιολάντας Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία της ίδιας και με πέντε ηθοποιούς να ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους της παράστασης. Κίνηση: Χλόη Μελίδου, Μουσική: Νεκτάριος Ροδοσθένους, Σκηνικά: Έλενα Κοτασβίλη, Αλέξης Βαγιανός. Κουστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Το Induoteatro από την Ισπανία, παρουσιάζει την τραγωδία Ιππόλυτος σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Χοσέ Μανουέλ Σάντσεθ. Σκηνικά και σχεδιασμός φωτισμού: Induoteatro. Κοστούμια: Πιλάρ Χιμένεθ - Ανδρέου.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 
ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» ρίχνει αυλαία με την πολυβραβευμένη παραγωγή Ηλέκτρα του Σοφοκλή του Θεάτρου Cameri από το Ισραήλ. Σε σκηνοθεσία του Κφιρ Αζουλάϊ και στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Όλα Σιορ Σελέκταρ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Πέμπτη 2 - 30 Ιουλίου 2015, Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Η ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 παρουσιάζει μέσα από την έκθεση της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, τον μαγευτικό κόσμο των μεσαιωνικών λιμανιών της Ανατολής, από τον Εύξεινο Πόντο, το Αιγαίο και την Κύπρο. Μέσα από χάρτες, πορτολάνους, χαρακτικά, μικρογραφίες, χειρόγραφα και φωτογραφίες, αναπαρίστανται οι όψεις δεκάδων λιμανιών από τον 12ο αιώνα μέχρι σήμερα. Εγκαίνια Σάββατο 11 Ιουλίου στις 10:30πμ, με την παρουσία του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-19:00
Είσοδος στο Μεσαιωνικό Κάστρο: €2,50
 
THE TRAVELLING STAGE 2015
 Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου 20:30
ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΤΑΓΚΟ;
Η ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 γεμίζει την πλατεία με μουσικές και σας προσκαλεί να ξεδιπλώσετε τις χορευτικές σας ικανότητες κατακλύζoντας την πλατεία, με χορευτικούς σχηματισμούς. Με τη συνεργασία της Ακαδημίας Ορχήστρας Μουσικών του Κόσμου, βιρτουόζοι μουσικοί θα σας ταξιδέψουν στο κόσμο του παραδοσιακού και του Νέο Ταγκό. Πιάνο: Γιάννης Χατζηλοίζου. Μπαντονεόν: Roman Gomez. Κιθάρα: Δημήτρης Ρεγγίνος. Βιολί: Νίκος Πίττας. Κοντραμπάσο: Ειρηναίος Κουλουράς.
Είσοδος ελεύθερη
 
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, Κήποι ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 19:30
ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017 σας προσκαλεί στους κήπους της έδρας της για να ταξιδέψετε μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου. Δημοτικά τραγούδια, χοροί και έργα από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία που εκφράζουν τη ζωντάνια, το πάθος και την ξεγνοιασιά του μεσογειακού ταμπεραμέντου και τοπίου.
Μαέστρος & Παρουσιαστής: Άλκης Μπαλτάς.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: COMMUNITY COUNTDOWN
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, Δημοτικά Μπάνια, Κάτω Πάφος 20:30
VIBES OF LIFE
Νέοι, από 14 χώρες της Ευρώπη που έχουν λάβει μέρος σε εργαστήρια στη διάρκεια Ανταλλαγής Νέων του προγράμματος Erasmus+ που διοργανώνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσιάζουν μια εκδήλωση που συνδυάζει χορό, θέατρο, μουσική και juggling.
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, Ατλαντίδα, Δημοτική Παραλία Γεροσκηπού 15:30-19:30
ACTIVE PAFOS... PASSIONATELY 2015
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017 παρουσιάζει την μονοήμερη εκδήλωση Active Pafos με τη συμμετοχή γυμναστηρίων και σχολών χορού της Πάφου που θα περιλαμβάνει Μαραθώνιο Beach Aerobic, διαγωνισμό Fittest of Paphos, επιδείξεις, καθώς και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διάφορα δώρα και τρόπαια. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γεροσκήπου και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του Παντοπωλείου Αγάπης.
Με τη συνεργασία του Round Table 7
Είσοδος Ελεύθερη

14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Πέμπτη 16 με Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, Κούκλια 20:45
14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου - Όψεις του Κόσμου
Μέρος του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού το Φεστιβάλ Υπαίθρου Κινούμενων Σχεδίων διοργανώνεται για 14η χρονιά με εκατοντάδες προβολές διεθνών και εθνικών ταινιών animation και άλλες παράλληλες δράσεις.
Είσοδος: €5
 
THE TRAVELLING STAGE 2015
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015  Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, Κούκλια 22:30
ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
Το Travelling Stage της ΠΠΕ-ΠΑΦΟΣ2017 μεταφέρεται στα Κούκλια και διοργανώνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπαίθρου Κινούμενων Σχεδίων συναυλία της μεγάλης ερμηνεύτριας Σαβίνας Γιαννάτου και της ορχήστρας της Primavero en Salonico με τραγούδια από τη Μεσόγειο.
Είσοδος: €5

 Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, Μόλος – Παραλιακό Μέτωπο 20:00
Τhe Op Sa!
Μουσικές των Βαλκανίων στα καλύτερα τους με τους ρυθμούς των Τσιγγάνων να συναντούν τους χορευτές Γιώργο Πιλλά και Sylvia-Ann Clark από τη Νέα Υόρκη. Κλαρίνο: Maša Mujic & Eve Wieltschnig. Σαξόφωνο: Ruben Fox. Τρομπέτα: Lily Carassik & Nick Armstrong. Τρομπόνι: Hannah Dilkes & Rosie Turton. Τιούμπα: Thomas Kelly. Κιθάρα: PJ Bennett & Stefan Melovski. Κόρνος (Becky Brass): Rik Darabouka. Ντραμς: Olly Sarkar.
Είσοδος ελεύθερη

SUNSET BEACH FEST 2015
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, Παραλία Κόλπος των Κοραλίων από τις 17:00

PASSIONATELY PAFOS – SUNSET BEACH FEST
Με τον ρυθμό να οδηγεί σ’ ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα, χορεύουμε από την αμμουδιά στη θάλασσα σε ένα καλοκαιρινό δρώμενο που προσκαλεί όλους να γίνουν ένα. Μουσική με DJ, κίνηση και χορό σε ένα φυσικό σκηνικό που ενώνει φίλους και επισκέπτες και δημιουργεί ακόμη μία δράση κοινωνικής συμμετοχής.

 

22/6/15