24 Ιουνίου 2019

ΚΤΙΡΙΟ ΣΠΕ ΧΛΩΡΑΚΑΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στη Κύπρο ο τουρισμός έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με το ωραίο κλίμα και τις καθαρές θάλασσες. Στη Χλώρακα υπάρχουν περίπου 12 ξενοδοχεία που όταν γεμίζουν, πολλά έχει να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα. Μπορούμε ως αρχές και ως κάτοικοι να ενεργήσουμε με τρόπο που αυτό να συμβαίνει, ώστε έτσι να υπάρχει αμοιβαίο όφελος. Οι τουρίστες να χαίρονται, να μας διαφημίζουν και να μας ξανάρχονται. Οι ξενοδόχοι να αμείβονται και να πληρώνουν τις οφειλές τους στην κοινότητα, και οι κάτοικοι να μπορούν να επενδύουν στον τουρισμό.
Ενώ όμως έχουμε τόσες χιλιάδες τουρίστες να γεμίζουν καθημερινώς τα ξενοδοχεία, εντούτοις παρατηρείται το φαινόμενο κανείς να μην επισκέπτεται την κοινότητα, και η κεντρική πλατεία της εκκλησίας η όποια ανασκευάστηκε πλήρως, να παραμένει άδεια από κόσμο, και τα κέντρα αναψυχής που την περιστοιχίζουν και αυτά να είναι έτοιμα για κλείσιμο.
Πρέπει λοιπόν οι αρχές να ενσκήψουν σοβαρά του ζητήματος και να εξεύρουν τρόπους προσέλκυσης των τουριστών έστω για μια επίσκεψη στα αξιοθέατα του χωριού, ώστε τοιουτοτρόπως να αποκτήσει κίνηση η κεντρική πλατεία.
Επ’ ευκαιρίας διδομένης λοιπόν, τώρα που το κτίριο της πρώην Συνεργατικής που ευρίσκεταιν στην κεντρική πλατεία και θα παραδοθεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο, θα ήταν ευκαιρία οι άρχοντες του τόπου να χρησιμοποιήσουν μέρος του κτιρίου και να το μετατρέψουν σε Λαογραφικό μουσείου. Με αυτό τον τρόπο, και σε συνάρτηση της αρχαίας εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσας που σε τοιχογραφία της αναπαριστάται ο Χριστός γυμνός να βαπτίζεται, μια σπάνια εικονογράφηση ανά το κόσμο, πιστεύω θα ήταν ένας καλός τρόπος έλκυσης πολλών τουριστών, και έτσι να αναζωογονηθεί η πλατεία του χωριού, με πολλαπλά οφέλη. Γι αυτό καλούμε το Κοινοτικό Συμβούλιο να ενσκήψει του θέματος και σοβαρά να το εξετάσει.  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ