27 Μαρτίου 2015

Eκδηλώσεiς Απριλίου της ΠΠΕ – ΠΑΦΟΣ2017



ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΦΟΣ2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ 
ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 καλωσορίζει μια σειρά από εκδηλώσεις με πειραματικό θέατρο, κλασσική μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, street art, την τελευταία παραγωγή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης για αυτή τη σεζόν, την παρουσίαση ενός project από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2017 και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Τζαζ.

PERFORMANCE 
Πέμπτη, 2 & Σάββατο, 4 Απριλίου 2015
Δημοτική Πινακοθήκη Αποθήκη, Γεροσκήπου 20:30

FEAR INDUSTRY - 32  ΟΠΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ 
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία, το έργο σε σκηνοθεσία Achim Wieland, συνδέει στοιχεία από το σύγχρονο θέατρο, την οπερατική μουσική και την περφόρμανς. Η παράσταση πραγματεύεται το θέμα του φόβου σε όλες τις διαστάσεις του στη σύγχρονη κοινωνία.
Πρωταγωνιστούν ο Μάριος Ιωάννου και η Έλενα Καλλινίκου με τη συμμετοχή της mezzo-soprano Μαριάννας Πιερέτη, σε αποσπάσματα Schumann, Purcell, Lang, Wolf, Pärt.
Είσοδος: €7

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015
Μαρκίδειο Θέατρο 20:30

ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕΣ...

Το Pafos2017 παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε μια ιδιαίτερη πασχαλινή συναυλία με το αριστούργημα του Μίκη Θεοδωράκη «Επιτάφιος» σε ενορχήστρωση Σάββα Σάββα, καθώς και το Requiem σε D minor, Op. 48 του Γάλλου συνθέτη Gabriel Fauré. Στην συναυλία συμμετέχουν η χορωδία Orphean Singers υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Χατζηλοΐζου, καθώς και οι σολίστ Ζώη Νικολαΐδου (σοπράνο) και Γιώργος Ιωάννου (βαρύτονος)
Μαέστρος: Γιάννης Χατζηλοΐζου
Είσοδος: €12 / €7 / Δωρεάν για παιδιά κάτω των 18 ή κατόχους κάρτας Φίλων Σ.Ο.Κ.

STREET ART 
Σάββατο, 17 και Κυριακή, 18 Απριλίου 2015
Χώρος στάθμευσης Αρχ. Μακαρίου 11:00 - 18:00

MAKE IT NEW PAFOS2017
Street Art Square
Στο πλαίσιο του προγράμματος του Pafos2017 «Make it New» περιλαμβάνονται εικαστικές και όχι μόνο παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο. Επιλέγοντας υποβαθμισμένους χώρους δημιουργείται ένας ενιαίος νοητός χώρος στο κέντρο της πόλης, ο οποίος υποδέχεται  πολυπολιτισμικές δράσεις και ενέργειες των κατοίκων της.
Η πρώτη αυτή εκδήλωση “Street Art Square” στοχεύει στη δημιουργία μιας υπαίθριας γκαλερί αφιερωμένης στην τέχνη του δρόμου και ενός εναλλακτικού ανοικτού χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πνεύμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού του Pafos2017.
Διοργάνωση: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Επιμέλεια: Γιάννης Σακέλλης
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015
Παλιά Ηλεκτρική 12:00

ΤABULA –FORTIS PAFOS2017

Παρουσίαση έργου
Οι Anthony Heywood και Uwe Derksen θα παρουσιάσουν το σκεπτικό του έργου τους που θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Pafos2017. Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων Γλυπτό-Τραπέζι που θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί στο Χάνι του Ιμπραήμ. Εμπνευστές και δημιουργοί του έργου Tabula –Fortis στην Ιταλική πόλη Pace, δημιουργούν με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις πλατφόρμα διαλόγου, προσθέτοντας στην διεργασία αισθητικές, καθημερινές αλλά και κοινωνικό-πολιτικές προεκτάσεις.
Είσοδος ελεύθερη


ΜΟΥΣΙΚΗ
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015
Μαρκίδειο Θέατρο 17:00

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Το Pafos2017 προσκαλεί σε μια οικογενειακή συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου όπου δημοτικές μουσικές από Κύπρο και Ελλάδα  συναντούν έργα Ευρωπαίων δημιουργών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Κυπριακά και Ελληνικά δημοτικά τραγούδια σε επεξεργασία καθώς και νέες ενορχηστρώσεις από τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Άλκη Μπαλτά. Θα παρουσιαστούν επίσης έργα των: Rossini, Chabrier και Granados.
Μαέστρος / Παρουσιαστής: Άλκης  Μπαλτάς
Είσοδος: €5 / Δωρεάν για παιδιά κάτω των 18

ΟΠΕΡΑ
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015
K - Cineplex 19:30

ΚΑΒΑΛΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ / ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ MET: Live in HD
Παράθυρο στον κόσμο της όπερας με απευθείας σύνδεση της Πάφου με την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σε μια καινούρια παραγωγή σε σκηνοθεσία του David McVicar. Το πάθος, η μοιχεία, η ζήλια, η τιμή και η εκδίκηση είναι οι κοινοί θεματικοί άξονες των δύο έργων.
Διεύθυνση ορχήστρας: Fabio Luisi
Είσοδος: €18 / €13 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ 
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015
Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου 20:00

JAZZ-ARTS
Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Pafos2017 σας προσκαλεί σε μια συνάντηση ανάμεσα στην τζαζ και τις τέχνες, με φόντο ένα από τους εικαστικούς χώρους της Πάφου. Το Pafos2017 τιμώντας την παγκόσμια ημέρα Τζαζ που καθιέρωσε η Unesco προσκαλεί τον μαέστρο Γιάννη Χατζηλοίζου στο πιάνο και τους Αλίκη Χρυσοχού και Γιάννη Ιωάννου σε μουσικές George Gershwin, Cole Porter, John Kander, Scott Joplin, Dave Brubeck, Herbie Hancock, Charlie Parker κ.α.
Είσοδος ελεύθερη

PRESS OFFICE   PAFOS2017         27/03/2015


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ



Σε εκδήλωση στις 26 Μαρτίου 2015 του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ποίησης (21ης Μαρτίου), τιμήθηκε ο συγχωριανός μας ποιητής Νίκος Πενταράς, για το έργο και την προσφορά του στην ποιητική δημιουργία για παιδιά και νέους. Για τον ποιητή μίλησε ο Κώστας Κατσώνης, φιλόλογος και πρόεδρος του Συνδέσμου. Η εκδήλωση συμπεριελάμβανε αντιφώνηση από τον ποιητή, και απαγγελίες ποιημάτων του μετα  μουσικης υποστήριξης.