8 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο Τετάρτη πρωί στην πρωινή ενημέρωση, ο Πανίκος Ευριπίδου φιλοξενεί την Δέσπω Γ. Πενταρά

Αύριο Τετάρτη πρωί στην πρωινή ενημέρωση, ο Πανίκος Ευριπίδου φιλοξενεί την Δέσπω Γ. Πενταρά, η οποία έτυχε μεγάλης αναγνώρισης τιμής από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντεϊβιντ Κάμερον, βραβεύοντάς την για τον μήνα Σεπτέμβριο για την εθελοντική προσφορά και δράση της.
.

Η Παφίτισσα-Χλωρακιώτισσα που τίμησε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντεϊβιντ Κάμερον


Μεγάλη αναγνώριση πρέπει να θεωρείται η τιμή που έκανε ο πρωθυπουργός τουΗνωμένου Βασιλείου, Ντεϊβιντ Κάμερον στην συμπολίτισσά μας Δέσπω Πενταρά, μόνιμη κάτοικο Λονδίνου τον τελευταίο καιρό, βραβεύοντάς την για τον μήνα Σεπτεμβριο για την εθελοντική προσφορά και δράση της.
Η συγκεκριμένη διάκριση που έλαβε η Δέσπω Πενταρά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για κάποιον αφού προέρχεται απευθείας απο τον Πρωθυπουργό της χώρας και αυτό απο μόνο του δίνει άλλη αξία και διάσταση στην αναγνώριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βραβείο πάει τις πλείστες των περιπτώσεων σε επώνυμες προσωπικότητες της χώρας και κυρίως οικονομικούς, πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες ενώ αποτελεί για τους Βρετανούς σημείο αναφοράς.
Η Δέσπω Πενταρά η οποία ζει στο Λονδίνο με τον Σκοτσέζο σύζυγό της είναι θυγατέρα του γνωστού συμπολίτη μας Γιώργου Πενταρά. Η Δέσπω είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου στην Ουγγαρία στο οποίο αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ακολούθως έκανε Μεταπτυχιακό στην Γλασκώβη στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο ως προγραμματιστής και τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Μιλώντας στο PafosPress για την τιμή που της έκανε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ανέφερε πως είναι για την ίδια και την οικογένειά της κάτι πολύ σημαντικό αφού με κάποιο τρόπο εκφράζεται και επισήμως η αναγνώριση στην προσφορά και τον εθελοντισμό. Η βράβευση αυτη, τόνισε, μου δίνει ακόμη περισσότερες δυνάμεις να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και με μεράκι για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς ανισότητες και μακριά απο διακρίσεις.
Η Δέσπω βρίσκεται αυτές τις μέρες για διακοπές στην Κύπρο με την οικογένειά της.

Πηγη: PafosPress

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η κοινότητα Χλώρακας και ο Δήμος Σαλαμίνας, στις 7 Σεπτεμβρίου προχώρησαν στην αδελφοποίηση τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων στην κοινότητα, που άρχισαν από την προηγούμενη μέρα στην κεντρική πλατεία με μουσική εκδήλωση με τους Χρήστο Μενιδιάτη και Ελευθερία Ελευθερίου, ενώ τη δεύτερη μέρα παραμονή της γέννησης της Παναγίας, τελέστηκε στις 6.00μμ πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και στις 7.45μμ πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης της Κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η δήμαρχος Σαλαμίνας επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, η κόρη του καπετάνιου του πλοιαρίου «Σειρήν» και του «Άγιος Γεώργιος», Βασιλική Ραπατζίκου Κουταλιανού, ο Μητροπολίτης Πάφου, ο πρόξενος της Ελλάδας, εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών και οι αρχές της Πάφου.
Ακλούθησε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακούς Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και το Μουσικό Σχήμα Μιχάλη Χ’’ Μιχαήλ.

Οι σχέσεις Χλώρακας – Σαλαμίνας χρονολογούνται από το 1954, όταν ο πλοίαρχος του πλοιαρίου «Σειρήν» καπετάν Βαγγέλης Λουκάς – Κουταλιανός μετέφερε το πρώτο οπλισμό για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Ο ίδιος καπετάνιος ήρθε με το τέταρτο δρομολόγιο που είχε γίνει τότε με το «Άγιος Γεώργιος», συνελήφθηκε στην Ακτή Ροδαφίνια της Χλώρακας, καταδικάστηκε και κλείστηκε στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας μαζί με  Χλωρακιώτες αγωνιστές.