24 Μαΐου 2014

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Ο Πάμπος Χαραλάμπους είναι γνωστός για τη κοινωνική του δράση, αλλά περισσότερο για την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έχει στο ενεργητικό του πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που σαν κοινοτικός σύμβουλος με ενδιαφέρον προωθεί στην κοινότητα του. Όπως και πολλές άλλες φορές προηγουμένως, για ακόμα μια φορά με δική του πρωτοβουλία οργανώθηκε μια όμορφη εκδήλωση της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν στο ποδοσφαιρικό σωματείο ΑΚΡΙΤΑΣ, και ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Χλώρακας απόλαυσαν μια πανδαισία Κυπριακής μουσικής στην οποία μέρος έλαβε ως φιλοξενούμενος και ο ερμηνευτής του Νέου κύματος, Μιχάλης Βιολάρης.

Οι υπεύθυνοι της διοργανώσεως αθλητικό σωματείο ΑΚΡΙΤΑΣ και Κοινοτικό Συμβούλιο σε μια αγαστή συνεργασία τους επέλεξαν μια διαφορετική εκδήλωση, μια μουσική πρόταση με την οποία πέτυχαν δυο στόχους. Ένα ταξίδι στους δρόμους του έντεχνου Κυπριακού τραγουδιού με διαχρονικά τραγούδια του Αχιλλέα Λυμπουρίδη και άλλων καταξιωμένων συνθετών, καθώς και την απόδοση ευχαριστιών σε ανθρώπους που προώθησαν και ανέδειξαν διαχρονικά το είδος αυτής της μουσικής.

Την Παρασκευή 23 Μαΐου λοιπόν, δόθηκε στο θέατρο «Ανδρέα Μαυρέση» ωραιότατη συναυλία προς τέρψη των κατοίκων της Χλώρακας και άλλων που κατέκλεισαν το χώρο, καθώς και ιδιαίτερες ευχαριστίες και τιμές στους Μιχάλη Βιολάρη, Ανδρέα Γρηγορίου (στιχουργό των τραγουδιών του) σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για το έργο τους που εμπλούτισαν και ανέδειξαν το Κυπριακό τραγούδι σε ολόκληρο τον Ελληνικό χώρο και στα πέρατα της γης.
Τιμές και ευχαριστίες στον τραγουδιστή Μιχάλη Βιολάρη που με την ισχυρή χαρισματική μεταλλική φωνή του και την από ψυχής δοσμένη ερμηνεία ταυ που κατάφερε vα μεταφέρει τo τραγούδι του νέου κύματος απ’τoυς κλειστούς συμβατικούς χώρους των μπουάτ στα θέατρα και στα στάδια.
Τιμές και ευχαριστίες στον στιχουργό Ανδρέα Γρηγορίου που ταύτισε το όνομά του με τον κυπριακό πολιτισμό και έδωσε στίχο στη μουσική, που ανέδυε Κυπριακό άρωμα και πατροπαράδοτη Κυπριακή κουλτούρα.

Ακολούθησε παραδοσιακό πρόγραμμα με τους Μιχάλη Χατζημιχαηλ, Βασιλική Χατζηαδάμου, Δήμητρα και Ξένια (σύζυγο και κόρη) Χατζημιχαήλ στο τραγούδι.

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες γνώρισαν τις επευφημίες του φιλόμουσου κοινού που τους χειροκρότησε θερμά τόσο τον Μιχάλη Βιολάρη, όσο και το συγκρότημα  του Μ. Χατζήμιχαηλ, με τον οποίο οι κάτοικοι Χλώρακας συνδέονται μαζί στενά και φιλικά, καθώς πολύ συχνά με το συγκρότημα του επισκέπτεται την κοινότητα δίνοντας μουσικές παραστάσεις και διαλέξεις.  

Στους τιμώμενους απονεμήθηκαν πλακέτες εκ μέρους του δήμου Πάφου από τον δήμαρχο Σάββα Βέργα, εκ μέρους της κοινότητας Χλώρακας από τον κοινοτάρχη Κλεόβουλο Παπακώστα και εκ μέρους του ΑΚΡΙΤΑ από τον πρόεδρο του ΑΚΡΙΤΑ Δημητράκη Πέτρου.