14 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ, ΦΕΤΟΣ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ

Το έργο των ανθρώπων πολλές φορές είναι αντί να δημιουργούν, να χαλούν. Η πρόοδος και η επιθυμία για περισσότερη ανάπτυξη, οδηγούν τους μεγάλους εμπόρους ανάπτυξης γης, να ξηλώνουν κυρίως τις παραλίες και να κτίζουν ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες. Ανεξέλεγκτα από τις αρμόδιες αρχές και χωρίς σεβασμό από τους ίδιους στη φύση, καταστρέφουν ότι ωραίο τις προίκισε ο Θεός.
Στα παράλια της Χλώρακας και της Κισσόνεργας έσπειρε ο Θεός τα ομορφότερα λουλούδια, τα άνθη του γιαλού, τα κρίνα της θάλασσας. Αλλα οι μεγάλοι ντεβέλοπερς τα έχουν καταστρέψει, και τα λίγα εναπομείναντα ανθίζουν κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Φέτος δυστυχώς έχουν ακόμα λιγοστέψει περισσότερο, γι αυτό μέσα του Αυγούστου τώρα, ακόμα δεν έχουν ανθίσει.
Τα άνθη του γιαλού από τα ωραιότερα αγριολούλουδα της χώρας, φυτρώνουν σε λίγες παραλίες. Από τη Χλώρακα στον Ακάμα και στον Παχύαμο, και σε λίγες άλλες παραλίες απόμακρες και παρθένες όπου ανθρώπου χέρι δεν έχει πειράξει ακόμα. Το όμορφο άνθος του γιαλού, έχει ωραιότατα άσπρα μεγάλα λουλούδια που είναι πάνω στο φυτό σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Είναι το κρίνο του γιαλού που βλέπουμε στις τοιχογραφίες της Σαντορίνης και της Κνωσού.
Είναι λουλούδια σπάνια και προστατευμένα, είναι φυτά υπό παρακολούθηση και θα πρεπει επιτέλους κάποιοι άνθρωποι με ευαισθησίες  που στις μέρες μας σχεδόν έχουν χαθεί, να αναλάβουν εκστρατεία  διάσωσης τους.