2 Ιουνίου 2023

ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Και αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις παραλίες μας.

Οι επαρχιακές και τοπικές αρχές με πρόσχημα την πρόοδο και την ανάπτυξη κλείνουν τα μάτια στα παράνομα μπαρ που έκτισαν οι ξενοδόχοι πάνω στο κύμα ενώ σε αντίθεση κυνηγούν και καταγγέλλουν τους ντόπιους κατοίκους.
Επιτρέπουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες να αποκόβουν με ττέλια και πέτρες τις παραλίες, ενώ σε αντίθεση κυνηγούν και καταγγέλλουν τους ντόπιους κατοίκους που έχουν ένα κοντέινερ στην αυλή τους.
Επιτρέπουν με τη σιωπή τους κάθε σπιθαμή γης να καταλαμβάνεται και κάθε πέρασμα προς τη θάλασσα να αποκόπτεται, ενώ στους πεζόδρομους που έχουν κατασκευαστεί για το κοινό έβαλαν παλούκια να μην περνάει ούτε ποδήλατο.
Και από πάνω επι τακτικής βάσεως οι Κοινοτικές αρχές χρησιμοποιούν το εργατικό δυναμικό του Συμβουλίου Βελτιώσεως να τους έχει καθαρούς, σε αντίθεση με τους πεζόδρομος εντός του χωρίου που είναι κατάσπαρτοι με σκουπίδια.
Ιδιωτικές αυθαίρετες επιχειρήσεις υπό την ανοχή των τοπικών αρχών καταπάτησαν παράνομα τις παραλίες και κάλυψαν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας με πέργολες και ξύλινες κατασκευές, ενώ στους μόνιμους κατοίκους δεν επιτρέπουν να έχουν στις αυλές έστω μια μικρή αποθήκη, έστω μια όρνιθα.
Και στην αντίδραση του λαού που είναι η σιωπή καθώς δεν έχει μέσο να εκφραστεί ή τρόπο να βρει το δίκαιο του, οι τοπικές και επαρχιακές αρμόδιες αρχές δεν επεμβαίνουν επιτρέποντας τους τοιουτοτρόπως να ασελγούν επί της φύσεως και των πολιτών, ενώ σε αντίθεση κυνηγούν και καταγγέλλουν τους ντόπιους για κάθε ασήμαντη ελάχιστη παρανομία, πολλές φορές ψευδώς, ή και εκδικητικώς.
Και οι δύο φορείς επιδεικνύουν δύναμη με υπέρμετρο ζήλο χρησιμοποιώντας την μικρή εξουσία που έχουν αντί της αξίας που δεν έχουν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδειχτούν, να επιδειχτούν και να επιβληθούν στον απλό κόσμο.
Μάταια όμως κατά τη γνώμη μου, γιατί οι μικρόψυχοι άνθρωποι παραμένουν πάντα μικροί.