6 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Παρακολουθώ διαχρονικά τις τοπικές εκλογικές διαδικασίες των κομμάτων να συμβαίνουν κάθε φορά που έχουμε τοπικές εκλογές, και δυστυχώς πάντα, μόνο θλίψη μου προκαλούν. Παρακολουθώ 10 -  20 άτομα που μη έχοντας ίσως σοβαρή δουλειά να κάνουν αναλαμβάνουν τις ηγεσίες των κομμάτων και λειτουργώντας ως κύριοι συντελεστές,  διαδραματίζουν απόλυτα ποιοι θα είναι και ποιοι δεν θα είναι οι υποψήφιοι .
Χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν την αξία των ατόμων, παρά μόνο ποιοι είναι φίλοι και ημέτεροι, σε όλα τα κόμματα μια χούφτα ανθρώπων επιβάλλουν ποιοι θα εκλεγούν και ποιοι θα αποκλειστούν.  
Σε μια κοινωνία της Χλώρακας με 2000 ψηφοφόρους, μια μικρή χούφτα ανθρώπων καθορίζει τους υποψήφιους και διατάσσει τους ακόλουθους να ακολουθήσουν. Και οι επιτήδειοι υποψήφιοι γνωρίζοντας τα στημένα παιχνίδια που παίζονται, φροντίζουν από πριν να πλησιάσουν και να συσφίξουν σχέσεις μαζί τους, ώστε  να είναι αυτοί οι τυχεροί. Με ρουσφέτια, γλειψίματα, λυκοφιλίες, και ψεύτικες αγάπες, επιτήδειοι και αυτοί στις μηχανορραφίες, στήνουν μέτωπα για να αποσπάσουν την ψήφο των αθώων μελών των κομμάτων.
Όλα αυτά είδαμε να συμβαίνουν στο μεγάλο κόμμα του ΑΚΕΛ που έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του, τα ίδια βλέπουμε να συμβαίνουν στις προσεχείς μέρες και στο άλλο μεγάλο κόμμα του ΔΗΣΥ. Όποιος υποψήφιος καταφέρει να έχει συγγένεια ή άλλο συμφέρον με τις τοπικές επιτροπές, είναι και ο επικρατέστερος, αλλά όχι κατ ανάγγην ο καλύτερος. Όσοι λίγοι καλοί  τολμούν να διεκδικήσουν, απομονώνονται, διασύρονται και διαβάλλονται, αφήνοντας τοιουτοτρόπως όσους ανάξιους να απολαμβάνουν ελεύθερα τιε ψήφους των απλών πολιτών.
Είναι καιρός νομίζω, ο κατά συρροή προδομένος λαός να συντάξει το πνεύμα του και με τη δική του λογική να ψηφίσει, και να μην υποκύψει στα κελεύσματα των επιτήδειων που τάχα δρουν ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους, ενώ αν κάποιος τους προσέξει θα δει ότι είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι παλαιοκομματικοί, μη προοδευτικοί, και με περιορισμένη κριτική σκέψη.  
Καλώ λοιπόν τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, να κοιτάξουν εμπρός, και με το χέρι στη καρδιά και τη δική τους λογική, να επιλέξουν ποιους πρέπει να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν μόνον όσους κατά τη δική τους κριτική λογική είναι οι καλύτεροι που μπορούν να αναλάβουν πόστα και να διαχειριστούν τις τύχες τους, ώστε ο δικός τους τόπος να προοδεύσει και να αναπτυχθεί.
Καλώ τις επιτροπές των κομμάτων να σκεφτούν και να αποφασίσουν μόνον για το συμφέρον της κοινότητας, και όχι το συμφέρον των κομμάτων τους. Παλιά μετά το 1955 όταν η Χλώρακα ήταν σε δύσκολη θέση, αριστεροί και δεξιοί συνασπίστηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους. Υπό την καθοδήγηση εμπνευσμένων ανδρών και από τις δυο πλευρές, συνασπίστηκαν και έφτιαξαν δρόμους, υδροδότησαν το χωρίο, ενοποίησαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες, και κατάφεραν να ομορφύνουν την κοινότητα, και να φέρουν κοντά τους άσπονδους εχθρούς αριστερούς και δεξιούς.
Κάποιοι λίγοι παλαιότερα τα κατάφεραν. Ας επιχειρήσουμε το ίδιο, δεν είναι δύσκολο.
Ως εκ τούτου λοιπόν, καλώ όλους τους κατοίκους να ψηφίσουν κατά συνείδηση με μόνο κριτήριο την αξιοσύνη των υποψηφίων, και τίποτα άλλο.
Είναι στο χέρι του κάθε ψηφοφόρου, είναι αποκλειστική απόφαση του καθενός.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ