1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Αυτοί που ξέρουν ότι είναι φορεις της ηπατίτιδας, γνωρίζουν και πώς να προφυλάξουν τους άλλους χωρίς να τους τη μεταδώσουν, καθώς πολύ καλά έχουν διδαχτεί από τους θεράποντες ιατρούς τους αυτά τα πράγματα και καλά έχουν εμπεδώσει στη συνείδηση τους πως έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται.

Σχετικά με το γνωστό περιστατικό της Πάφου που έχει τύχει μεγάλης προσοχής και έχει αναστατώσει τον κόσμο και κυρίως το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου, πρέπει και αυτοί καλά να γνωρίζουν και ακόμα πολύ περισσότερο από τους άλλους πώς να προφυλαχτούν οι ίδιοι και πώς να προφυλάξουν άλλους, και κυρίως τον ίδιον τον ασθενή και όχι να τον διασύρουν και να τον διαπομπεύουν στην κοινωνία που δεν θέλει και πολλά για  να πανικοβληθεί. Είναι καλόν εμείς οι δημοσιογράφοι να ερωτούμεν και ολιγον τους ειδικούς πριν να δαχτυλοδείχνουμε  και να εκθέτουμε τον οποιονδήποτε κάποιον στο ανάθεμα της κοινής γνώμης.
Πιστευομεν ότι εκείνοι που διάδωσαν το γεγονός τούτο χωρίς καμία περίσκεψη, να αντιμετωπιστούν δεόντως από τα συμβούλια των επαγγελματικών τους τάξεων. Διερωτόμαστε αν ο ιατρικός σύλλογος ή το συμβούλιο νοσηλευτικής θα ενδιαφερθούν σχετικά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ (ΚΟΛΟΣΣΑΙΣ)

Ημερομηνία εορτής: 06/09/2014

Ὤφθης Μιχαὴλ Νῶε σῷ ναῷ νέος,
Χώνῃ ποταμῶν τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ῥοῦν Μιχαὴλ ποταμῶν χώνευσε, Νόων ἀγός, ἕκτῃ.

Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας, η γη ανέβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που γιάτρευε κάθε αρρώστια των ασθενούντων. Ένας χριστιανός, λοιπόν, επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω στο άγιασμα.

Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος, ονόματι Άρχιππος. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια. Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, έπιασαν τον Άρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά. Έπειτα, όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα. Αλλά ώ της μεγάλης δυνάμεως του Αρχαγγέλου! Άλλων απ' αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι. Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού, για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Αλλά και πάλι θαύμα! Ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω! Τότε σκέφθηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς. Όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και, αφού τον έβγαλε έξω από το ναό, έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος. Πρόσταξε, έπειτα, να χωνευθούν και πράγματι, κατά παράδοξο τρόπο, έως σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται. Και γι' αυτό το μέρος ονομάστηκε Χώναι.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε ακόμα μια παράσταση ποιητικής μουσικής  από τον συνθέτη Ανδρέα Αρτέμη. Στο πανοραμικό θέατρο της Τάλας με θέα την απέραντη θάλασσα, η ατμόσφαιρα γέμισε μελοποιημένους στίχους σε μια πανδαισία μουσικών χρωμάτων που κράτησε τους θεατές σε έκσταση καθ' όλη την παράσταση και απόλυτα ευχαριστημένους.
Ο συνθέτης που καταχειροκροτήθηκε από το μεγάλο πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε, συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της συναυλίας, και όσους φίλους και φίλες, τον τίμησαν με την παρουσία τους.