28 Μαΐου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Αθλητικό Σωματείο Ακρίτας Χλώρακας εκτός από το ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει στην κοινότητα  μία έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που σκοπό έχει τη διαμόρφωση ποιοτικών και δημιουργικών πολιτισμικών αξιών, την προβολή της λαϊκής παράδοσης, της τέχνης και της μουσικής, καθώς και την καλλιέργεια του πνευματικού και καλλιτεχνικού πολιτισμού. Δείγμα αυτής της πολιτιστικής αναζήτησης και δημιουργίας είναι οι πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.
Φέτος την εβδομάδα που μας πέρασε στις 24 Μαΐου, στο ωραίο και πανοραμικό θέατρο που απέχτησε τελευταια η κοινότητα ύστερα από τις άοκνες προσπάθειας του τέως κοινοτάρχη Ανδρέα Μαυρέση, Ο ΑΚΡΙΤΑΣ προσκάλεσε το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ που έδωσε μια εξαίσια παράσταση -αφιέρωμα για τον Νίκο Ξυλούρη, μια συναυλία αφιέρωμα στον αρχάγγελο της Κρήτης.
Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού πολιτισμού με επίτιμη προσκεκλημένη την Ουρανία Ξυλούρη, σύζυγο του αλησμόνητου τραγουδιστή της Λευτεριάς, την οποίαν τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες όλοι οι Δήμοι της Πάφου, καθώς και οι περιφερειακές κοινότητες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ