5 Δεκεμβρίου 2015

Ημέρες πολιτισμού στην Πάφο: "Κατάληψη" του Δημαρχείου από λογοτέχνες

ΠΗΓΗ:PAFOS NET (Συγγραφέας Ντόρα Χριστοδούλου)

"Κατάληψη" του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου χθες βράδυ από...λογοτέχνες! Σε μια εκδήλωση που υπερέβη και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες, δεκάδες λογοτέχνες, άνθρωποι των τεχνών και συγγραφείς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Πάφου για μια συνάντηση ενόψει της μεγάλης ημέρας των εγκαινίων της ανακαινισμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της παρουσίας για το σκοπό αυτό στην Πάφο του καθηγητή γλωσσολογίας Γεώργιου Μπαμπινιώτη.
Το κάλεσμα της δημοτικής αρχής ενείχε επίσης θέση γνωριμίας με τους Πάφιους λογοτέχνες και συγγραφείς, σε μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά σε εκείνους και στο έργο τους.
Με στόχο τη σωστή οργάνωση εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει και απονομή τιμητικών βραβείων στους συγγραφείς και λογοτέχνες, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υποδέχθηκε τους ανθρώπους των γραμμάτων της πόλης και συζήτησε μαζί τους, τόσο για το έργο τους, όσο και για τις θέσεις και απόψεις τους για την περαιτέρω πολιτιαστική και πνευματική ανάπτυξη της Πάφου, σε μια περίοδο που με "ατμομηχανή" το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η Πάφος κινείται έντονα πλέον σε ρυθμούς πολιτισμού.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου να γεμίζει από ανθρώπους της Πάφου που έχουν εκδώσει βιβλία ή δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα.