16 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΜΑ

Κάνοντας μια βόλτα με το μικρό μου μηχανάκι στις παραλίες της Χλώρακας, με ευχάριστη έκπληξη είδα μια πινακίδα στη περιοχή ΔΗΜΜΑ που καταδείκνυε πώς σε 100 μέτρα από τον πεζόδρομο υπήρχαν δημόσιες τουαλέτες. Ακολουθώντας το στενό μονοπάτι, ανακάλυψα μέσα σε ένα λαβύρινθο κτιρίων μια μικρή πλατεϊτσα με δημόσια αποχωρητήρια, και μάλιστα όχι κλειδωμένα όπως στις αυλές των εκκλησιών.
Με ευχαρίστηση σκέφτηκα πώς επιτέλους έχουμε ένα Κοινοτικό Συμβούλιο που τολμά, και φανέρωσε δημόσια τους χώρους υγιεινής που από πολλά χρόνια υπήρχαν, αλλά τα προηγούμενα Κοινοτικά Συμβούλια είχαν εν κρυπτώ ίσως για να μην ενοχλούνται οι πλούσιοι  ένοικοι  των παρακείμενων επαύλεων, και από πάνω έστηναν πρόχειρες πλαστικές τουαλέτες σχεδόν πάνω στο κύμα, μια κακάσχημη αντίθεση με το ωραιότατο φυσικό περιβάλλον.

Υ,Γ.
Δυσηχώς το ευχάριστο γεγονός κρατησε μόνο λίγες μερες. Η εταιρεία λεπτός όπως κταχράστηκε σχεδόν όλες τις παραλίες της Χλώρακας, έπεσε στο χαμηλό επίπεδο να απαγορεύει στους περαστικούς να αφοδεύουν ισχυριζόμενοι οι υπέυθυνοι της εταιρείας ότι ειναι ιδιοκτησία τους. Όμως σε έρευνα μου, ο πρώην κοινοτάρχης Ανδρέας Μαυρέσης επιμένει πώς έχουν παραδωθέις στο Κοινοτικό Συμβούλιο από παλαιόθεν, καθώς ήταν στους όρους οικοδομής, και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα στα πρακτικά όπως ο ίδιος εξηγεί.