27 Μαΐου 2021

Ξεκινά η κατασκευή κυματοθραυστών στην Χλώρακα.

Στο τελικό στάδιο έφτασε η ανάθεση για την κατασκευη στην παραλιακή περιοχή της Χλώρακας πέντε παράλληλων κυματοθραυστών με στόχο την δημιουργία κατάλληλων παραλιών για λουόμενους. Ταυτόχρονα στην περιοχή της Αλυκιης θα κατασκευαστεί  ράμπα  ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Χλώρακας το  εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €3.683.000, συν Φπα. 


Πιο αναλυτικα:

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή μέτρων προστασίας και βελτίωσης τμήματος του παραλιακού μετώπου Χλώρακας προχώρησε το Τμήμα Δημοσίων Έργων με το κόστος του έργου να  ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια επτακόσιες είκοσι τέσσερις χιλιάδες Ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2021 και αφορά μέτρα βελτίωσης και προστασίας του παραλιακού τμήματος στα δημοτικά όρια της Κοινότητας Χλώρακας που βρίσκεται μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων St. George και Laura.

Τα βασικά στοιχεία του έργου είναι η κατασκευή 5 παράλληλων κυματοθραυστών, κατασκευή ράμπας ανέλκυσης /καθέλκυσης σκαφών, προσαρμογή δύο υφιστάμενων προβόλων, κατεδάφιση υφιστάμενων προβόλων και θωράκισης και κατεδάφιση υφιστάμενου μόλου / κυματοθραυστώνΠιο συγκεκριμένα το Έργο διαλαμβάνει την κατεδάφιση του υφιστάμενου μόλου / κυματοθραύστη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο St. George, αριθμού μικρών προβόλων (διαφορετικού μήκους και πλάτους) μεταξύ των ξενοδοχείων St. George και Laura και την απομάκρυνση / αναδιάταξη υφιστάμενης θωράκισης από φυσικούς ογκόλιθους.  Μέρος των ογκολίθων θα επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των μόνιμων έργων.

Η Μελέτη εκπονήθηκε από την κοινοπραξία «ΡΟΓΚΑΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ A.E και Διον. Τουμαζής & Συνεργάτες» σε συνεργασία με τον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Η υπογραφή του Συμβολαίου αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς Νοεμβρίου και η διάρκεια εκτέλεσής του είναι 24 μήνες.

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΖΑΡΟΥ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Με παρουσσία πέραν των 200 συγχωριανών-στελεχών εκ Χλώρακας έγινε η τελική συγκέντωση του υποψήφιου βουλευτή του ΔΥΣΗ Χαράλαμπου Πάζαρου. Φίλοι και υποστηρικτές του νεαρού υποψήφιου από τη γενέτειρα του έδωσαν το παρόν τους δηλώνοντας την υποστήριξη τους και τη διάθεση τους για δουλεια-δουλεια με σκοπό μονο τη νίκη.