28 Μαρτίου 2013

Όσοι πολιτικοί συναίνεσαν στο μνημόνιο, ίσως μαζί υπέγραψαν και την πολιτική τους καταδίκη.

Όσοι πολιτικοί συναίνεσαν στο μνημόνιο, ίσως μαζί υπέγραψαν και την πολιτική τους καταδίκη.
Αυτό που συμβαίνει στην Κυπρο ως απόρροια από το μνημόνιο της Τρόικας, είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στην καρδιά της Κύπρου, ένας καθαρός εκβιασμός που ανάγκασε την Κυπριακή ηγεσία να υπογράψει την καταδίκη της και την παράδοση του κράτους στην Τρόικα άνευ όρων. Σαν κράτος ζητήσαμε αλληλεγγύη, ζητήσαμε δάνειο και αυτοί μας ανάγκασαν να πάρουμε μέτρα αυτοκαταστροφής της οικονομίας μας. Πτώχευσαν τις Κυπριακές τράπεζες και φορολόγησαν κυρίως τα ξένα κεφάλαια, μια φορολόγηση των καταθέσεων που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά υφαρπαγή των χρημάτων των καταθετών. Μας ανάγκασαν να παραδοθούμε άνευ όρων, να υποκύψαμε και να δεχτούμε τον απόλυτο εξευτελισμό καθοδηγώντας μας με βίαιο τρόπο στην αυτοκαταστροφή μας.
Είναι φανερό ότι στόχος της Τρόικας δεν είναι να σταθούν αλληλέγγυοι μας, αλλά να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, ώστε να μας υφαρπάσουν τους ξένους καταθέτες και επενδυτές, χωρίς να ενδιαφέρονται ότι έτσι οδηγούν στην οικονομική καταστροφή ένα ολόκληρο λαό, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συμπεριφορές τους είναι τόσο φανερές και προκλητικές, ώστε οι ξένοι καταθέτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και να αποσύρουν τα χρήματα τους, με αποτέλεσμα η Κύπρος να χάσει τον κυριότερο πνεύμονα, τον χρηματοπιστωτικό τομέα που ενίσχυε την οικονομία μας. Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, μεγάλο μέρος του πληθυσμού πτώχευσε και η συνέχεια έπεται.
Ίσως υπήρχαν άλλοι τρόποι να οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή της πτώχευσης κράτους και λαού, χωρίς τουλάχιστον τον εξευτελισμό μας. Ίσως να υπήρχαν άλλοι τρόποι, το μόνο που δεν υπήρχε ήταν η αποφασιστικότητα και ο φόβος. Ίσως οι πολιτικοί να στάθηκαν στο ύψους των περιστάσεων και να έκαμαν το σωστό, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγηθήκαμε σε πλήρη καταστροφή, και εν καιρώ όταν ο λαός δεν θα αντέχει άλλο τη δυστυχία από τις κακουχίες της πτώχευσης, οι ψηφοφόροι θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναψηφίσουν όσους πολιτικούς μας οδήγησαν στο μνημόνιο.. Θέλω να πω ότι, όσοι πολιτικοί συναίνεσαν στο μνημόνιο, ίσως μαζί υπέγραψαν και την πολιτική τους καταδίκη.

Κυριάκος Ταπακούδης