8 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Εκκλησία και Κεφάλαιο, θα καθορίσουν τον νέο Κοινοτάρχη Χλώρακας

Αμφότεροι εκκλησιαστικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι έχοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα στη Χλώρακα, έχουν συνασπιστεί για να καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος κοινοτάρχης Χλώρακας που θα τους υπακούει τυφλά και θα φροντίζει τα συμφέροντα τους.
Από τη στιγμή που επέδειξε ενδιαφέρον για τη θέση ο Σωτήρης Ζίγγας, ήταν φανερό πως άρχισε να υφαίνεται από αυτούς τους κύκλους ένα δίχτυ συνωμοσίας για το άτομο του . Ο νύν Κοινοτάρχης και αυτός άνθρωπος της εκκλησίας και του κεφαλαίου, ενώ είχε πάρει την απόφαση να μη κατέλθει ως υποψήφιος, άφηνε να εννοηθεί πως θα διεκδικήσει την θέση την τελευταία στιγμή. Με αυτό τον τρόπο θόλωνε τα νερά, ώστε ο άλλος εκλεκτός να έχει τον χρόνο να διαβρώσει τα 86 εγγεγραμμένα μέλη του ΑΚΕΛ και να αποσπάσει την υποστήριξη τους. Και ενώ ήταν σίγουρος για ένα αποτέλεσμα υπέρ του, την πάτησε για έξι ψήφους, καθώς ο Ανδρέας Θεμής πήρε το χρίσμα γιατί  ο αστάθμητος παράγοντας της συγγένειας των μελών , καθόρισαν το αποτέλεσμα. Όμως απτόητος συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την θέση, υποστηρίζοντας φανερά και χωρίς ντροπή, αλλά με περηφάνια πως θα έχει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου και του Αβέρωφ.
Εδώ πλέον ξεκινά το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΔΗΣΥ Χλώρακας. Οι αδύνατοι άνθρωποι που αποτελούν την επιτροπή και που είναι επιρρεπείς στις διαταγές των κεφαλαιοκρατών, καθώς και οι ίδιοι εργολάβοι, έχουν σκοπό να διαχειριστούν την υπόθεση ως εξής:
Θα στηρίξουν τον Χαράλαμπο Μενελάου ως υποψήφιο ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές έχει απαξιωθεί και αποβληθεί από το κόμμα (πάλι με ενέργειες των ίδιων κύκλων γιατί αποτελούσε κίνδυνο στα τότε σχέδια τους), ώστε να μπορέσουν μετά ευκολότερα να κατευθύνουν τους ψήφους των Συναγερμικων προς  τον υποψήφιο της εκκλησίας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Εδώ όμως υπεισέρχεται ένας αστάθμητος παράγοντας, η υποψηφιότητα ενός νέου, του Νικόλα Λιασίδη, ο οποίος έχει μεγάλη οικογένεια και έχει επίσης μεγάλη απήχηση στη νεολαία. Οι του ΔΗΣΥ τον ανάγκασαν να υπογράψει πως αν χάσει στις ενδοκομματικές εκλογές θα αποχωρήσει, όμως τίποτα δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να το πράξει.
Επιλέγοντας τον Χαράλαμπο Μελιο ο ΔΗΣΥ, εξουδετερώνει το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα του εκλεκτού του ΔΗΚΟ Νεόφυτου Ανδρέα του οποίου οι βασικοί υποστηριχτές ήδη στράφηκαν προς τον υπψήφιο τουΔΗΣΥ ένεκα στενής συγγένειας. Με αυτό τον τρόπο οι οπαδοί του ΔΗΚΟ καθώς πιο επιρρεπείς στο ρουσφέτι, θα διοχετευτούν στη εκλογική δεξαμενή του Ζίγγα.
Επειδή τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα, μέγιστη προσπάθεια της εκκλησίας και των επιχειρήσεων ΛΕΠΤΟΣ, είναι ο αποκλεισμός τους γράφοντος καθώς γι αυτούς αποτελεί κόκκινο πανί. Σίγουροι πως μπορούν να επηρεάσουν τις ηγεσίες των κόμματων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ( είδη η ΕΔΕΚ γνωρίζουμε πως θα ταχτεί με τον ευνοούμενο τους αφού πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του κόμματος είναι επίτροπος της εκκλησίας και αγαπητό παιδί του Μητροπολίτη), ώστε τοιουτοτρόπως όλοι μαζί να κατευθύνουν τους ψήφους. Αυτό είναι εύκολο να συμβεί, γιατί κάποιος αν προσεξει αυτους που υποστηρίζουν τον εν λογω υποψήφιο, είναι άνθρωποι που για δεκαετίες ήσαν διορισμένοι ή εκλεγμένοι στα κοινά και στις τράπεζες, δηλαδή άνθρωποι επιρρεπείς  στις παρατυπίες και στην κακοδιοίκηση.
Όλοι μαζί πλέον οι ελεγχόμενοι από εκκλησία και κεφάλαιο, θα δώσουν μια υποχθόνια μάχη ώστε να εξέλθει νικητής των εκλογών, ο Σωτήρης Ζίγγας.
Ίσως μόνη ελπίδα που απομένει, ο αστάθμητος παράγοντας της μεγάλης αγανάχτησης των πολιτών, ώστε να ψηφίσουν μαζικά ένα τρίτο, ή τον Ανδρέα Θεμη ο οποίος έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ανατρέψει το σκηνικό.  Όμως Αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί αυτός ο λαός εύκολα παρασύρεται από τους επιτήδειους, και εύκολα ξαναψηφίζει όσους από πάντα τους έκαναν ρουσφέτι, και σήμερα ζητούν να εξαργυρώσουν.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ