23 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΧΛΩΡΑΚΑΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ
1. Συνεργασία με όλα τα εκλελεγμένα μέλη του Κ.Σ. και συζήτηση με πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα, πάντοτε με σεβασμό, στην αντίθετη άποψη. Συνεργασία με το προσωπικό τού Κ.Σ με κατανόηση αλλά και συναίσθηση ότι όλοι εργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση, των καλώς νοουμένων συμφερόντων, όλων των κατοίκων της Κοινότητας.
2. Αξιοποίηση όλων των ανθρώπων της κοινότητας που ασχολούνται με τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό  με σκοπό τη δημιουργία πνευματικής και πολιτιστικής ζωής στην Κοινότητα.
3. Οι διάφορες επιτροπές τού Κ.Σ να ενισχυθούν με ανθρώπους της κοινότητας που έχουν εμπειρίες και γνώσεις αλλά και με νέους ανθρώπους, επιστημονικά καταρτισμένους, που επιθυμούν να προσφέρουν στα κοινά. Να αξιοποιηθούν οι άνθρωποι που καθημερινά καταγράφουν την ιστορία της κοινότητας και καλλιεργούν πολιτισμό μέσα από την τέχνη τους
4. Δημιουργία ομάδας ειδικών για αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. (Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για δημιουργία Λαϊκού Μουσείου, Πολιτιστικού Κέντρου και Κοινοτικής Βιβλιοθήκης).
5. Δημιουργία και λειτουργία ομάδας διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων.
6. Άμεση εκστρατεία καθαριότητας, σε συνεχή βάση, με αξιοποίηση εθελοντικής εργασίας από φορείς της κοινότητας, όπως το αθλητικό σωματείο Ακρίτας, τα Σχολεία και άλλες οργανωμένες ομάδες.
7. Άμεση σύνδεση της τουριστικής περιοχής με τον κεντρικό πυρήνα της κοινότητας. (Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της λαϊκής μας παράδοσης, μεταφορά τουριστών με  τουριστικό λεωφορείο ή τουριστικό τρενάκι και άλλα).
8. Ίδρυση Κέντρου για ηλικιωμένους και Δημιουργικό εργαστήρι για νέους ανθρώπους.
9. Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Ευημερίας το οποίο να διαχειρίζεται αντιπροσωπευτική επιτροπή, στελεχωμένη από σοβαρούς και αξιόπιστους ανθρώπους της κοινότητας.
10. Συντήρηση του οδικού δικτύου και προώθηση της διαμόρφωσης/αναπλασης της κεντρικής πλατείας και σχεδιασμός και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους.

11. Άμεση απαίτηση σε συνεργασία με τις κοινότητες Λεμπα, Κισσόνεργα για προώθηση και συμπλήρωση του παραλιακού οδικού δικτύου μέχρι  την Μαρίνα  στα Πότιμα.