13 Μαΐου 2017

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ

Αρθρογράφος κειμένου, Λάμπρος Λάμπρου (anatropisports.com)

Γιώργος Βασιλείου και Ανδρέας Κωμοδρόμος στην Εθνική Κύπρου
Ανακοινώθηκε η κλήση της Εθνικής U-15 η οποία θα πραγματοποιήσει τέσσερις προπονήσεις την ερχόμενη βδομάδα ( Δευτέρα – Πέμπτη) στο Κοινοτικό Στάδιο Πυργών η ώρα 15:30.
Μεταξύ των παιδιών που κλήθηκαν στις επιλογές του Αντριέν Χ” Αλεξάνδρου, προπονητή της Εθνικής Παίδων, βρίσκονται και δύο νεαρά ταλέντα από την πόλη μας, ο Γιώργος Βασιλείου και ο Ανδρέας Κωμοδρόμος.

Ο Γιώργος Βασιλείου βρίσκεται στις ακαδημίες της ΑΕΛ τα τελευταία 4 χρόνια και φέτος αγωνίζεται στην ομάδα των U-15 η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος u-15 με 63 βαθμούς.
Προσφέρει τις υπηρεσίες του από το αριστερό άκρο της άμυνας μετρόντας στον φετινό μαραθώνιο 26 συμμετοχές, 1273 λεπτά και δύο γκολ.


Ο Ανδρέας Κωμοδρόμος είναι μέλος της ομάδας των u-14 του Ακρίτα Χλώρακας η οποία βρίσκεται στην 13η θέση του αντίστοιχου πρωταθλήματος με 41 βαθμούς και έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 34 συμμετοχές και 20 γκολ.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στα δύο παιδιά για την συμμετοχή τους στην Εθνική και ευχόμαστε στο μέλλον μέσα από την σκληρή δουλειά, την ταπεινότητα και την συνέπεια να φέρουν και άλλες επιτυχίες και περηφάνεια στην περιθωριοποιημένη ποδοσφαιρικά και όχι μόνο πόλη της Πάφου.

ΠΗΓΗ: anatropisports.com 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «Πώς ένα ημερολόγιο μου άλλαξε τη ζωή»,

Το βιβλίο της Χριστιάνας Πετράκη-Στόκκου «Πώς ένα ημερολόγιο μου άλλαξε τη ζωή», παρουσιάστηκε την παρασκευή στο Α΄Λύκειο Πάφου.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα, το βιβλίο βασίζεται πάνω σε αληθινή ιστορία. Ο ήρωάς, φτωχός, ορφανός, κατατρεγμένος από τη μοίρα, επιλέγει να μη λυγίσει. Υπερπηδά τα εμπόδια, ανδρώνεται μέσα από τις δυσκολίες, ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, κατορθώνει να παραμένει αγνός μέσα σ΄έναν κόσμο άδικο.
Η πλοκή ξεκινά από τη Χλώρακα του μεσοπολέμου, όπου σε ένα φτωχικό καλύβι, ζει ο ήρωας του βιβλίου μαζί με τα επτά του αδέλφια, τη μάνα και τον πατέρα. Πρόκειται για τον Χρισόδουλο Βασιλείου, συνταξιούχο πλέον καθηγητή της μέσης εκπαίδευσης.
Το βιβλίο παρουσίασε ο συγγραφέας και ερευνητής, δρ. Κλείτος Ιωαννίδης στη μεγάλη αίθουσα του πρώην Νικολαείδιου Γυμνασίου


Περιγραφή
Ο Ορέστης, ένας σύγχρονος νέος με οικονομικά προβλήματα και ψυχικά κενά, αλλάζει συνεχώς δουλειές μη μπορώντας να κατασταλάξει κάπου. Κάποια στιγμή πέφτει στα χέρια του ένα παλιό ημερολόγιο. Οι σελίδες του κρύβουν μια συναρπαστική και αληθινή ιστορία ενός παιδιού, του Χρήστου, που ξεκινά να κατακτήσει το όνειρό του. Ο Χρήστος, ένα φτωχόπαιδο από ένα χωριό της Κύπρου, ζει μαζί με την πολυμελή οικογένειά του σε μια παράγκα κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η οικογένεια χάνει τον προστάτη της, τον πατέρα. Τα παιδιά αναγκάζονται να βγουν από το σχολείο και να ριχθούν στην βιοπάλη. Το όνειρο όμως του Χρήστου, είναι να γίνει δάσκαλος. Θα τα καταφέρει; Πώς θα επηρεάσει η ιστορία αυτή τον Ορέστη;
(Βασισμένο σε αληθινή ιστορία)
Κι αν τώρα η ζωή σου μοιάζει με σύννεφο ή σκοτάδι βαθύ που δε σ΄ αφήνει να δεις παραπέρα, μην απελπίζεσαι.
Υπάρχει το φως
και θα λάμψει εκεί που υπάρχει θέληση. Εκεί που υπάρχει πίστη.
Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις και να το θέλεις πολύ.
Μην παρατάς τα όνειρά σου.
Μη χάνεις την ελπίδα σου και μη λες ότι σ΄ εσένα δεν μπορεί να συμβεί το θαύμα.


.