1 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Την Παρασκευή 8 Αυγούστου στο θέατρο της Χλώρακας στις 20.30 θα δοθεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο ΚΟΥΝΕΝΕΣ». Πρόκειται για κωμωδία και η είσοδος είναι δωρεάν, μια προσφορά από το Κοινοτικό συμβούλιο επ ευκαιρία του πολιτιστικού καλοκαιριού, ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί στην κοινότητα της Χλώρακας τα τελευταία χρόνια.

Κουνενές» ή «Ο Μαμάκιας» είναι μια γνήσια Ελληνική κωμωδία του προικισμένου Κώστα Πρετεντέρη που θυμίζει τον λατρεμένο, κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο και που ανέδειξε με την ερμηνεία του στον ρόλο του Κουνενέ (του παιδιού της μαμάς) ο εκπληκτικός Κώστας Βουτσάς. Τα πάθη και τα παθήματα του σαραντάχρονου Κουνενέ από την υπερβολική εξάρτηση της μαμάς σκορπούν αβίαστα άφθονο γέλιο.
Το έργο «Ο Κουνενές» και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Μάριος Πλωρίτης : «…διαθέτει όχι μόνο στέρεη σκηνική τεχνική, εύστροφο διάλογο, ευρηματικά επεισόδια, αλλά και – το σπουδαιότερο – σωστή διαγραφή της ρωμέικης πραγματικότητας, όπου η κωμωδία δεν γίνεται ποτέ κλοτσοπατινάδα, η σάτιρα δεν ξεπέφτει ποτέ στη χυδαιότητα». Έργα σαν αυτό σέβονται και τη λογική και τη σκηνή και το κοινό, έχουν «αλήθεια», «συμπάθεια» για τους ταλαίπωρους και ταλαιπωρούντες ήρωες τους. Ευγένεια, που πηγάζει από το χαρακτήρα και το ήθος του δημιουργού τους.
Στα έργα του ο Κώστας Πρετεντέρης γελάει με τα πάθη και τα παθήματα των ανθρώπων της εποχής. Ευθυμεί το θέατρο – δεν το ευτελίζει. Τέρπει το κοινό – δεν το εκβαρβαρώνει. Κι' αυτό, δεν είναι μικρό χάρισμα, σ'ένα καιρό και σ'έναν κόσμο, όπου το γέλιο παίρνει συχνά μορφή βιασμού και εκφαυλισμού…»
Συντελεστές :
Σκηνοθεσία : Μαρία Μανναρίδου Καρσερά
Σκηνικά κοστούμια : Γιώργος Γεωργιάδης

Ηθοποιοί : Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρη Κυριαζή, Νιόβη Σπυριδάκη, Μόνικα Μελέκη, Βασίλης Παφίτης, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου, Αριάνα Ιωάννου, Φοίβος Γεωργιάδης, Ιωάννα Πολυνείκη.

ΑΥΤΟΚΙΝΙΝΗΤΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ

Δύο νέοι που βρίσκονταν στην Κύπρο για διακοπές και διέμεναν στο σπίτι συγγενών τους στην Χλώρακα, ενώ οδηγούσαν αυτοκίνητο που ανήκει στην θεία του οδηγού, είναι τα νέα θύματα της ασφάλτου.

Στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης νοσηλεύονται δύο νεαρά πρόσωπα, μετά από βίαιη σύγκρουση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν σε δέντρο.
Το δυστύχημα συνέβη στις 04:45 στο κεντρικό δρόμο Χλώρακας – Κισσόνεργας, παρά τη Λέμπα, στην οδό Αγίου Στεφάνου με κατεύθυνση την Πάφο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του προς τα δεξιά και συγκρούστηκε σε κορμό δένδρου βίαια.
Από τη βίαιη σύγκρουση οι επιβαίνοντες του οχήματος, που είναι Βρετανοί τουρίστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα νεαρής ηλικίας, εγκλωβίστηκαν στο όχημα και για τον απεγκλωβισμό τους έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέβαλε προσπάθεια για πέραν της μισής ώρας.
Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο. Οι δύο νεαροί διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου ο νεαρός εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Η κατάσταση της υγείας του νεαρού οδηγού είναι κρίσιμη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης  ενώ η  κατάσταση της υγείας της νεαρής χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς εκτός κινδύνου. Και οι δύο τραυματίες φέρουν πολλαπλά κατάγματα.