1 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΟΘΩΝΟΣ

Ο Δήμος Λευκωσίας και οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στο Φως της Αλήθειας» και της έκθεσης ζωγραφικής του συγγραφέα και ζωγράφου Χρύσανθου Όθωνος.
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
ώρα: 19:30
Αχίλλειος Βιβλιοθήκη Λευκωσίας
Κων/νου Παιλαιολόγου 30
(έναντι χώρου στάθμευσης ΟΧΙ)
Χαιρετισμοί:
Λεώνη Ορφανίδου, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας
Ηλίας Επιφανίου, Εκδότης
Παρουσίαση βιβλίου:
δρ Κλείτος Ιωαννίδης, Καθηγητής Παν/μιου, Θρησκειολόγος-Φιλόσοφος Συγγραφέας, Ερευνητής
Παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής του Χρύσανθου Όθωνος.
Αντιφώνηση από τον συγγραφέα και ζωγράφο Χρύσανθο Όθωνος.
Τηλ. επικοινωνίας: 22 456140, 99 848677

Ο Χρύσανθος Όθωνος γεννήθηκε στη Χλώρακα στις 25 Ιανουαρίου 1949.
Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Από το 1981 διευθύνει δική του γκαλερί στη Πάφο.
Έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε ατομικές συλλογές σε πολλές χώρες.
Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει εργαστεί επαγγελματικά για είκοσι δύο χρόνια ως μουσικός. Τα τελευταία είκοσι χρόνια οδηγούμενος από την ακόρεστη του δίψα για έρευνα και μελέτη του φαινομένου της Ζωής έχει ταξιδέψει και έχει γνωρίσει τις διδασκαλίες γνωστών διδασκάλων της σοφίας σε Ανατολή και Δύση. Έχει ζήσει με χριστιανούς μυστικιστές, Μουσουλμάνους Σούφι και μυστικιστές της Ανατολής. Έχει μελετήσει σφαιρικά τη φιλοσοφική, ψυχολογική και μεταφυσική πλευρά του φαινομένου της Ζωής.
Συχνά δημοσιεύει σε Κυπριακές εφημερίδες άρθρα και ποιήματα που εκφράζουν αυτόν τον τρόπο σκέψης.
Το πρώτο του βιβλίο που εκδόθηκε το 2008 από τον Πύρινο Κόσμο με τίτλο: «Ο Γιοχανάν ο Παππούς του και το Φως». αφιερώνεται σε όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τα μισοσκόταδα του κατώτερου τοποχρονικού τους εαυτού και έχουν υψώσει τα μάτια προς το Φως.
Το δεύτερο του βιβλίο με τίτλο«ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ», κυκλοφόρησε το 1016. Πρόκειται για
ένα πνευματικό πόνημα στο οποίο ο συγγραφέας καταγράφει μια ακόμη φορά, τις πνευματικές του εμπειρίες και αναζητήσεις μέσα από το φως της θείας εμπειρίας, όπως διατυπώνεται εν τόπω και εν χρόνω στο γήινο μας ταξίδι. Διψασμένος από Θεό και μεθυσμένος στη θεία παρουσία, υψώνει λόγο αλήθειας και παρρησίας παλεύοντας στην προσωπική του Οδύσσεια, με τους Κύκλωπες της πλάνης, με την Κίρκη της «μάγια» και της διαστρέβλωσης.
Ο συγγραφέας ζητά την ουσία και απομακρύνεται από τη διαστροφή του τίποτε των πραγμάτων του πονηρού… Διαλέγεται με τα όντα και τα πράγματα, με το είναι και τον χρόνο, με το μηδέν και το άπειρο, με τον θάνατο και την αιωνιότητα…