25 Μαρτίου 2020

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πιστεύω ότι η σημερινή τεχνολογική πρόοδος της οποίας το μέγεθος δεν μπορεί να συλλάβει πολλές φορές ο νους, υπήρξε ξανά στο παρελθόν, αλλά ένεκα της μεγάλης χρήσης της από τον άνθρωπο καθώς και ο υπερπληθυσμός, επιβάρυναν τον πλανήτη μας ο οποίος και τα απόβαλε με μια ολοκληρωτική αυτοκαταστροφή του. Όμως όπως και στη γένεση του, ξαναδημιουργήθηκε φτάνοντας αισίως στη σημερινή του μορφή με τους ανθρώπους να έχουν πάλι αναπτύξει μια ασύμμετρη πρόοδο στην επιστήμη και στην τεχνολογία, φέρνοντας μας και πάλιν στο ίδιο επικίνδυνο σημείο, δηλαδή να κινδυνεύουμε ως ανθρωπότητα σε μια εκ νέου ολική καταστροφή.
Αυτή η επικείμενη καταστροφή δεν είναι δημιούργημα φαντασίας, αλλά μια πραγματική απειλή για την οποίαν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πολλοί επιστήμονες καθώς η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει, και η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται από διοξείδιο του άνθρακα, από πυρηνικά απόβλητα, και από διαρροές πυρηνικής ενέργειας.
Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα ίσως το πλέον επιβαρυντικό, είναι ο υπερπληθυσμός. Με τους συνεχείς πολέμους που συνέβησαν κατά καιρούς και τα ολοκαυτώματα εξ υπαιτιότητας τους, έως τώρα υπήρξε κάποια ισορροπία. Τώρα όμως με τη τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας η γη έχει επιβαρυνθεί τόσο πολύ που δεν μπορεί να θρέψει όλους τους πληθυσμούς, έτσι βλέπουμε εκατομμύρια κυρίως παιδιά, να πεθαίνουν από ασιτία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα η φύση αμείλικτα αντιδρά και διορθώνει όσα κακά συμβαίνουν εις βάρος της. Με θεομηνίες, κατακλυσμούς, καταποντισμούς, επιδημίες, τσουνάμια, ίσως ακόμα όπως είπα στην αρχή, με ολική καταστροφή.
Σήμερα συμβαίνει μια παγκόσμια επιδημία Κορωνοϊού, που για αυτήν φτιάχτηκαν διάφορα σενάρια.
Πολλοί ισχυρίζονται πως είναι αποτέλεσμα της δηλητηριασμένης από τον άνθρωπο φύσης και κυρίως της ατμόσφαιρας, κάποιοι πως είναι θεϊκή τιμωρία, άλλοι πως είναι τέχνασμα ποδηγέτησης των λαών, και τέλος οι πλέον ευφάνταστοι ότι είναι ένας ιός κατασκευασμένος σε εργαστήρια που αποσκοπεί στην εξόντωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού ώστε αυτή η δραστική μείωση να αφήσει τον πλανήτη να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ολικής καταστροφής του.

Δυστυχώς ο πανικός που έχει κυριεύσει τους ανθρώπους ένεκα του Κορωνοϊού, τους κάνει να φαντάζονται ως πραγματικά τέτοια σενάρια, και να τρομοκρατούνται περισσότερο. Πρέπει κατά τη γνώμη μου τα ΜΜΕ να παύσουν να βομβαρδίζουν με τόσο έντονο τρόπο τον κόσμο γι αυτή την επιδημία, διότι διασπείρεται ένας τεράστιος πανικός που ίσως οδηγήσει τους ανθρώπους σε αλόγιστες ενέργειες οι οποίες θα επιφέρουν περισσότερη καταστροφή από τον ίδιο τον ιό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ