8 Μαρτίου 2024

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΑ ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ

 
Στη Χλώρακα ξένοι ιδιοκτήτες γης που παίρνοντας δανικά και αγύριστα  χρήματα συντελώντας έτσι στην καταστροφή των τραπεζών και την οποία κλήθηκε ο λαός να πληρώσει, αγόρασαν παραθαλάσσιες εκτάσεις γης, τις οποίες αξιοποίησαν τουριστικά, καταπατώντας κάθε νόμο και ηθικό μέτρο. ΄

Σε παράπονο μας στην επίτροπο διοικήσεως σαν εφημερίδα της Χλώρακας ότι έκλεισαν μια φυσική θαλασσινή λίμνη εκατομμυρίων χρόνων στην τοποθεσία ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ, η επίτροπος σε έρευνα της, πολύ έντονα τους κατηγόρησε, και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει να αποκαταστήσει την τάξη και τον νόμο.

Κατόπιν πολλών πιέσεων από τον ΠΠΟΧλώρακας, η έπαρχος κίνησε τις διαδικασίες για άνοιγμα της, αλλά αντί να την επαναφέρει, την ασχήμυνε σε μέγιστο βαθμό. Ο Περιβαλλοντικός όμιλος συνεχίζει τις πιέσεις, αλλά σαν μοναχικός λύκος χωρίς τη στήριξη των πολιτών και των Κοινοτικών αρχών.

Όλα γίνονται για την εξυπηρέτηση των αρχόντων, αυτών που ασύδοτα λεηλάτησαν τον τόπο, αυτών που ευθύνονται για τη σημερινή μας οικονομική καταστροφή. Κατέστρεψαν τον απλό πολίτη, κατέστρεψαν και το φυσικό περιβάλλον, και αντί οι Κρατικές αρχές να λάβουν μέτρα, σαν απλοί θεατές σιωπούν και δεν επιβάλλουν το δίκαιο. Άφησαν τη θαλασσινή λίμνη μισομπαζωμένη, ένα κακάτι στην όμορφη παραλία της Χλώρακας.

Αποδεικνύεται πως είμαστε ένας λαός που υπομένει την αδικία και την παρανομία, αι σαν ραγιάδες σιωπά και δεν αντιδρά.

Και λέγω εγώ λαέ αδικημένε, τώρα που έρχονται εκλογές, είναι καιρός να ζητήσουμε από τους υποψηφίους να τοποθετηθούν υπεύθυνα και να υποσχεθούν πως θα επαναφέρουν την τάξη, πως θα επαναφέρουν τη θαλασσινή λίμνη των Ροδαφινιών στην πρότερη της φυσική μορφή. Να φύγουν οι χαβούζες, να σταματήσουν να ρίχνουν εντός της βοθρολήματα και να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.