21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ;

Ο Χριστόδουλος Ξηρός γιος ιερέως  από τα βασικά στελέχη στον επιχειρησιακό βραχίονα της 17Ν, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καθώς συμμετείχε σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε στη διάρκεια της άδειας που του είχε δοθεί, λόγω των εορτών.
«Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε»
Αναφέρει σε επιστολή του απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ. Από εκείνη την ημέρα, όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα αναλύοντας τις απειλές του στις οποίες αναφέρει πως θα συνεχίσει τη δράση του εναντίον πολιτικών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, ελεγκτών, αστυνομικών και τραπεζιτών, καθώς τους θεωρεί ξεπουλημένους προδότες της Ελλάδας.
Εγώ ως πολίτης με μέση νοημοσύνη, δεν μπορώ να πιστέψω πως όλοι οι άνθρωποι είναι βλάκες. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένεκα καλής διαγωγής, επέτρεψαν σε ένα τόσο επικίνδυνο άνθρωπο να τους ξεγελάσει. Εγώ πιστεύω πως είναι κόλπο που έχουν στήσει, και πως τον άφησαν σκόπιμα για να τον παρακολουθήσουν, καθώς εικάζεται πως  η 17 Νοέμβρη δεν έχει πλήρως αποδιοργανωθεί.
Η γνώμη μου είναι πως γνωρίζοντας το ποιόν του ανθρώπου δεν τον εμπιστεύθηκαν, αλλά τοιουτοτρόπως τον άφησαν να δραπετεύσει για να τον παρακολουθήσουν ώστε να συλλάβουν τον πραγματικό πυρήνα της οργάνωσης κατά πως πιστεύουν και δηλώνουν οι Αμερικανοί πως δεν είναι ο Ξηρός.
Σίγουρα είναι αδύνατον να τον εντοπίσουν και να τον παρακολουθήσουν υπό λογικές συνθήκες, αλλά αν φέρομε στο νου μας την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παρακολούθηση των ανθρώπων από δορυφόρους, θα καταλάβουμε πόσο εύκολο μπορεί να γίνει αυτό.
Όλοι έχουμε διαβάσει για το περίφημο τσιπ σε μέγεθος τρίχας της κεφαλής που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν σε όλους τους ανθρώπους για να τους παρακολουθούν. Είναι μια τεχνολογία αναγνώρισης και μετάδοσης πληροφοριών µέσω ραδιοσυχνοτήτων που βασίζεται σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που  τροφοδοτείται με ενέργεια εξ αποστάσεως, και μέσω της διοχετεύονται πληροφορίες στη συσκευή ανάγνωσης.
Το ζήτημα που γεννιέται, είναι αν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη είναι χαζοί και δεν υποψιαστούν αυτό το γεγονός. Το ερώτημα επίσης που γεννιέται, είναι γιατί να μην είναι και αυτοί χαζοί όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός που έχαψε ότι το Ελληνικό κράτος ήταν τόσο αφελές που έδωσε άδεια Χριστουγέννων σε ένα τόσο επικίνδυνο τρομοκράτη χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μόνο γιατι έδειξε καλή διαγωγή.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ