22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Τι γίνεται τελοσπαντων με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι του Μέγα Αλεξάνδρου.
Άλλοι πάλι πιστεύουν σε αρχαίους θρ'υλους.
Οι εικασίες παίρνουν και φέρνουν, και οι απλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν τον θρύλο της Αγίας Μαρίνας της Χλώρακας, πως στα έγκατα της γης υπάρχει κρυμμένη μια σπηλιά γεμάτη χρυσάφι για να ευρεθεί όταν έρθουν οι κατάλληλοι καιροί και με αυτό να λυτρωθεί από τα βάσανα το Έθνος των Ελλήνων.

Άρχισαν πλέον οι άνθρωποι να συζητούν και να λέγουν πως ο μύθος της Αγίας Μαρίνας, είναι η παραλογή του μύθου του Μέγα Αλεξάνδρου ο οποίος πριν το θάνατο του άφησε παραγγελιά να κτιστεί ο ναός της Αμφίπολης και να τον γεμίσουν χρυσάφι για να ευρεθεί τω καιρώ τω δέοντι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά  την μεγαλοσύνη της που από αρχαιότατων χρόνων την προσδιόριζε ως ανώτερη φυλή.  

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την τήρηση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σκοπό έχει την προώθηση τοπικών θεμάτων σε συνάφεια με ζητήματα κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά, καθώς και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Επίσης με το κύρος και την απήχηση της στην τοπική κοινή γνώμη, προσπαθεί να έχει παρεμβάσεις σε όσα πιο πολλά ζητήματα και γεγονότα μπορεί, με σκοπό την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ηθικής δεοντολογίας που αφορά τις σχέσεις των ανθρώπων.

Είναι με ευχαρίστηση που παίρνουμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες ότι μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν με ενδιαφέρον στο ιντερνέτ εδώ και στο εξωτερικό.
Όπως δηλώνει ο τίτλος «η εφημερίδα της Χλώρακας», κυρίως δημοσιεύουμε γεγονότα τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά επίσης γράφουμε και για άλλα θέματα και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθεια μας να περάσουμε μηνύματα φιλοπρόοδα και αγάπης.

Σαν εφημερίδα από τους αναγνώστες μας εισπράξαμε μόνο καλό λόγο, γι αυτό μετά την αναστολή της έντυπης έκδοσης η οποία σε μέγιστον βαθμό μας εζημίωσε οικονομικά, μετά από μικρή ανάπαυλα, τώρα, συνεχίζουμε την επανέκδοση της σε ηλεκτρονική μορφή, μια έκδοση που απαιτεί δωρεάν εργασία, και ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.
Σας ζητούμε λοιπόν, να συνεχίσετε να μας διαβάζετε, και εμείς σας υποσχόμαστε να συνεχίσου με τον ίδιο ζήλο την δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε από τον Οκτώβριο του 2008.


Ο εκδότης, Κυριάκος Ταπακούδης: k.tapakoudes@cytanet.com.cy