21 Μαΐου 2015

Η ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Η Κυριακού Πελαγία την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέτρο Βρύση στη Χλώρακα

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας διοργανώνει αφιέρωμα στην Κυριακού Πελαγία με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ στις 29/05/2015 η ώρα 8:00 στο αμφιθέτρο "Βρύση" στη Χλώρακα. Θα συμμετέχει ο Λαογραφικός Όμιλος "Το Κάστρο". 
Είσοδος 5 ευρώ μόνο.

ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ: Επίσκεψη αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ για τον θεσμό της ΠΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΠΑΦΟΣ2017
ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επίσκεψη αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ για τον θεσμό της ΠΠΕ
Αισιόδοξα μηνύματα άφησε για άλλη μια φορά ο Οργανισμός «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017». Σε συνέχεια της περσινής, πρώτης επίσημης αξιολόγησης που έγινε τον Νοέμβριο του 2014 στις Βρυξέλλες, ο Οργανισμός απέσπασε εκ νέου τα θετικά σχόλια της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ, για το έργο που επιτελείται στην Πάφο. Αντιπροσωπεία της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ για τον θεσμό της ΠΠΕ, επισκέφθηκε τις μέρες αυτές την Πάφο, με σκοπό να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος και να αξιολογήσει την πορεία των προτεινόμενων σχεδιασμών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε σωρεία συναντήσεων με τους ιθύνοντες του Οργανισμού, τις τοπικές αρχές, αλλά και πολιτιστικούς φορείς. Συγκεκριμένα, έγιναν συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, την Ομάδα Έργου του Πάφος 2017, εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών και φορέων ανά το παγκύπριο και τους μετόχους του Οργανισμού. Πέραν των συναντήσεων αυτών, στην αντιπροσωπεία παρουσιάστηκαν οι γενικοί σχεδιασμοί του Οργανισμού, το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα, όπως επίσης και οι σχεδιασμοί για τα έργα υποδομής που αναμένεται να υλοποιηθούν.        


Η αντιπροσωπεία έδειξε να κατανοεί πλήρως τις ιδιαιτερότητες που  επικρατούν στην Κύπρο και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος της ΠΠΕ 2017. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε επίσης, την ικανοποίηση της για τους σχεδιασμούς που έγιναν, χαιρετίζοντας παράλληλα την ρεαλιστική προσέγγιση του Οργανισμού.